Windows 8 leveres med Flash-sikkerhedshul

5 kommentarer.  Hop til debatten
Windows 8 leveres med Flash-sikkerhedshul
Illustration: Microsoft .
Standardbrowseren i det kommende Windows 8-styresystem får indbygget Flash-afspiller. Men den version, der bliver brugt, er sårbar.
10. september 2012 kl. 13:42
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Når Microsofts næste udgave af Windows rammer markedet i oktober, bliver det med et indbygget sikkerhedshul. Browseren Internet Explorer 10, som er installeret som standard, kommer nemlig med en version af Flash, der rummer en sårbarhed. Det skriver svenske IDG.se.

Microsoft har bekræftet, at der ikke bliver ændret på Windows 8 nu, så kort før den store lancering, og dermed bliver sikkerhedshullet ikke lukket.

Med Internet Explorer 10 har Microsoft for første gang valgt at indbygge en Flash-afspiller i browseren, i stedet for at brugerne selv skal installere Flash Player fra Adobe. Dermed er det kun Microsoft, som kan rette op på fejlen, siger Adobe.

Også den testudgave, der har været tilgængelig for udviklere siden midten af august, er ramt af sikkerhedshullet og bliver ifølge IDG.se heller ikke opdateret i de 90 dage, man kan teste styresystemet.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
11. september 2012 kl. 11:33

Eftersom microsoft tvinger brugere af ARM enheder til at bruge IE håber jeg da de kommer med en patch ved release. Personligt er jeg ret ligeglad, da jeg sikkert installerer firefox eller chrome på min maskine når det er.

1
10. september 2012 kl. 17:40

At dømme ud fra hvor tit der kommer sikkerhedsopdateringer til Flash, er det vel kun et spørgsmål om (kort) tid før selv den nyeste version har sikkerhedshuller.

Dermed er det vel reelt ligemeget hvilken version Windows 8 kommer med, så længe den formår at få opdateringer lagt på når den bliver brugt online første gang?

Umiddelbart lyder det mere som endnu en måde at hetze Flash, end et reelt problem.

(Ikke at jeg er fan af Flash, tænker bare at problemet måske overdrives lidt her...)

3
10. september 2012 kl. 22:32

Desuden betyder det vel at du ikke kan fravælge Flash men bliver påtvunget sikkerhedshuller.

2
10. september 2012 kl. 18:34

Tja, måske har du ret. Problemet er nok bare at der ikke er eller kommer en opdatering til den, første gang den går på nettet. Det står der jo i artiklen! Opdateringer skal komme fra MS da Flash er implementeret direkte i browseren.

4
10. september 2012 kl. 23:41

Tja, måske har du ret. Problemet er nok bare at der ikke er eller kommer en opdatering til den, første gang den går på nettet. Det står der jo i artiklen!
Opdateringer skal komme fra MS da Flash er implementeret direkte i browseren.

Ret beset står der vel bare at Adobe ikke leverer en opdatering, der står ikke at Microsoft ikke gør.

Korrekt, de patcher ikke (de sikkert allerede printede) DVD'er, downloadable RTM udgaver osv osv. Men derfor kan der jo sagtens være et patch klar via Windows Update klar fra dag 1.