Windows 8's app-butik runder 2.000 apps - er det nok?

26. september 2012 kl. 10:2824
Windows Store, som skal give Windows 8-brugere adgang til de nye WinRT eller Modern UI-applikationer, har foreløbig kun rundet 2.000 applikationer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kan Microsoft nå at få en kritisk masse af applikationer i Windows Store inden lanceringen af Windows 8? Det spørgsmål rejser The Next Web, efter der på nuværende tidspunkt blot er godt 2.000 applikationer i butikken.

Windows 8 vil også kunne køre alle de eksisterende Windows-applikationer, som kan køre på Windows 7, men specielt tablet-brugerne vil have større gavn af de nye applikationer, som er udviklet til WinRT eller Modern UI, altså det der tidligere var kendt som Metro. Og køber man en Windows Surface-tablet i WinRT-udgaven, altså den der skal konkurrere med iPad og Android-tablets, er det kun de nye WinRT-apps, der fungerer.

Microsoft har siden udviklerkonferencen Build i september sidste år forsøgt at få udviklere til at udvikle applikationer til Windows Store, og den 11. september åbnede Microsoft for, at alle udviklere kunne indsende deres applikationer.

Ligesom Apples App Store har Microsoft en række krav til applikationerne, før de kan godkendes, og derfor kan der være applikationer, som allerede er indsendt, men ikke tilgængelige endnu.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis den nuværende vækst fortsætter, så vil der ifølge The Next Web være cirka 5.000 WinRT-applikationer tilgængelige, når Windows 8 officielt lanceres.

Der vil dog være applikationer, som ikke er tilgængelige i alle lande, da udviklerne kan vælge at fokusere på udvalgte markeder, så derfor kan det reelle antal applikationer i den danske del af Windows Store være lavere.

24 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
22
27. september 2012 kl. 02:39

Manglende integration med sociale netværk f.eks. Og så var der vist noget med en mail-klient, der var sub-optimal ifht. mange alternativer.

Nu ved jeg ikke specielt meget om mobile økosystemer, men jeg vil da til en hver tid mene at netop de ting ingen steder høre hjemme i OS'et, men altid bør vaere applikationer. Om de så følger med eller om de skal hentes seperat kan vel være ligegyldigt.

6
26. september 2012 kl. 12:04

Tablets med windows RT kan jo ikke køre almindelige programmer fra win7, de er fuldstændig afhængige af, at der er apps ??

1
26. september 2012 kl. 10:39

2000 applikationer er rigeligt, hvis de ellers er noget værd og dækker bredt nok. Der er ikke behov for 37 applikationer, der laver pruttelyde, eller 84 variationer af Tetris.

Jeg synes, at der er gået lidt "min er større end din" over konkurrencen om at have flest muligt applikationer til ens platform. Både til IOS og Android er der flere applikationer end nogen nogensinde kan nå at prøve, men det er få hundrede, der rent faktisk bliver brugt af andet end en håndfuld brugere.

Jeg kan selvfølgelig ikke vurdere kvaliteten af de omtalte 2000 applikationer, men alene ud fra antallet kan man ikke konkludere noget. Microsoft har penge nok til at betale udviklerne af de mest populære applikationer til Android og IOS til at lave WinRT version. Så det er nok de færreste, der vil opleve at savne deres yndlingsapplikation, hvis de skifter til WinRT.

10
26. september 2012 kl. 12:53

Hej Torben,

I artiklen skrives der kritisk masse, fordi det er utopi at tro at man kan have en store med kun kvalitets apps der rammer alle. Så statistisk set, uden jeg kender de præcise tal, skal der X antal mange 1000 apps til som kritisk masse førend man statistisk kan være nogenlunde sikker på der er det rette udvalg af kvalitative og behovsdækkende apps.

Nicolai

4
26. september 2012 kl. 11:30

2000 applikationer er rigeligt, hvis de ellers er noget værd og dækker bredt nok. Der er ikke behov for 37 applikationer, der laver pruttelyde, eller 84 variationer af Tetris.

Det lyder jo som et meget fornuftigt argument, men det ignorerer det faktum at mennesker har mange forskellige interesser. For mig er nogle af de afgørende programmer på min iPhone vejret, en wikipedialæser, Rejseplanen og en RSS-læser. For de fleste af dem var der indtil flere muligheder at vælge imellem.

Det virker fjollet at stille det op som en simpel modsætning mellem kvantitet og kvalitet, når det i realiternes verden er meget mere kompliceret og nuanceret. Nogle af de afgørende spørgsmål er:

 • Hvor mange velkendte programmer/mærker findes der? (Facebook, etc.)
 • Hvor mange programmer findes målrettet dine interesser?
 • Hvor mange programmer findes målrettet dit geografiske område? (Rejseplanen og Byvejret, fx.)
 • I de ovennævnte katagorier, er programmerne generelt af høj kvalitet?

Det er naturligvis subjektivt hvilken platform der er bedst, men en vis bredde må da være nødvendig — eller held… Med kun 2000 programmer alt i alt tvivler jeg på at der er særligt mange gode programmer målrettet danskere.

3
26. september 2012 kl. 11:16

Der er ikke behov for 37 applikationer, der laver pruttelyde, eller 84 variationer af Tetris.

Du taler som du har forstand til, jeg ligger meget stor vægt på et stort udvalg af applikationer hvormed jeg kan lave pruttelyde.

Ej, jeg er fuldstændig enig med dig, der er alt for meget fokus på kvantitet, men det er nok fordi antallet af applikationer er indikator for popularitet i manges øjne og det er højst sandsynlig en faktor i deres valg af mobil.

For mig er det vigtigt, at der er de applikationer jeg bruger. Det er meget få.

 • DSB rute planligger
 • Google Maps
 • Noget til at måle pulsen med
 • Endomondo
 • Mail applikation to exchange etc
 • God musikafspiller
 • Facebook

Så jeg er måske ikke den mest krævende bruger, men jeg ser med Windows 8 frem til at se om integration o.lign. med Office 365 eller andre Microsoft produkter kan få mig til at anvende flere applikationer. I hvert fald handler det om kvaliteten, fordi der skal meget til før jeg har lyst til at ændre mine vaner. Det skal give mening, og der skal være en gevinst ved det - og ikke bare fordi jeg en sjælden gang kan starte en applikation og sige "se hvad min telefon kan".

2
26. september 2012 kl. 10:53

I praksis vil der være en del der kommer til at savne deres mest benyttede app, da udviklingsafdelinger ikke altid har resourcer til at understøtte en ny platform. Uafhængigt om microsoft kan betale dem for det.

5
26. september 2012 kl. 11:33

Man kunne vel prøve at se på ens egne mest benyttede applikationer.

Pocket Informant er et kalenderprogram der også understøtter Getting Things Done-tasks, noter mv. Det har vel efterhånden 12 år på bagen, og har fra starten kørt på Windows Mobile. I dag kører det på iOS (iPhone, iPad) og på Android, to platforme hvortil der stadig udvikles. Versionerne til Windows Mobile og Blackberry ser derimod ud til at være »lagt døde«; ingen videreudvikling synes i hvert fald at finde sted. Derimod er man offentligt gået ud med at man er i gang med at udvikle en version til OS X, lige som man har lavet en synkroniseringstjeneste, PI Online, som gennem tredjepartsproduktet gsyncit også synkroniserer med Outlook for Windows (Outlook for Mac understøtter bl.a. ikke plugins, og er i det hele taget ikke så god som Windows-versionen).

Det er altså en applikation som man burde forvente allerede fandtes til Windows Phone 7. Det gør den så bare ikke; firmaet bag, WebIS, meldte ud at Windows Phone ikke havde de fornødne APIer til at udvikle applikationen til også WP, hvilket synes som et ejendommeligt træk af Microsoft.

En googling afslører i øvrigt at PI for Windows Mobile er frigivet som freeware; platformen er da som allerede nævnt også død. Men en udvikling af en applikation til Windows 8, så PI vil kunne køre på de nye Windows 8 smatphones og tablets, kan jeg i hvert fald ikke se noget om.

Så enten mangler også Windows 8 de fornødne APIer, eller også anser WebIS Windows 8 for tablets/smartphones for det der så poetisk på engelsk betegnes som: DOA.

8
26. september 2012 kl. 12:34

@Heine Andersen:

Jeg har svært ved at tro at Windows Phone skulle mangle api'er det virker godt nok søgt.

Det er i hvert fald hvad WebIS direktør Alex Kac tidligere har meldt ud.

Jeg kan umiddelbart kun finde følgende om det på nettet, hvor der også tales om de manglende (eller mangelfulde) APIer:

http://www.mobiletechworld.com/2010/05/19/pocket-informant-not-coming-to-windows-phone-7/

Og jeg citerer:

... while the OS itself is capable, the APIs available to us developers I believe to not give us what we need to make a Pocket Informant for Windows Phone 7. We could make a calendar. We could make a tasks app. Contacts. Journal, Notes. Yes, all those things are doable on Windows Phone 7 as separate entities. But Pocket Informant is not just a calendar and its not just a tasks app. Its a combination of those things in a way that makes for a cohesive experience. And it syncs. And it alarms. And so on. And because of the fairly major limitations that are in the current beta API, I feel that version 1.00 of PI would be about all I could do. Some people would be happy, but most would not. And I believe it would be slow and frankly just not worth it. People really underestimate what is needed for a good calendar. Its not the first 80% that’s hard – heck, I could write the first 80% of PI for WP7 in the next 6 weeks. Its the last 20% that sets apart PI from the built-in calendar app and others. That’s what I don’t think is possible on WP7 as I have it now.