Windows 8 kommer i 2012

Ifølge Microsofts interne tidsplan skal Windows 7 afløses inden for tre år. Men det er småt med detaljer om planerne for næste udgave af Windows.

Windows 7 er dårligt nok blevet lanceret, før interessen samler sig for næste kapitel i styresystemets liv. Og på Microsofts udviklerkonference PDC dukkede en ny oplysning op om det, der i mangel af bedre foreløbigt bliver kaldt Windows 8.

På en oversigt over server-udgivelser fra Microsoft dukkede navnet Windows 8 op og afslørede, at styresystemet skal lanceres i løbet af 2012, skriver det britiske it-medie PC Pro.

Det er dog ikke nogen stor overraskelse, for bortset fra det store, seks-årige hul mellem Windows XP og Windows Vista - en forsinkelse som blandt andet opstod, fordi Microsoft blev nødt til at starte helt forfra på projektet - er tre år en typisk opdateringsrytme for Windows.

Der er ikke sluppet meget ud om Microsofts planer for næste generation af Windows, udover at en uforsigtig medarbejder kom til at skrive på sin Linkedin-profil, at han arbejdede med en 128-arkitektur til det kommende styresystem. Hidtil har 64-bit været det højeste bud, mens 32-bit har været det mest normale.

Arbejdet med en 128-bit-udgave af Windows skulle ifølge den åbenmundede medarbejder ske i samarbejde med IBM, Intel og flere andre sværvægtere i industrien.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Martin Bøgelund

Der er ikke sluppet meget ud om Microsofts planer for næste generation af Windows, udover at en uforsigtig medarbejder kom til at skrive på sin Linkedin-profil, at han arbejdede med en 128-arkitektur til det kommende styresystem.

Var 128-bit Windows ikke en and?

 • 0
 • 0
#3 Klaus Roed

Selvom det er svært at spå om fremtiden og selvom det før i historien er sket at forudsigelser ikke kom til at holde vand, vil jeg dog vove alligevel:

32 bit arkitektur kan have max. 4GB hukommelse. 64 bit arkitektur kan have max. 18EB hukommelse. En 128 bit arkitektur kan have max. 3.40E32 bytes hukommelse.

At udviklingen skulle gå så stærkt at der skulle være behov for mainstream maskiner med over 18EB hukommelse baseret på Windows, og at det bliver mainstream, virker på mig som en anelse usandsynligt.

 • 0
 • 0
#5 Rene Madsen

Eller det er måske på tide at MS får deres længe omtalte filsystem ind, eller de har helt droppet det?

Jeg undres nogen gange over, hvorfor de ikke bare understøtter Ext3 eller Ext4 eller et andet Open Source filsystem som har vist sit værd ude i marken...

Men kender jo egentligt godt svaret "It's not invented here"

 • 0
 • 0
#6 John Vedsegaard

Tja hvorfor ikke, så kan man også sikre at gammle programmer ikke mere virker. Måske ville det være bedre med flere forskellige filsystemmer på én gang, det ville øge kompaliteten og flexibiliteten, selv om det ikke lige er det MS har ry for, burde de nok se mere i den retning. Måske kan man måske se en fremtid i møde hvor MS er en saga blot. Der er andre spillere på markedet, vi ved ikke i dag hvordan googles systemer ser ud om 5 år, men de har råd til at udvikle på det. At så Linux burde skrives helt om, eventuelt med en hel del skelen til Mac er en anden sag.

 • 0
 • 0
#9 Anonym

Det kunne måske tænkes at have noget med native talstørrelser at gøre.

Jeg ved[1], at HP udlånte 470 systemprogrammører til Microsoft for at 'hjælpe' dem til at lave understøttelse af 'Merced' - senere itanium.

[1] Fortalt fra en HP-ping fra HQ i ca. '94-'96

Nu kan jeg ikke huske hvornår Itanium kom på markedet, men der er rimelig lang tid fra 'at arbejde på' til lancering.

Hvis man kigger på eks. HP superdome, så kan den køre windows.

Itanium var et samarbejde mellem HP og Intel[1], hvor HP leverede designet, og Intel produktionsapparatet.

Ud fra det anser jeg det ikke for usandsynligt, at man arbejder på en slags 128 bit cpu på laboratorierne.

Men hvis det er tilfældet, så tror jeg næppe det er noget vi kommer til at se på skrivebordet de næste mange år.

 • 0
 • 0
#12 Lasse Reinholt

At udviklingen skulle gå så stærkt at der skulle være behov for mainstream maskiner med over 18EB hukommelse baseret på Windows, og at det bliver mainstream, virker på mig som en anelse usandsynligt

Det er IKKE på grund af hukommelse, at man udvider.

Det bliver nok nærmere 128-bit vektorregistre i ALU/IEU units fremfor i særskilte SSE/MMX units. Dette gør det muligt at blande forretningslogik med bulk beregninger uden lateny.

Eller også bliver det bare 128-bit integerregistre, som stadig kan give fordele i mange typer algoritmer (filtre, encoding, AI). Altså samme type opgradering som da vi gik fra 8->16->32->64 i IA.

Men uanset hvad, så er jeg rimelig sikker på, at de bibeholder sizeof(void) == 64 bits for at spare kode størrelse, cache, bus latency, osv. Der findes en del platforme hvor sizeof(void) != sizeof(int) allerede.

Det er ikke et marketing stunt, som Microsoft bashere tror.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere