Windows 8.1 Update 1 får tæv af anmelderne

Illustration:
Den første store opdatering til Windows 8.1 lapper lidt mere på kritikpunkterne. Men dermed Microsoft gør Windows til noget rod, lyder det fra tidligere Windows 8-fan.

Siden lanceringen af Windows 8 i efteråret 2012, har der været masser af kritik af Microsofts forsøg på at kombinere to helt forskellige brugergrænseflader.

Efter et år kom så Windows 8.1, der blandt andet genindførte startknappen – men ikke startmenuen – og snart kommer så den nye Windows 8.1 Update 1-tilføjelse, som også tilføjer noget mere hjælp til alle dem, der bruger Windows uden en touchskærm.

Men efter at havet kigget på Update 1, springer proppen af den amerikanske it-journalist Paul Thurrott, som ellers har forsvaret Microsofts valg indtil nu. I en lang klumme på siden Winsupersite.com uddeler han drøje hug til Microsoft og Windows 8.1 Update 1.

Når Microsoft gør touch-delen af brugergrænsefladen mere desktop-agtig, med for eksempel titellinjer og kontekstmenuer ved højreklik, gør det bare endnu mere Windows 8 til en stor gang rod, lyder hans kritik. Det er et skrækeksempel på 'design by committee', altså hvor de store beslutninger bliver taget af en hel flok chefer sammen, i stedet for at lade én mand og én vision være styrende for projektet.

At en tidligere fortaler for Windows 8-strategien nu kaster håndklædet i ringen og slutter sig til kritiker-koret, har vakt opsigt.

Hos Infoworld skriver Woody Leonard om Paul Thurotts klumme og kritiserer også selv den nye Update 1 – dog fra en lidt anden vinkel, nemlig at opdateringen ikke ændrer nok ved problemerne. Overskriften 'Windows 8.1 Update 1's sørgelige tilstand' viser ret præcist hans holdning til opdateringen.

Det eneste fornuftige er nok at vente til Windows 9, som efter sigende vil være delt op i tre versioner, en til mobilbrugere, en til forbrugerne, og en til erhvervslivet. Det giver grund til optimisme, lyder vurderingen.

Samme retning bevæger Paul Thurott sig i, for han anbefaler Microsoft helt at droppe ideen om, at Windows skal kunne alt og være for alle. I stedet skal Microsoft fokusere på alle dem, der bruger Windows til arbejde og produktivitet.

»Du kan ikke gøre alle glade, Microsoft. Så stop forsøget på det. Det er tid til at fokusere på dem, som faktisk bruger jeres produkt, ikke på en mytologisk gruppe af forbrugere, som aldrig vil holde op med at bruge deres mere simple Android og iOS-enheder, bare fordi I ønsker jer det,« lyder det fra Paul Thurott.

Update 1 til Windows 8.1 er lækket i flere udgaver nu, men forventes at få officiel premiere til april. Blandt nyhederne er muligheden for at boote direkte til skrivebordet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Thomas Andersen

Syns måske det er en journalistisk stramning at kalde "With Update 1, however, I'm beginning to question the validity of this new direction" at få tæv af anmelderne. I sær når man tænker på at de ændringer update 1 bringer er meget subtile.

PS. Man kan i øvrigt boote til desktop allerede nu i 8.1

  • 1
  • 0
#4 Deleted User

Hvis ikke Microsoft laver en version kun til tablets og en version kun til "rigtige Pc'er" eller laver en valgmulighed ved installationen er jeg overbevist om at slaget desværre er tabt til Apple. Pc salget falder og een af årsagerne kunne være at der ligger Windows 8 på Pc'erne? Det er ikke alle Pc'er der følger en "nedgraderings" DVD med til Windows 7. Windows 8 bør kun ligge på den aller første Pc man ejer så man ikke kender til andet.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere