Windows 8.1 har indbygget understøttelse af 3D-printere

Illustration:
Det bliver lettere at printe objekter i tre dimensioner med Windows 8.1 takket være en standardiseret model for hardwaredrivere og software.

Det kan godt være, udskrift i to dimensioner på papir langt om længe er på tilbagetog, især efter tablets har gjort elektroniske dokumenter lettere at transportere. Udskrifter i tre dimensioner er derimod lige på tærsklen til at blive så billigt, at alle i princippet kan udskrive næsten hvad som helst.

I hvert fald vil Microsoft gøre det lige så let at udskrive en 3D-model på en 3D-printer fra Windows 8.1, som det i dag er at udskrive en PDF på en laserprinter. Det skriver Microsoft i et blogindlæg.

Windows 8.1 indeholder nemlig et nyt API, som kan fungere som mellemled mellem 3D-designapplikationer og 3D-printere. Det er samme type generiske printerdriver, som Microsoft introducerede i Windows 8 til todimensionelle udskrifter for at gøre flere millioner fremtidige printerdrivere overflødige.

Microsoft har opbakning fra en lang række af producenterne af 3D-printere, heriblandt MakerBot, og Microsoft vil nu også sælge en model fra MakerBot i Microsofts butikker i USA.

Fordelen ved den indbyggede understøttelse i Windows 8.1 vil ifølge Microsoft være, at printerne vil kunne fungere som plug'n'play, ligesom applikationerne kan udnytte den indbyggede printkø i Windows 8.1.

Du kan læse mere om 3D-print i et særligt fokus om 3D-print hos Version2's søstermedie Ingeniøren.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere