Windows 8's app-butik runder 2.000 apps - er det nok?

Illustration:
Windows Store, som skal give Windows 8-brugere adgang til de nye WinRT eller Modern UI-applikationer, har foreløbig kun rundet 2.000 applikationer.

Kan Microsoft nå at få en kritisk masse af applikationer i Windows Store inden lanceringen af Windows 8? Det spørgsmål rejser The Next Web, efter der på nuværende tidspunkt blot er godt 2.000 applikationer i butikken.

Windows 8 vil også kunne køre alle de eksisterende Windows-applikationer, som kan køre på Windows 7, men specielt tablet-brugerne vil have større gavn af de nye applikationer, som er udviklet til WinRT eller Modern UI, altså det der tidligere var kendt som Metro. Og køber man en Windows Surface-tablet i WinRT-udgaven, altså den der skal konkurrere med iPad og Android-tablets, er det kun de nye WinRT-apps, der fungerer.

Microsoft har siden udviklerkonferencen Build i september sidste år forsøgt at få udviklere til at udvikle applikationer til Windows Store, og den 11. september åbnede Microsoft for, at alle udviklere kunne indsende deres applikationer.

Ligesom Apples App Store har Microsoft en række krav til applikationerne, før de kan godkendes, og derfor kan der være applikationer, som allerede er indsendt, men ikke tilgængelige endnu.

Hvis den nuværende vækst fortsætter, så vil der ifølge The Next Web være cirka 5.000 WinRT-applikationer tilgængelige, når Windows 8 officielt lanceres.

Der vil dog være applikationer, som ikke er tilgængelige i alle lande, da udviklerne kan vælge at fokusere på udvalgte markeder, så derfor kan det reelle antal applikationer i den danske del af Windows Store være lavere.

Læs også: Lav tre Windows 8-applikationer og vind en Surface-tablet

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (24)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Torben Mogensen Blogger

2000 applikationer er rigeligt, hvis de ellers er noget værd og dækker bredt nok. Der er ikke behov for 37 applikationer, der laver pruttelyde, eller 84 variationer af Tetris.

Jeg synes, at der er gået lidt "min er større end din" over konkurrencen om at have flest muligt applikationer til ens platform. Både til IOS og Android er der flere applikationer end nogen nogensinde kan nå at prøve, men det er få hundrede, der rent faktisk bliver brugt af andet end en håndfuld brugere.

Jeg kan selvfølgelig ikke vurdere kvaliteten af de omtalte 2000 applikationer, men alene ud fra antallet kan man ikke konkludere noget. Microsoft har penge nok til at betale udviklerne af de mest populære applikationer til Android og IOS til at lave WinRT version. Så det er nok de færreste, der vil opleve at savne deres yndlingsapplikation, hvis de skifter til WinRT.

 • 16
 • 2
#3 Lars Hansen

Der er ikke behov for 37 applikationer, der laver pruttelyde, eller 84 variationer af Tetris.

Du taler som du har forstand til, jeg ligger meget stor vægt på et stort udvalg af applikationer hvormed jeg kan lave pruttelyde.

Ej, jeg er fuldstændig enig med dig, der er alt for meget fokus på kvantitet, men det er nok fordi antallet af applikationer er indikator for popularitet i manges øjne og det er højst sandsynlig en faktor i deres valg af mobil.

For mig er det vigtigt, at der er de applikationer jeg bruger. Det er meget få.

 • DSB rute planligger
 • Google Maps
 • Noget til at måle pulsen med
 • Endomondo
 • Mail applikation to exchange etc
 • God musikafspiller
 • Facebook

Så jeg er måske ikke den mest krævende bruger, men jeg ser med Windows 8 frem til at se om integration o.lign. med Office 365 eller andre Microsoft produkter kan få mig til at anvende flere applikationer. I hvert fald handler det om kvaliteten, fordi der skal meget til før jeg har lyst til at ændre mine vaner. Det skal give mening, og der skal være en gevinst ved det - og ikke bare fordi jeg en sjælden gang kan starte en applikation og sige "se hvad min telefon kan".

 • 4
 • 0
#4 Dan Villiom Podlaski Christiansen

2000 applikationer er rigeligt, hvis de ellers er noget værd og dækker bredt nok. Der er ikke behov for 37 applikationer, der laver pruttelyde, eller 84 variationer af Tetris.

Det lyder jo som et meget fornuftigt argument, men det ignorerer det faktum at mennesker har mange forskellige interesser. For mig er nogle af de afgørende programmer på min iPhone vejret, en wikipedialæser, Rejseplanen og en RSS-læser. For de fleste af dem var der indtil flere muligheder at vælge imellem.

Det virker fjollet at stille det op som en simpel modsætning mellem kvantitet og kvalitet, når det i realiternes verden er meget mere kompliceret og nuanceret. Nogle af de afgørende spørgsmål er:

 • Hvor mange velkendte programmer/mærker findes der? (Facebook, etc.)
 • Hvor mange programmer findes målrettet dine interesser?
 • Hvor mange programmer findes målrettet dit geografiske område? (Rejseplanen og Byvejret, fx.)
 • I de ovennævnte katagorier, er programmerne generelt af høj kvalitet?

Det er naturligvis subjektivt hvilken platform der er bedst, men en vis bredde må da være nødvendig — eller held… Med kun 2000 programmer alt i alt tvivler jeg på at der er særligt mange gode programmer målrettet danskere.

 • 2
 • 0
#5 Per Erik Rønne

Man kunne vel prøve at se på ens egne mest benyttede applikationer.

Pocket Informant er et kalenderprogram der også understøtter Getting Things Done-tasks, noter mv. Det har vel efterhånden 12 år på bagen, og har fra starten kørt på Windows Mobile. I dag kører det på iOS (iPhone, iPad) og på Android, to platforme hvortil der stadig udvikles. Versionerne til Windows Mobile og Blackberry ser derimod ud til at være »lagt døde«; ingen videreudvikling synes i hvert fald at finde sted. Derimod er man offentligt gået ud med at man er i gang med at udvikle en version til OS X, lige som man har lavet en synkroniseringstjeneste, PI Online, som gennem tredjepartsproduktet gsyncit også synkroniserer med Outlook for Windows (Outlook for Mac understøtter bl.a. ikke plugins, og er i det hele taget ikke så god som Windows-versionen).

Det er altså en applikation som man burde forvente allerede fandtes til Windows Phone 7. Det gør den så bare ikke; firmaet bag, WebIS, meldte ud at Windows Phone ikke havde de fornødne APIer til at udvikle applikationen til også WP, hvilket synes som et ejendommeligt træk af Microsoft.

En googling afslører i øvrigt at PI for Windows Mobile er frigivet som freeware; platformen er da som allerede nævnt også død. Men en udvikling af en applikation til Windows 8, så PI vil kunne køre på de nye Windows 8 smatphones og tablets, kan jeg i hvert fald ikke se noget om.

Så enten mangler også Windows 8 de fornødne APIer, eller også anser WebIS Windows 8 for tablets/smartphones for det der så poetisk på engelsk betegnes som: DOA.

 • 4
 • 5
#8 Per Erik Rønne

@Heine Andersen:

Jeg har svært ved at tro at Windows Phone skulle mangle api'er det virker godt nok søgt.

Det er i hvert fald hvad WebIS direktør Alex Kac tidligere har meldt ud.

Jeg kan umiddelbart kun finde følgende om det på nettet, hvor der også tales om de manglende (eller mangelfulde) APIer:

http://www.mobiletechworld.com/2010/05/19/pocket-informant-not-coming-to...

Og jeg citerer:

... while the OS itself is capable, the APIs available to us developers I believe to not give us what we need to make a Pocket Informant for Windows Phone 7. We could make a calendar. We could make a tasks app. Contacts. Journal, Notes. Yes, all those things are doable on Windows Phone 7 as separate entities. But Pocket Informant is not just a calendar and its not just a tasks app. Its a combination of those things in a way that makes for a cohesive experience. And it syncs. And it alarms. And so on. And because of the fairly major limitations that are in the current beta API, I feel that version 1.00 of PI would be about all I could do. Some people would be happy, but most would not. And I believe it would be slow and frankly just not worth it. People really underestimate what is needed for a good calendar. Its not the first 80% that’s hard – heck, I could write the first 80% of PI for WP7 in the next 6 weeks. Its the last 20% that sets apart PI from the built-in calendar app and others. That’s what I don’t think is possible on WP7 as I have it now.

 • 6
 • 0
#10 Nicolai Larsen

Hej Torben,

I artiklen skrives der kritisk masse, fordi det er utopi at tro at man kan have en store med kun kvalitets apps der rammer alle. Så statistisk set, uden jeg kender de præcise tal, skal der X antal mange 1000 apps til som kritisk masse førend man statistisk kan være nogenlunde sikker på der er det rette udvalg af kvalitative og behovsdækkende apps.

Nicolai

 • 0
 • 0
#12 Per Erik Rønne

Så er vi to. Jeg savner en officiel Google Maps klient på min WP. Bing Maps er absolut ikke i nærheden af Google.

===

Den er nærmere end Apples version! :-D - sorry, jeg kunne ikke dy mig!

Gå i Safari ind på maps.google.dk. Gem en henvisning til den på iPhone eller iPad.

Så har man Google Maps tilbage på sin iPhone eller iPad, nu i form af en web-applikation. Jeg har allerede gjort det.

PS. Er du helt sikker på at der ikke ligger en gård på Saltholm der hedder Tårnby? Ja, jeg har aldrig været på øen ...

 • 1
 • 8
#15 Per Erik Rønne

Synd at Apple prioriterer deres religiøse krig mod Google, højere end deres kunder.

Der er faktisk steder på nettet, hvor man roser Apple for beslutningen. Personligt trækker jeg på skulderen. Jeg har jo også Navigon installeret, med en holder til iPhonen på cykelstyret.

Men kan man sætte den som standard map-applikation?

Næh, men man kan sætte andre applikationer op til at give det fornødne ekstra. Som Navigon eller Transit (gratis download).

Jeg tror i øvrigt at det er Navigon jeg brugte til at 'finde' den hurtigst vej fra mit hjem ved Husum Torv, til Universitetsparken 5. Den anbefalede at jeg gik til Vanløse station, tog metroen herfra til Flintholm, og her skiftede til S-toget til Bispebjerg, hvorfra jeg skulle gå til H C Ørsted-instituttet. Transit anbefaler korrekt at tage 5A eller 350S på Frederikssundsvej og skifte til 18 på Jagtvej. Så man skal ikke stole helt på sådanne applikationer.

Google Maps på web-applikationen finder i øvrigt vejen uden problemer ...

 • 1
 • 6
#18 Per Erik Rønne

Og det er vel netop iOS' helt store svaghed i en nøddeskal. Man skal bruge apps til alt, fordi intet af det indbyggede tilsyneladende er specielt velfungerende.

Og det er vel netop UNIX' helt store svaghed i en nøddeskal. Man skal bruge apps til alt, fordi intet af det indbyggede tilsyneladende er specielt velfungerende.

Er det det du mener?

iOS er et operativsystem med enkelte præinstallerede applikationer.

 • 2
 • 3
#22 Leonard Kramer

Manglende integration med sociale netværk f.eks. Og så var der vist noget med en mail-klient, der var sub-optimal ifht. mange alternativer.

Nu ved jeg ikke specielt meget om mobile økosystemer, men jeg vil da til en hver tid mene at netop de ting ingen steder høre hjemme i OS'et, men altid bør vaere applikationer. Om de så følger med eller om de skal hentes seperat kan vel være ligegyldigt.

 • 4
 • 0
#27 Marc Munk

Ja. Som du måske er klar over, så kan man ikke vide alting her i livet. Og skulle der være sket nye og banebrydende ting i iOS6, så fortæl endelig. Min oplevelse med iOS og Facebook er, at det er meget begrænset. Men som sagt, fortæl endelig, hvis du mener det er forkert.

Jeg er udemærket klar over at man ikke kan vide alt. Men omvendt så bør man også kende sine begræsninger og ikke "kloge" ud over egne evner.

Google har tidligere har haft kontakt-synkronisering med Facebook. Det blev dog fjernet på et tidspunkt, men er genindført med Jelly Bean.

Så nej, det er bestemt ikke kun HTC Sense, men også stock Android.

Jeg ser mere integration med facebook som det man kan se i peoplehub på wp end muligheden for at synce kontakter. Muligheden for at synce kontakter findes muligvis i JB: Selvom jeg bruger JB på min nexus telefon har jeg ikke en facebook konto så det er ikke noget jeg har undersøgt eller brugt.

 • 2
 • 1
#30 Marc Munk

Istedet for disse halvspydige kommentarer, kunne du vel kommentere på om jeg tager fejl eller ej og evt. forklare hvorfor. Du kunne lære lidt af Jesper på det punkt. Han skriver rent faktisk noget med substans. :)

Måske du skulle læse hvad det var jeg skrev? Det er jo klart at jeg ikke skal udtale mig om iOS når jeg ikke har kendskab til det. Hele pointen med den del af mit indlæg var at påvise den påfaldende store selvmodsigelse du fik lavet i det indlæg...

 • 2
 • 0
#33 Marc Munk

Hvordan kan det være selvmodsigende at komme med sin mening? At jeg tog fejl er jo en ærlig sag og noget der sker for os alle, men hvordan det skulle være selvmodsigende kan jeg absolut ikke se.

Så det var en mening..? Det lignede mest af alt et forsøg på at komme med "fakta". Men var det vitterlig din mening du gav udtryk for er det ikke nogen selvmodsigelse nej.

Det er tilsyneladende sjovere at fortælle folk, hvor lidt de ved eller hvor meget fejl de tager, istedet for at svare på et reelt spørgsmål. Det hænger nok også sammen med, at Marc ikke kender svaret og bare blander sig for at blande sig :)

Nu har du slet ikke stillet mig et spørgsmål så hold du nu dine forsmåede personangreb for dig selv.

Det er iøvrigt ikke nogen hemmelighed at jeg ikke kender iOS. Det har jeg jo selv givet udtryk for...

Men tak for svaret. Det ser ud til, at iOS er oppe på siden WP på det punkt, mere eller mindre.

Det har helt sikkert været deres mål at nå på niveau med wp.

 • 2
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere