Windows 8.1 Update giver problemer: ’Værre end Vista’

22. april 2014 kl. 06:2990
Seneste opdatering til Windows 8.1 er umulig at få til at virke, melder computer-reparatør, som nu har mistet tålmodigheden og skifter tilbage til Windows 7.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsofts satsning med ny brugergrænseflade i Windows 8 blev ikke modtaget med begejstring blandt kunderne - og nu truer tekniske problemer med at give styresystemet ny modvind.

Version2 skrev i sidste uge, hvordan Microsoft på den ene side kræver, at man installerer en ny opdatering oven på Windows 8.1 - kendt som 8.1. Update eller Windows 8.1.1 - og samtidig fraråder virksomhedskunder, som installerer via WSUS-serveren, at hente opdateringen på grund af tekniske problemer.

Men det er ikke kun gennem WSUS-serveren, at Windows 8.1 Update giver ballade, fortæller indehaveren af Hadsten Computer, som hjælper både private og virksomheder med deres Windows-maskiner.

»Microsoft har massive problemer. Jeg har aldrig oplevet så mange problemer med Windows før, og jeg har arbejdet med Windows siden version 3.1 (fra 1990’erne, red.). Det her er Windows Vista nr. 2 - bare meget værre end Vista,« siger Stefan Granholm, der har drevet Hadsten Computer siden 2008.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han downloadede selv den nye opdatering, men siden da har Windows bedt om en aktiveringskode. Den kode, der fulgte med hans Windows-licens, virker ikke.

»Først ville den slet ikke opdatere til Windows 8.1.1, men da det endelig lykkedes, står der, at den ikke er aktiveret og at jeg har en ulovlig kopi. Jeg har også prøvet med telefonaktivering flere gange, men det kan man ikke, for der er for mange tal i licenskoden,« fortæller han.

Ud over problemerne med aktivering har opgraderingen til 8.1 Update også fjernet syv programmer på computeren, blandt andet Paint.net. Kampen for at få lov at opgradere har foreløbig krævet omkring 15 arbejdstimer, vurderer Stefan Granholm, som også ad flere omgange har talt med Microsofts support i både Danmark og England, uden at det har hjulpet.

»Jeg talte med Microsoft i en time, hvor de prøvede at fjernstyre min computer og aktivere den. Men bagefter siger den stadigvæk, at den ikke er aktiveret. Men Microsoft er ligeglade,« siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Al balladen kunne måske være et helt lokalt problem med hans computer, men det er ikke tilfældet, fortæller han.

»Jeg har haft 14-15 privatkunder, som har henvendt sig til mig med samme problem. De har haft alle mulige forskellige computere, fra Asus til Lenovo, så det er ikke hardwaren,« siger Stefan Granholm.

Nu vil han nedgradere til Windows 7 for at kunne komme videre og slippe for Windows 8-problemerne.

»Det her kan jeg jo ikke arbejde med, så jeg er nødt til at skifte tilbage til Windows 7. Men jeg skulle jo gerne lære at arbejde med Windows 8, for det er det, som kunderne får som standard på en ny computer,« siger Stefan Granholm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kunder hos Hadsten Computer går dog som oftest hjem med en Windows 7-maskine, for Stefan Granholm har nu valgt kun at sælge Windows 8-computere til kunderne, hvis folk beder om det.

»Vi solgte i forvejen ikke ret mange Windows 8-licenser. På et halvt år har vi solgt fire af dem mod over 100 Windows 7-licenser. Virksomheder vil ikke have det, og brugergrænsefladen er elendig for private,« siger han og nævner som eksempel, hvordan Windows 8 som standard kører Internet Explorer i Metro-version, som ikke kan køre Java og dermed NemID.

Windows 8 er også siden lanceringen i 2012 blevet proppet med meget store opdateringer på flere gigabyte, noterer han. Fra version 8.0 til og med 8.1 har der været over seks gigabyte opdateringer, og den nyeste Windows 8.1 Update - som har givet så mange problemer - fylder selv 800 megabyte.

»Når du siger til kunderne, at denne her computer kommer med Windows 7 - så køber de den,« siger han.

90 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
90
1. maj 2014 kl. 11:49

I.flg. Statcounter er Linux i USA gået fra 2013-01 0.81% til 1.61% 2014-18 på desktoppen. All devices er det fra 0.68% til 1.66%. World-wide går tendensen samme vej-

82
29. april 2014 kl. 10:57

Jacob og Martin, jeg ved godt hvordan man læser og tolker og arbejder ud fra den fil ;o) Desværre oplever jeg alle disse fejl netop fordi jeg servicere mange private, og her får jeg ikke de maskiner som virker ! Og det er bare en tung en at arbejde med, og mindes ikke der var mange windows 7 fejl i SP1 opdatering. Andre argumenter står i mine forruge beskeder.

Bjørn : Baklager, kan ikke kravle ned på din kommunikations niveau.

84
29. april 2014 kl. 16:29

Hej Stefan,

Nu er det ikke ligefrem fordi du har udvist afsindigt meget interesse i at undersøge hvorfor denne fejl opstår, eller bare at tage imod råd fra de mange herinde der har forsøgt at hjælpe. Derfor er det vel en OK antagelse, at du réelt har givet op og ikke vil investere mere tid og energi i dette, da du egentlig har besluttet dig for at 8.1 opdateringen bare er noget møg.

75
28. april 2014 kl. 08:50

Tog kærestens computer i går og ville ligger den 8.1 update ind.... Det vil den ikke, og slog jeg hjælpen op den gav mig, vil den have mig til at hente Windows Rediness tool, som kun var til vista og 7 det link den gav mig, samt det andet forslag var at lave en re installation.... Så i morgen får hun også Windows 7 (igen). Fejl : https://www.dropbox.com/sh/8r3agrwohber6uk/jTlzOwL0Hk#lh:null-Windows%208%20Fejl.jpg

76
28. april 2014 kl. 09:01

Det der er jo ikke fejlen, det er jo bare oversigten over updates - hvad siger loggen?

Kan det tænkes der er et eller andet tool du konsekvent installerer på folks computere som volder problemer?

77
28. april 2014 kl. 10:54

Pelle - Har kørt alle forslået muligheder, sfc , DISM kommandoerne osv. Også de forslåete registrerings muligheder og afinstallering / reinstallering af ældre updates. Diverse programmer, fjernet sikkerhedsprogrammer osv. Updaten viser bare hvor mange gange den har forsøgt ! Det eneste er en re installation og det betyder windows 7 igen ;o)

79
28. april 2014 kl. 16:42

Inden du sletter det hele kunne det være interessant at se et par fejlkoder fra eventloggen, eller endnu bedre nogle dump filer :) Indeholdet af c:\windows\minidump burde kunne vise hvad der er galt.. Update 1 har haft problemer med at blive rullet på i nogle tilfælde hvis der har været konfliktende programmer, og det kunne nemt tænkes at vi ville kunne finde frem til programmet ved at kigge lidt i dump filerne :)

81
28. april 2014 kl. 17:10

Godt tænkt, men tror han er mere interesseret i at brokke sig og finde retfærdiggørelse i sit brok, end han er i at finde en årsag.

80
28. april 2014 kl. 17:10

Godt tænkt, men tror han er mere interesseret i at brokke sig og finde retfærdiggørelse i sit brok, end han er i at finde en årsag.

78
28. april 2014 kl. 11:28

Det lyder altså meget mystisk at du har så mange problemer med at installere den update. Af ren nysgerrighed kan du så prøve at outline hvilke skridt det er du går igennem når du har installeret Windows på de her maskiner? Flytter du brugermappen til et andet drev? Kan du prøve at poste error codes fra de fejlede forsøg på din kærestes computer?

58
25. april 2014 kl. 08:58

Det kan selvfølgelig ikke tages 100% seriøst - da en gennemgang af hvert tilfælde vil være en temmelig uoverkommelig opgave. Men hvis blot 1% er seriøse, er det slemt nok. En søgning på Google efter: (på dansk) "Windows 7 problemer" giver 1.560.000 hits "Windows 8 problemer" giver 1.450.000 hits "Windows 8.1 problemer" giver ca. 50.600.000 hits Lidt af en overrepræsentation.

87
29. april 2014 kl. 16:58

Det kan selvfølgelig ikke tages 100% seriøst - da en gennemgang af hvert tilfælde vil være en temmelig uoverkommelig opgave. Men hvis blot 1% er seriøse, er det slemt nok.
En søgning på Google efter: (på dansk)
"Windows 7 problemer" giver 1.560.000 hits
"Windows 8 problemer" giver 1.450.000 hits
"Windows 8.1 problemer" giver ca. 50.600.000 hits
Lidt af en overrepræsentation.

En søgning på følgende: "Windows Kernel bugs" giver 50.300 "Linux Kernel bugs" giver 264.000

Hvis det skulle holde vand, så kan vi konkludere, ved hjælp af Google, at Linux kernen indeholder rundt regnet lidt over 5 gange så mange bugs som Windows kernen gør......

89
29. april 2014 kl. 17:11

han har misset Johnny's respons

59
25. april 2014 kl. 09:09

Johnny: Du har vist brug for at lære lidt mere om Google før du poster sådanne resultater. Du kan f.eks. prøve at lave en søgning på "Windows 7.1 problemer" og så vil du også få mange flere resultater end hvis du søgte på "Windows 7 problemer" (jeg formoder du har søgt uden gåseøjn ellers giver dine resultater slet ingen mening).

Derudover ville det nok være mere relevant at søge på det engelske "problems" end "problemer" hvis det endelig skulle være, men det er en håbløs måde at afgøre noget på.

61
25. april 2014 kl. 09:26

I har naturligvis helt ret i kritikken af mit lille indlæg. Så jeg frafalder.

57
24. april 2014 kl. 17:37

Lige for at kommentere alt det skidteras der er på maskinerne, er grunden til vi selv har forskellige images liggende, vi aktivere på de windows 7 maskiner vi sælger. De er "rene" installationer, med adobe reader, flash, java, libre office og 95% opdateret windows netop for at undgå at kunden skal købe mere end computeren samt bøvle med alt det opsætning, dvs. de kan tilsutte pc og gå på netbank med det samme ;o) Desuden sker der meget få fejl. Jo mere bras installeret jo flere fejl vil ske.

Vi bliver ikke enige om windows 8 ;o)

btw. jeg har IKKE skrevet artiklen, skrevet en mail hvor der er blevet lavet en artikel ;o) Men det er godt skrevet !

50
23. april 2014 kl. 16:48

Peter og Johnny, det er korrekt formuleret :o)

Trist at læse diverse nedgørrende, nedladende og mindre gennemtænkte svar og anklager uden hold, men der er heldigvis mange gode svar også.

Men hvis version2s journalister er så dårlige, hvorfor så være her på siden ?

Fokus er jo blot endnu en fejl i Windows 8 sagaen ! Det er det der er kernen :o)

55
24. april 2014 kl. 14:40

Hej Stefan,

Jeg er ked af hvis mine svar ses som hadefulde... Min pointe er at artiklen er hadefuld.

Måske er det fordi jeg er ved at blive mere og mere irriteret over den her slags artikler... Nu forholder det sig sådan at jeg 'også' er indehaver af en biks der sælger til hr og fru Jensen... Næste hver eneste gang der kommer en kunde ind i biksen og siger 'jeg mangler en computer' følges det op af sætningen 'Jeg skal have Windows 7 for jeg har hørt så meget dårligt om det Windows 8'.

I alle tilfælde, efter en kort fremvisning af fordelene ved Windows 8, som f.eks. dine dokumenter ligger automatisk i skyen, din mail sættes automatisk op, dine indstillinger gemmes i skyen, du kan bare omformatere din computer med 2 klik... Får du en computer mere og logger på den så kommer dine indstillinger automatisk med over på den anden/nye computer... Den starter hurtigere op... osv osv. Efterfulgt af en fremvisning af de små tricks man skal bruge for at finde rundt i Windows 8... Og en visning af Classic Shell som en bagdør hvis de kløjs i det med Metro... Der er ikke en eneste der har valgt Windows 7 efter den kort gennemgang og forklaring - og alle er glade for deres valg efterfølgende...

Så - derfor - hvor får folk den holdning fra at de ikke vil have Windows 8 - det kommer fra artikler som denne...

Windows 8 er perfekt til hr og fru Jensen - de kan selv reparere deres computer når der er noget galt... Det kører bare uden man skal installere antivirus, flash, Adobe reader og andet irriterende skrammel...

  • Java er den eneste pind tilbage der skulle jordes...

Så igen - jeg beklager din holdning som du smider ud i denne artikel, i kommentarerne og sikkert også i din butik (derfor har du kun solgt 4).

Og jeg beklager mine hadefulde kommentarer - det var nok bare dråben - den her grundsløse artikkel... (ifølge min mening). Jeg kommenterer meget sjældent.

Mht. UEFI - secure boot - hvis du ikke vil ha' det så lad være med at bruge det - det er bl.a. lavet for at forhindre at man kommer til at boote på en USB pen der er virus på... Hvis jeg vil have fat i indholdet på din computer, kan jeg smide et boot image i din USB port og boot på den... Dermed får jeg adgang til dit indhold (med mindre du er den ene promille der bruger kryptering på din harddisk)... Det forhindrer bl.a. secure boot. Hvis du vil dual-boote, så slå det dog fra og start forfra manuelt...

56
24. april 2014 kl. 15:33

Kommentar til mig selv: Dog vil jeg sige at de preinstallerede maskiner fra de fleste større leverandører af maskiner fylder maskinerne med en antivirus der koster penge, og de får penge for at smide dem på... Så, det er irriterende - men man kan jo ikke give Microsoft skylden for det - hvis de forhindrer leverandørerne i at smide det på de har lyst til (som f.eks. en anden browser) - så skal du se nogle flame kommentarer...

Som sagt - til hr. og fru Jensen -der tror Chrome er noget man behandler platik med for at få det til at skinne - er Windows 8 netop perfekt. Til os der ved noget om det - vi smider så bare det på vi syntes er fornuftigt... Der er frit valg...

49
23. april 2014 kl. 12:29

Jeg er grundig træt af Windows 8. Mit liv er simpelthen for kort til at spilde mere tid på det. Derfor anbefaler jeg at man bliver på Windows 7 eller installerer Ubuntu, som opleves meget lig det, som stort set alle kender, nemlig Windows XP. Få private har behov for programmer, som kun findes til Windows.

44
22. april 2014 kl. 23:39

Sørgeligt som mennesker der kalder sig it mand kan være så afvisende og arrogante omkring fejl fra Microsoft. Manden er it mekaniker og hjælper almindelig dødelige med problemer som support linjerne ikke får løst. Folk går nok ikke ned i butikken og beder om hjælp for sjov. Det koster jo penge.

45
23. april 2014 kl. 07:31

Jeg har også undret mig en del over at professionelle IT folk kan svare næsten hadefuldt på et seriøst indlæg om oplevede problemer. Er det ikke en af opgaverne her på Version2 at hjælpe hinanden i stedet for at gokke hinanden oven i hovedet med hvad man ikke kan? Hvis nogen mener artiklens forfatter har galt fat, eller mangler noget viden, jamen så hjælp dog med det!! På den måde bliver vi alle klogere. I denne her branche er der INGEN der ved ALT!

47
23. april 2014 kl. 09:16

Er det ikke en af opgaverne her på Version2 at hjælpe hinanden i stedet for at gokke hinanden oven i hovedet med hvad man ikke kan? Hvis nogen mener artiklens forfatter har galt fat, eller mangler noget viden, jamen så hjælp dog med det!! På den måde bliver vi alle klogere. I denne her branche er der INGEN der ved ALT!

Problemet med denne artikel er mangel på journalistisk kvalitet. Nej, lav det om:

Problemet med denne artikel er mangel på journalistik.

Der er ingen som kan tage Stefans oplevelser fra ham. Men artiklens overskrift er altså "Windows 8.1 Update giver problemer: ’Værre end Vista’".

Det er en ret krads overskrift og man forventer derfor, at artiklen retfærdiggør den påstand. En computerbiks i Hadsten hvor det har "væltet ind med 14 kunder" er ikke dokumentation for påstanden. Der er muligvis belæg for, at der er 14 personer i Hadsten og omegn som har problemer af den ene eller anden art.

"Journalisten" her har ikke fulgt op. Han har fx ikke spurgt andre computerreparatører, om de oplever det samme.

Han har ikke ringet til Microsoft for at høre om de oplever flere problemer med denne Update end tidligere service packs/lanceringer.

Han har ikke ringet til fx. Dell eller Lenovo for at høre om de har tilsvarende problemer.

Han har ikke forhørt sig om der er en fællesnævner blandt dem som har problemer og evt. får det løst.

Jeg har selv installeret Windows 8.1 Update på min notebook og på 2 virtuelle maskiner jeg afvikler under Hyper-V. Jeg har opgraderet min Windows RT Update, og konens Surface Pro. Jeg har ikke oplevet problemer.

På samme måde kan du se andre på denne side som har installeret 8.1 Update uden at opleve disse problemer. Det får jo nogle af os til at tænke at vi fra vores eget snævre perspektiv ikke kan genkende det billede som artiklen giver.

Men "journalisten" her har ikke talt med nogen, som rent faktisk har gennemført flere opgraderinger.

Der kan være mange årsager til de problemer som kunderne oplever. For nogle år tilbage var der også en kæmpe "skandale" ved en opdatering som en del brugere fik problemer med. Det viste sig at være malware (rootkit) som benyttede absolutte adresser fra en driver - og da adresserne forskubbede sig ved en opdatering fik malwaren systemet til at bluescreen'e.

Man kan sagtent bruge en frontlinie beretning fra Hadsten som krydderi på en artikel. Men der skal altså mere end 14 kunder fra Hadsten til at dokumentere, at der er udbredte problemer med Windows 8.1 Update.

Derudover bliver man som IT prof. jo lidt mistænksom, når fejlkoden faktisk betyder, at systemets produktnøgle er benyttet til tidligere aktivering.

Vi taler om kunder, som åbenbart ikke henvender sig dér hvor de har købt computeren. Hvorfor gør de ikke dét? Windows 8 er ikke ældre end at ethvert system med Windows 8 på (fx. fra Bilka?) stadig vil være dækket af garanti.

Man må derfor antage, at for i hvert fald en del af disse systemer så er Windows 8/Windows 8.1 er lagt på efter købet. Det burde der være købt licens til. Som Ken Christensen spurgte: Hvilken type licensnøgle er der brugt til disse systemer?

Det kan jo være en fejl i Microsofts opgraderingsprocedure. Men det kunne jo også være, at nogle af de 14 kunder har handlet et sted, hvor de har været lidt smarte og installeret Windows 8 med fx en VL key som nu er blokeret. Netop dét er faktisk set før, og det ville fint kunne forklare både det som Hadsten Computer og kunderne oplever samt det fravær af problemer som en del kommentatorer hér oplever.

Men det har Jesper Kildebogaard aldrig interesseret sig for.

Det her er simpelthen ringe journalistik. Jesper Kildebogaard er ikke en tilfældig blogger. Han er ansat til at skrive artikler på et nyhedsmedie. Dér må man forvente et lavmål af journalistisk integritet. Det lever denne artikel ikke op til.

46
23. april 2014 kl. 08:50

Jeg har også undret mig en del over at professionelle IT folk kan svare næsten hadefuldt på et seriøst indlæg om oplevede problemer.

Mon ikke folk er ved at være trætte af at Microsoft bliver flamet gang på gang?

Artiklen bygger på en lille biks i Jylland der har haft 14 kunder med problemer. Alligevel byder artiklen på sætninger som: "Update giver problemer: ’Værre end Vista’", "Seneste opdatering til Windows 8.1 er umulig at få til at virke", "nu truer tekniske problemer med at give styresystemet ny modvind.", "Microsoft har massive problemer", "Det her er Windows Vista nr. 2 - bare meget værre end Vista", "Microsoft er ligeglade" og "vil ikke have det, og brugergrænsefladen er elendig for private".

Jeg syns ikke Windows 8 fortjener den evige strøm af artikler der prøver at få Microsoft ned med nakken.

Hvis nogen mener artiklens forfatter har galt fat, eller mangler noget viden, jamen så hjælp dog med det

Det gør de jo også. Så mon ikke V2 laver en artikel hvor de tilbageviser de fleste af de udsavn ovenfor. Eller retter overskriften til "Update giver problemer for Stefan i Hadsten".

42
22. april 2014 kl. 20:48

Denne artikel er lavet ud fra mine oplevelser, og at MS pludselig får problemer med licenser bredt "pludselig" ikke er aktiveret, er blot dråben på alt det som ms har lavet med windows 8.

Om du er ekspert eller ej, så er windows radikalt ændret med mange unødig ting, hvilket har og stadig giver rigtig mange problemer, derfor er min konklusion, at der er som vista. Det er lavet for hurtigt og sjusket, hvilket kan ses på talløse artikler og monster store opdateringsfiler.

Og jo, har lavet alle UEFI boot disks med alle værktøjer osv. men anfægter blot alle de ting som ikke er i orden efter min mening, når man laver produkter til hr. og fru. larsen.

Og når microsoft support selv ikke kan finde ud af det, så er det bare prikken over i, selvom de prøvede så godt de kunne !

Og nej, dette er ikke lavet for reklame, men for at gøre mit til at vise, at dette produkt ikke er godt, og ligge pres på microsoft. (hvis man kan)

40
22. april 2014 kl. 16:07

Hvis det er OEM licenser er det heller ikke MS support der skal servicere dig. Det er en af ideerne ved OEM licenser.

Når det så er sagt: din pro licens, har den altid været en pro eller er den opgraderet via "Windows Anytime Upgrade"? Har du mediacenter som tilkøb?

39
22. april 2014 kl. 15:56

Det er mig der er Hadsten Computer, og ja jeg henvendte mig da det væltede ind med 14 kunder, der har købt computere i elgiganten, bilka, nettet osv. Ingen af disse kunder har købt en windows 8 i min butik . De havde alle home licenser, og min egen en pro. Og efter 2 gange opkald til Microsoft, som er ret ligeglade (en lang snak, 3 manuelle aktiveriner der ikke vil aktivere, samt de forsøgte alle mulige argumenter at det nok var en upgrade key osv), endte det med de sagde, de var klar over nogle fejl, men det er de som har solgt licensens problem, så var det nok med Windows 8. Men vi lever og laver 80% af vores arbejde ved at servicere private og erhverv (og af den grund viser de solgte licenser at vi ikke er sælgere, men mekanikere ) Nu servicere vi mange almene kunder og mindre virksomheder, og oplever disse massive problemer med Windows 8. Det er klart der er nogle der "ikke oplever problemer", men vi ser jo netop de problemer der er. Der kan snakkes om forskelle, ulemper osv. kontra de forskellige systemer, men denne windows kunne have brugt 1 til 2 års videreudvikling, og med valg af brugerlade ved installation, så havde den sparket røv. Men at de er begyndt at låse bios, fjerne "f8" funktioner osv. Der er mange ting i windows 8 , 8.1 og 8.1.1 der ikke virker optimalt ! Og man kan reflektere at der er en grund til Microsoft stadig vil sælge windows 7 licenser i 2014 samt en grund til de forsøger at fremskynde windows 9 ! Men i bund og grund, mener jeg ikke de bør pille ved folks brugerflade hvor de er trykke fordi de vil minde om deres smartphones, og bl.a. starte med ikke at kan gå på netbank ! Det er ikke brugervenligt.

41
22. april 2014 kl. 17:08

Hej Stefan, Microsoft låser ikke bios. Hvis du mener UEFI boot - så er det en helt anden diskussion. F8 funktionen er ændret - nogen vil sige til det bedre... Du skal blot lave en UEFI installation (lige efter bogen og ganske simpelt - du burde tage et af de her gratis kurser til OEM partnere). Når du laver en UEFI installation installerer den repair tools og det giver dig bedre muligheder (vil nogen sige) end de gamle F8 tools.

  • den nemmeste måde at gøre det på er at lave et UEFI USB install medie, så når du installerer den fra USB stick, som UEFI boot og BIOS supporterer det, vil den når du opretter en ny partition selv lave alt arbejdet... Du skal blot installere det rigtigt. Der er lidt baggrunds info her: http://technet.microsoft.com/en-us/library/hh824839.aspxEllers Google "Install Windows 8 recovery tools". Som OEM forhandler af Windows 8 burde du faktisk vide den slags.

Og - nej - jeg er ikke Microsoft ansat, jeg holder mig bare orienteret om det jeg arbejder med... Den her artikkel er efter min mening populistisk og skudt helt ved siden af... Fagmand til fagmand... Du kan ikke give Microsoft skylden for at du som OEM forhandler ikke ved hvordan du skal installere det på en ny computer så kunden selv kan lave som minimum recovery tools og en refresh af deres installation i indstillinger.

Hvis der er et reelt problem omkring aktivering - så er det da fint, så skriv om det - jeg syntes resten af artiklen er vrøvl. (det er så bare min mening, og den har jeg ret til)

37
22. april 2014 kl. 15:16

Sådan er det jo bare med windows.

25
22. april 2014 kl. 13:28

Jeg synes det er interessant hvordan en Windows opdatering her får skylden for ligefrem at have afinstalleret hele 7 applikationer fra hans computer. Måske han har større problemer med sin computer, end en Windows opdatering?

Har smidt update 1 på alle mine maskiner, både i privaten og i firmaet og har ikke ramt nogle af de i artiklen beskrevne problemer og har også paint.net.

Med hensyn til hans fejlkode ang. hans produktkode - hvilken type produktnøgle er der anvendt? (retail? OEM_SLP?) Hvilken type maskine anvendes? (selv-bygget? Lenovo/Asus/... laptop med indbygget licens?)

23
22. april 2014 kl. 12:17

Det er bare for surt, med software der ikke spiller, lige ud af æsken. På min arbejdsplads, med ca 140 pc´ere, har Windows 8 været en katastrofe som vi hurtigt fik stoppet. Der er alt for meget der kører dårligt, eller slet ikke. Jeg håber ms gør det bedre næste gang...

24
22. april 2014 kl. 13:14

Opgraderet fra XP? Eller fra Windows 7? Hvis i kommer fra XP, er det normalt der er mange problemer - det skyldes som regel at der er så mange strukturelle ændringer at det tager lang tid at få tingene til at spille... Men Windows 7 kontra Windows 8 skulle være det samme, måske undtagen brugeroplevelsen med Metro. Der kan man gøre det valgfrit at bruge Classic Shell (eller lign.) for brugerne, for ikke at vælte hele folks verden på en gang... Så kan man stille og roligt få folk flyttet over på native Windows 8 i det tempo folk kan følge med til... 8.1 update har gjort det nemmere (bl.a. bare en ting som boot to desktop) for virksomheder at skifte fra 7 til 8..

XP til 7/8 er dog en helt anden problemstilling... Der kan være mange ting der for IT afdelingen er en del anderledes - nye policies der skal laves (mange) osv. Det svarer lidt til at skulle formatere sin private computer man har haft i 15 år - og så skal finde og installere alting igen som man havde før... Nogle af ens favorit værktøjer kan være helt helt anderledes og svære at finde/blive gode venner med...

Så det er nu altså ikke alt der er Windows 8's skyld - måske snarere at man er kommet bagefter og låst i XP platformen...

For brugerne kan det dog godt virke sådan...

22
22. april 2014 kl. 12:13

så er det jo bare godt at jeg ennu ikke har købt og instaleret en win 8

men blev også advaret af min bror da han også har oplevet adskillige fejl og programmer der bliver ved med at lukke med fejl når de forsøges startes og oplevet drivere der ikke køre...

21
22. april 2014 kl. 11:35

Jeg er IT-mand og har lavet en hel del flere opgraderinger end 4 styk. Jeg har ingen problemer haft overhovedet. Men, aktivering bliver selvfølgelig lavet automatisk på en KMS server - så måske er det derfor... hvad ved jeg... Hvad angår dig med en Windows 8 Enterprise... Enterprise udgaven er lavet til større virksomheder og 8.1 kan ikke smides på med en Windows update - du skal bruge et Enterprise medie - eller - rettere- du skal lave et nyt image til din SCCM server og rulle det ud på dine klienter. I en virksomhed kan man ikke have at brugerne individuelt selv kan opgradere version. Derfor.

Hvad angår metro - det er smag og behag - nogle elsker det - andre hader det... Men 10 minutters gennemgang med hadere plejer at omvende dem til elskere... Til de der bare vil brokke sig, smid Classic Shell på og få en forbedret Windows 7 oplevelse...

At sammenligne med Vista er fandme langt ude...

Jeg er ikke ekspert, bare helt almindelig IT mand med Windows erfaring siden CP/M, DOS og Windows 3.0.

17
22. april 2014 kl. 10:52

Selv om Microsoft hypes med deres nye CEO's udtalelser (og ingen tvivl om at han er langt bedre end den forrige) så er Microsoft altså stadigvæk et firma der har svært ved at få tingene til at virke sømløst...

18
22. april 2014 kl. 11:03

Ja Apple virker jo bare - det skal aldrig opdateres, aldrig rebootes, der er aldrig applikationer som crasher, man kan ikke få virus, det kan afvikle alle applikationer - især business applikationer - og spil, der er faktisk ikke det man ikke kan med Apple, det er vores allesammens binære nirvana og Apple er guds eget firma der vil det bedste for alle ... eller hvad?

Undskyld mig, men det er træls altid at skulle høre på den slags udtalelser i en debat der handler om en Windows update.

15
22. april 2014 kl. 10:36

Jeg var stor kritiker af den manglede start menu knap, og den ville jeg slet ikke kunne undvære, det vil man også kunne læse i nogle af min tidligere debat.

Men faktummet er at nu har jeg i ca. 1,5 år haft Windows 8 og jeg har slet ikke savnede startmenuen.

Det eneste der irriterede mig ved windows 8, er at vise metro applikationer ikke kan køre i window mode.

16
22. april 2014 kl. 10:50

"Det eneste der irriterede mig ved windows 8, er at vise metro applikationer ikke kan køre i window mode."

Det kommer så også i næste opdatering, sammen med den nye start menu :-)

14
22. april 2014 kl. 10:27

Har version2 nogle journalister ansat?

Er det virkelig dette man lærer på Journalisthøjskolen? Hvor er verifikationen? Hvor er opfølgningen?

Hvordan (og hvorfor?) er Version2 kommet i kontakt med en computerbix i Hadsten?

7
22. april 2014 kl. 09:10

Hvis man har et update system der ikke virker, så skift til et der virker: Aptitude. (har ikke lavet andet end at virke siden 2005)Så kommer Windows til at kører på debian-pakker.(.deb)

6
22. april 2014 kl. 09:03

Who?? Manden har solgt 4 (!) Windows 8 licenser, men bliver omtalt som "ekspert". Jeg har opdateret 3 Windows 8 maskiner uden problemer, er jeg så også ekspert?

29
22. april 2014 kl. 14:20

der står i artiklen "14-15 privatkunder med problemet" - Så det kan godt være det ikke lige er 4 licenser, men lad os bare gætte på at det nok ikke er hverken i hundredevis eller tusindevis at han servicerer i sin butik.

Han har med garanti selv henvendt sig til Version2 fordi han har følt sig temmelig afmægtig og det ser da absolut heller ikke kønt ud at han her bliver offentliggjort som værende knap så meget ekspert. Det betyder jo sjovt nok også at han heller ikke er i stand til at hjælpe kunderne med de her problemer. Så hvem går de så til næste gang? - nok ikke ham. Med sine udtalelser har han selv bragt sig i et dårligt lys. Det behøver vi sådan set ikke gøre for ham.

9
22. april 2014 kl. 09:18

Prøv at læse artiklen én gang til, så finder du nok svaret.

8
22. april 2014 kl. 09:15

Jeg havde ingen problemer på min workstation derhjemme.. ud over at jeg fravalgte skydrive under installation men den er blevet tvangsfodret til mig alligevel.. uden mulighed, så vidt jeg kan finde, for at fjerne den eller lignende.

Men ud over det er jeg gevaldigt tilfreds med Windows 8, da jeg helt omgår den nye metro skærm ved at bruge Start8 fra Stardock. De bedste 5$ jeg i mit liv har givet ud.

11
22. april 2014 kl. 10:02

Men ud over det er jeg gevaldigt tilfreds med Windows 8, da jeg helt omgår den nye metro skærm ved at bruge Start8 fra Stardock. De bedste 5$ jeg i mit liv har givet ud.

Er det ikke lidt trist at du bliver nød til at betale yderligere 5 dollar mere for at »forbedre« det styresystem du allerede har betalt licenspenge for?

Det svarer til at du køber en BigMac hos McDonald's, og bliver derefter nødt til at betale 10 kroner oveni til et par boller, som man rent faktisk kan holde om. Og hvad værre er, du kan ikke købe disse boller hos McDonald's, men skal ned på en lokal grillbar for at få dem.

Så vil jeg da hellere gå til Burger King og få en Whopper med ordentlige boller til at starte med.

19
22. april 2014 kl. 11:14

Det er jo mig selv der vælger at jeg foretrækker at have den genvejsmenu - og at det er generende at skifte skærmbillede ind i metro interfacet. Det skyldes nok mest at jeg ofte har applikationer åbne side-by-side frem for at give dem fuld-skærm. Så er det bare mere naturligt at pinne nogen apps i start menuen eller lige trykke winkey og begynde at søge med det samme. Det er bare et workflow jeg er rigtig glad for, som jeg gerne betaler et mindre bagatelbeløb for at få tilbage. :-)

Ja, det er et tilvænningsspørgsmål (som en anden debattør sagde..) men jeg synes det er enormt forstyrrende at komme ind i en helt anden skærm for at søge eller gå mine programmer igennem.

Taget i betragtning at jeg betalte omkring 200 kroner for Win8 licensen, så kan jeg også godt leve med de ekstra 5$.

20
22. april 2014 kl. 11:26

Bjørn: Jeg er også gammel Windows bruger og har om nogen mange applikationer kørende side-by-side dagligt - ligenu 20 forskellige (de fleste med multiple instancer), men op imod 100 er ikke unormalt for mig, hvilket nok er en del flere end de fleste brugere.

Den største grund til du holder fast i det gamle workflow er vane - det er også et validt argument, men det kræver reelt ikke ret meget at finde ud af hvordan det nye interface er tænkt til at blive brugt som poweruser.

Det kan bemærkes at jeg aldrig bruger Metro interfacet til noget - hverken Metro applikationer eller Metro Start skærmen - som poweruser er der ingen grund til det.

26
22. april 2014 kl. 14:03

@Pelle: Nu bruger jeg f.eks. snipping tool en del til når jeg skal lave dokumentation af ting og sager, både til internt brug men også rettet mod brugerne. Der er det rart jeg bare kan trykke winkey og skrive "snip" og så er det der.. frem for at jeg skal ind på et nyt billede for at gøre det samme. Det er unødvendigt og kluntet.

Men hvordan kommer du så uden om at bruge metro skærmen hvis du skal søge efter noget? :-) Hvis du har nogen gode tips så vil jeg hellere end gerne høre dem, det skader aldrig at lære noget nyt!

31
22. april 2014 kl. 14:28

Bjørn: Jeg kan ihvertfald nævne hvad jeg gør.

Fordi jeg har mange applikationer kørende generelt, har jeg prioriteret at kunne se mange instanser i min taskbar samtidig med let at se forskel på forskellige instanser. Derfor er mine taskbar properties indstillet således her:

[X] Use small taskbar buttons Taskbar Buttons: Never Combine

Og min taskbar er resized til at være 2 høj (forstået som i at der vises 2 linjer med applikationer).

I taskbaren har jeg så pinned alle mine oftest brugte applikationer så de kan startes direkte herfra.

Til mere sjældne brugte applikationer har jeg oprettet en ny toolbar, resized til minimumsbredde og med "Show Title" og "Show Text" slået fra. Denne giver så en popup-menu hvorfra jeg kan tilgå disse når det indimellem er nødvendigt (din snippet tool kunne være et eksempel på en sådan applikation). Der er en guide til dette her: http://winaero.com/blog/how-to-enable-quick-launch-in-windows-8-1/

Med andre ord - pin dine vigtigste applikationer, med ovenstående taskbar konfiguration er det trivielt at pinne selv dine 20 mest brugte applikationer - og resten som du bruger fra tid til anden smider du så i "quick launch" baren.

Husk også at du kan starte nye instancer af en applikation ved at holde "shift" nede og trykke på applikationen i taskbaren.

Derudover bruger jeg Win+r, Win+e, win+x, win+l og ctrl+shift+esc en hel del.

36
22. april 2014 kl. 15:04

@Pelle: Den fremgangsmåde havde jeg selv, men jeg bryder mig ikke om at have programikoner i bunden af skærmen som ikke er i brug. Jeg bruger dog også dobbelt-linje som dig, små ikoner og ingen sammentrækning. Men derfor har jeg valgt at smide de oftest brugte ting ind i start - og resten kan jeg så søge på! :)

@Jan: Desværre er vi så moderne her, at vi sidder med Office 2007! :) Win+S kendte jeg dog ikke, som den eneste af dem der er blevet nævnt! Utroligt nok, den må jeg lige lege med. Men hvis det er noget nyt med win8 er det nok derfor.

Det er sgu altid rart at udveksle erfaringer med andre der bøvler med det samme i det daglige.

33
22. april 2014 kl. 14:41

@Pelle- Win+X (eller højre musetaste i nederste venstre hjørne) er nok den mest irriterende ting der ikke er i Windows 7.. Hver gang jeg sidder ved en Windows 7 og skal noget som helst er det 100% sikkert jeg prøver Win+X, og bander over det ikke findes i Windows 7... Slut med at rode efter alt muligt - det ligger jo lige dernede det hele... (undtagen eventlog, hvilket så til gengæld irriterer mig... :))

  • RETTELSE: Jeg må lige rettet mig selv, Eventlog er sørme kommet dernede nu !!!YES - en irritation mindre...
34
22. april 2014 kl. 14:46

Jan: Tilgengæld kan du benytte dette lille trick: Win+r "eventvwr.msc" - denne huskes til næste gang så du fremover basicly bare kan bruge Win+r "ev" pil ned, enter.

Den mulighed bruger jeg til en hel del ting ("services.msc" et andet eksempel), det ligger efterhånden bare i hånden.

Og ja den ligger der sørme også nu :-) Jeg er dog så vant til at bruge run menuen til rigtig mange ting at der er visse ting jeg altid bare gør den vej igennem "calc", "notepad", "cmd", "D:" etc. er andre sådanne eksempler.

35
22. april 2014 kl. 14:51

@Pelle - mig=Demens light, det var services der manglede - og stadig mangler... Tak for tippet - services.msc, kan skrive det hurtigere end de fleste - men jeg savner den dernede - især når man kommer til en computer man ikke plejer at sidde ved, servere især... :) Det er lidt underligt den ikke er der - i hvert fald på server versionerne...

30
22. april 2014 kl. 14:21

Winkey+S, åbner søgning i højre side uden at åbne metro. skriv whatever og tryk enter for at starte... Winkey + whatever gør det samme, men der kommer metro billedet op foran... Alternativt kandu fastgøre din app til processlinjen som f.eks. den første... Dermed kan du direkte starte programmet med WinKey+1 (for det første ikon og 2 for det næste og såfremdeles)... Dermed kan du lave et screenshot bare ved at trykke WinKey+1

  • bare et par ideér -
32
22. april 2014 kl. 14:30

P.S. hvisdu ofter laver vejledninger i Word, så er der i Word mulighed for at indsætte et skærmklip fra en app uden du forlader Word... (I hvert fald fra 2013 versionen) - i indsæt tab i Word, vælg skærmklip - og vælg derefter den app du vil klippe - så slipper du også for at ramme vinduet ind - så får du et ensartet klip hver gang fra en bestemt app du har åben... Nogle gange er det en fordel andre gange ikke, men det er ikke ret mange der er klar over den mulighed... (Også fra Outlook, ny mail - indsæt skærmklip - og vælg app - så sender man lige en skærmklip af den app man har problemer med til IT afdelingen)...

28
22. april 2014 kl. 14:16

@Pelle: Nu bruger jeg f.eks. snipping tool en del til når jeg skal lave dokumentation af ting og sager, både til internt brug men også rettet mod brugerne. Der er det rart jeg bare kan trykke winkey og skrive "snip" og så er det der.. frem for at jeg skal ind på et nyt billede for at gøre det samme. Det er unødvendigt og kluntet.</p>
<p>Men hvordan kommer du så uden om at bruge metro skærmen hvis du skal søge efter noget? :-) Hvis du har nogen gode tips så vil jeg hellere end gerne høre dem, det skader aldrig at lære noget nyt!

Selve fremgansmåden er 100% identisk i Win8. Tryk på Winkey, skriv snip og tryk enter. Eneste forskel er at du åbner metro start menuen i stedet for den gamle. Hvis du lukker øjnene vil du ikke kunne se forskel :)

Dog lige til det her formål vil jeg anbefale PtrScr (http://www.fiastarta.com/PrtScr/)

Dejligt simpelt stykke værktøj til at tage udklip som med snipping tool. Der skal du dog kun trykke på "Print Screen" knappen og intet andet.

13
22. april 2014 kl. 10:11

Er det ikke lidt trist at du bliver nød til at betale yderligere 5 dollar mere for at »forbedre« det styresystem du allerede har betalt licenspenge for?

Det er jo heller ikke noget man er nød til, det er en løsning for folk som har svært ved at omstille sig. Vi andre klarer os fint uden en start menu - det kræver ikke mere end at rette et par indstillinger for taskbaren, pinne sine oftest brugte applikationer og lære et par genvejstaster.. sværere er det altså ikke.

Men for folk der synes dette er uoverskueligt, så kommer Microsoft jo så heldigvis med en slags mere eller mindre velkendt startmenu i næste opdatering.

12
22. april 2014 kl. 10:06

Så vil jeg da hellere gå til Burger King og få en Whopper med ordentlige boller til at starte med.

Du kan også tage på Oasen og bestille en durumrulle med kebab. Deres brød er udmærket, men selv hvis det ikke var tilfældet, så ville sølvpapirsindpakningen jo sikre, at kebaben blev holdt på plads, selvom brødet var skrøbeligt. Den mulighed har du ikke på samme måde med en burger, som altså er strukturelt inferiør.

5
22. april 2014 kl. 09:03

Borset fra at jeg Windows 8.1 update 1 er en lidt tam opdatering i mine øjne, har jeg ikke oplevet problemer på en eneste af de fire forskellige maskiner jeg har opdateret indtil videre... Så den KAN altså fungere...

4
22. april 2014 kl. 09:00

Holder mig selv langt væk fra Windows 8. Det system er simpelthen for ringe mht UI.

3
22. april 2014 kl. 08:23

Godt man ikke har nedgraderet til Win8

51
23. april 2014 kl. 19:12

Amen.

Fik i sidste uge for 117 gang bøvl med MS's nye lås - EFI - ifm dualboot.

Win 8 med GPT disk samt EFI er simpelhen umuligt at få til at trille i fredelig sameksistens med andet - så præinstall Win 8 fik kniven og havnede på de evige bitmarker.

Disken ændret til Basis MBR og nu kan alt trille igen. Win 7, Ubuntu mfl. har ingen problemer med at leve fredeligt sammen :)

52
23. april 2014 kl. 20:10

Bare så du får termerne rigtigt ind Finn - EFI står for extensible firmware interface - med andre ord erstatningen for din Bios. Altså ikke en MS ting.

At du har ret i kombinationen "secure boot" (som jo er en lille del af din "bios"), win8 og en harddisks tabelindekseringsmetorder giver udfordringer er en helt anden sag - når secure boot er aktiv så er det ligesom meningen det skal give problemer - det er hele ideen med secure boot. MS har "bare" givet sig selv et "lille" forspring her fordi det er det 90% af verdens befolkning kører på deres pc. (give and take a few&) (synes så politikere skulle se på at ting skulle kunne leve i sameksistens fremfor at der skal være en ikon på skrivebordet som gør man kan vælge hvilken browser man vil have som standard, men set ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt, kan jeg så også godt se ideen med låsen, hvad enten jeg kan lide den eller ej, men det kan jo altså lade sig gøre at leve i "nogenlunde fredelig" sameksistens på en mac, så hvorfor ikke også på en alm pc?)

53
23. april 2014 kl. 21:40

Bare så du får termerne rigtigt ind Finn - EFI står for extensible firmware interface - med andre ord erstatningen for din Bios. Altså ikke en MS ting.

For at du ikke skal bilde folk noget sludder ind Claus, så skulle du nok læse disse link..

http://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/unified-extensible-firmware-interface/efi-homepage-general-technology.html

Og du kan heller ikke se Microsoft i denne liste - vel :)

http://www.uefi.org/members

Promoters

AMD Insyde Software American Megatrends, Inc. Intel Apple Inc. Lenovo Dell Microsoft Hewlett Packard Phoenix Technologies IBM

54
23. april 2014 kl. 22:33

øhh læs selv - selvfølgelig er MS med i det projekt - som langt over 100 andre virksomheder er! - Det gør det stadig ikke til et MS produkt, som du gerne vil gøre det til. (U)EFI sørger jo blot for at bootprocessen kører i den rigtige rækkefølge og derefter overlader resten til OS. - Derfor er MS og Apple helt naturligt med i det samarbejde. Men det er altså stadig ikke dem der leverer løsningen, det er stadig AMI, Phoenix etc. Men selvfølgelig har MS og apple og lenovo og hp og IBM og dell og alle de andre haft en finger med i udviklingen af hele projektet (serverfabrikanterne er jo også med her. UEFI er også på servere). Det er trods alt en nødvendighed for at kunne få så bred en understøttelse som muligt.(og hvis de ikke var med ville de jo sådan set låse sig selv ude af hele PC/server verdenen, for hvordan bygger man en maskine fra bunden når man ikke har adgang til alle de inderste dele?)

Umiddelbart mindes jeg faktisk ikke nogen som helst "teknologi" som har en så bred tilslutning fra konkurrerende virksomheder i nyere tid.

2
22. april 2014 kl. 07:40

Helt så slemt som Vista, er den nu ikke :)

Men jo, der er problemer med at få den her opdatering installeret på nogle systemer. Min egen private maskine, har jeg givet op på, efter at have prøvet utallige tricks fra Microsoft og afventer nu v3 af opdateringen. Det er vel at mærke på en maskine som er installeret med en enterprise for et par måneder siden og ikke kører noget specielt kryptisk software.

Hvis man kigger i Microsoft's forums, så er det ikke ligefrem et ukendt problem: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows8_1-windows_install/kb2919355-windows-81-update-fails-800f0092-and/4d4d23a3-695a-4bd4-b340-d2ce9c75919d?page=69

Det er heller ikke et ukendt problem, at aktiveringen går i stykker efter Update 1 og det forlyder at Update 1 kun er blevet testet internt hos Microsoft og ikke med eksterne partnere, som f.eks. normalt er tilfældet ved større opdateringer.

1
22. april 2014 kl. 06:46

kom nu lige :) det virker nu langt fra som en vista 2.0. Hvis blot det drejer sig om aktivering.

derudover er en mindre enmandsbiks måske ikke så repræsentativ.