Windows 8.1 kommer til august

Illustration:
Microsoft sender den store opdatering til Windows 8 på gaden i slutningen af august.

HOUSTON. Microsoft forventer at være klar med den store opdatering til Windows 8 efter blot to måneders offentlig betatest. Det afslørede finansdirektør Tami Reller under sin præsentation på Microsofts partnerkonference i Houston mandag.

Hun brugte også lejligheden til at give selskabets mange tusinde partnere et vink med en vognstang om, at Microsoft gerne vil have deres hjælp til at få især erhvervskunderne til at opgradere.

»Den endegyldige afslutning på supporten for Windows XP lurer lige om hjørnet. Der ligger et stort forretningspotentiale det næste år i at få flyttet kunder væk fra Windows XP over på et moderne Windows,« sagde Tami Reller.

Opdateringen af Windows 8 til Windows 8.1 vil især give netop erhvervskunderne en Windows-udgave, som har færre begrænsninger end den originale Windows 8.

Det er ikke kun tilbagekomsten af en startknap. I Windows 8 kan kun to af de særlige Windows 8-applikationer, som før var kendt under navnet Metro-applikationer, dele en skærm. Med Windows 8.1 vil det kun være det samlede skrivebordsareal, som sætter en øvre grænse.

På en almindelig 1.920 gange 1.080 pixel skærm vil man kunne have op til tre applikationer side om side. Har man en skærm med højere opløsning, vil man kunne have fire applikationer, og jo flere skærme man tilføjer, desto flere applikationer kan man have, inklusive applikationer på det klassiske skrivebord.

Man skal dog være opmærksom på, at applikationerne helst skal være designet til at skalere til forskellige størrelser, og især kan applikationer komme til at se lidt pudsige ud, når de får en høj, tynd skive af skærmen, viste det sig i den demonstration af Windows 8.1, som Microsoft fremviste på konferencen.

Læs også: Første kig: Sådan har Microsoft bygget om i Windows 8.1

Det bliver også muligt i den endelige udgave af Windows 8.1 at synkronisere sin startskærm på tværs af enheder, så man får de samme applikationer frem, uanset hvilken enhed man logger på. Applikationerne kan desuden lagres i skyen, så de kun skal opdateres én gang.

Windows 8.1 får desuden indbygget Miracast, som kan bruges til at sende et skærmbillede og højopløsningsvideo til en Miracast-kompatibel modtager i eksempelvis et tv via wifi.

I Windows 8 bliver alle brugere mødt med den nye startskærm. I Windows 8.1 vil man kunne vælge at boote direkte til startskærmen, skrivebordet eller til en vilkårlig applikation.

Skærmtastaturet får også en opdatering i forhold til Windows 8. Det vil være muligt at få forslag til ord, som man kan vælge ved at bevæge fingeren på mellemrumstasten, og man vil kunne vælge flere tegn ved at trykke og stryge fingeren på en tast. På den måde kan man eksempelvis lettere kunne skrive tal uden at skulle skifte tastaturlayout.

Windows 8.1 vil også inkludere en helt ny Mail-applikation, som Microsoft endnu ikke har sendt ud i offentlig test. Den vil blandt andet give mulighed for at trække mails til mapper og for at indstille et nyhedsbrev til altid kun at vise det allernyeste eksemplar.

Selvom Windows 8.1 ventes produktionsklar og færdig i slutningen af august, så betyder det dog normalt, at Microsoft først giver selskabets partnere adgang til at implementere softwaren i eksempelvis nye pc'er.

Normalt går der et par måneder efter den såkaldte Release to manufactoring (RTM), før softwaren bliver tilgængelig for almindelige brugere. Det er dog usikkert, præcis hvordan Microsoft vil håndtere det netop i dette tilfælde, da selskabet flere gange har udtalt, at det gerne ser en hurtigere udrulning af nye opdateringer af dets software til alle kunder.

Version2's rejseomkostninger i forbindelse med dækningen af Microsoft Worldwide Partner Conference 2013 er betalt af Microsoft Danmark.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere