Se her hvad Windows 8 kommer til at hedde

Illustration:
Microsoft har fundet det officielle navn for næste Windows-version og rydder samtidigt op i de mange forskellige versioner af Windows. Der bliver kun to udgaver. Eller rettere tre. Faktisk helt præcist fire.

Windows 8 kommer til at hedde - Windows 8. Hidtil har 'Windows 8' blot været kodenavnet for den kommende udgave af Microsofts styresystem, men det bliver altså også det officielle navn, ligesom 'Windows 7' kom til at hedde Windows 7.

Windows-brugere har siden Windows XP måttet slås med adskillige forskellige versioner af Windows, hvor eksempelvis Windows Vista kom i både en Professional, Home Edition og Ultimate, men med Windows 8 bliver der ryddet lidt op i versionerne, fremgår det af et blogindlæg fra Windows-teamet.

Der kommer nemlig blot to versioner af Windows 8, hvor den ene endda blot vil hedde 'Windows 8', mens den anden vil hedde 'Windows 8 Pro'.

Den version, som blot hedder 'Windows 8', er beregnet til private brugere og erstatter således Home -og til dels Ultimate-udgaverne. Windows 8 Pro er beregnet til erhvervskunder.

Helt så enkelt bliver det dog ikke, for Microsoft kommer også med en Windows 8 Enterprise-udgave, som er navnet på Windows 8 til kunder med Software Assurance-licenser.

Dertil kommer, at Windows 8 til x86/64-arkitekturen både findes i en 32-bit og en 64-bit-udgave.

Og så kommer der også en version af Windows 8 til ARM-arkitekturen, som får navnet Windows RT. Navnet kan lyde lidt kryptisk, men det henviser til Windows RunTime, som er den eneste underliggende platform for applikationer til Windows 8 på ARM.

Det behøver kunderne dog ikke bekymre sig om, da Windows RT formentligt kun vil blive solgt direkte til hardwareproducenterne og leveret sammen med eksempelvis Windows 8 tablets.

I første omgang er den væsentligste forskel mellem Windows 8 og Windows 8 Pro, at den første kun kan bruges til at opgradere fra Windows 7 Starter, Home Basic og Home Premium, mens Windows 8 Pro kan opgradere fra alle versioner af Windows 7.

Derudover indeholder Windows 8 Pro eksempelvis Hyper-V til desktopvirtualisering og diskkrypteringen Bitlocker.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Michael Lykke

Bliver de virkelig ikke klogere hos Microsoft?

Gør da for pokker som med Mac OS X - Én version som indeholder både 32 og 64 bit udgaven og som indeholder alle sprogudgaver. Det er decideret tåbeligt at man skal vælge mellem et hav af udgaver for at ramme det rigtige sprog, 32 ell. 64 bit og funktioner.

Én udgave - én pris og så kan de ellers lave rabatter til deres partnere m.m.

  • 1
  • 0
#3 Toke Nøttrup

Tror godt du kan regne med at både 32 og 64 bit udgaverne er i samme "box" - de har desuden droppet alle lokale sprogudgaver, så du kan downloade de sprog du har lyst til. (På nær: "For China and a small set of select emerging markets, we will offer a local language-only edition of Windows 8") Dvs. du som forbruger skal vælge mellem Win8 og Win8 Pro hvis du har en PC...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere