Windows 8 klar til lancering i oktober 2012

20. marts 2012 kl. 12:2318
Windows 8 klar til lancering i oktober 2012
Illustration: Microsoft .
Oktober bliver måneden, hvor de første pc'er med Windows 8 rammer markedet, skriver amerikansk medie.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft lægger sidste hånd på udviklingen af Windows 8 henover sommeren, og dermed kan forbrugerne købe de første pc'er med det nye styresystem i oktober, skriver Bloomberg.com.

Spekulationerne har hidtil gået på en lancering til efteråret, og ifølge Bloomberg.com's kilder ser det altså ud til at holde stik.

Windows 8 bringer flere nye features med sig. Det gælder blandt andet den touch-venlig brugergrænseflade Metro, som oprindeligt er udviklet til mobil-platformen Windows Phone 7.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig kommer Windows 8 til at understøtte processorer baseret på ARM-arkitekturen, som blandt andet bruges i en lang række smartphones og tablets på markedet, for eksempel iPad.

Dermed er Windows-styresystemet ikke længere primært forbeholdt Intel-processorer med x86-arkituren, som det hidtil har været tilfældet - dog med undtagelse af Windows Embedded-platformen.

Du kan læse meget mere om Windows 8 i Version2's dækning af det kommende styresystem fra Microsoft.

18 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
20. marts 2012 kl. 15:53

Foruden hvad indslaget nævner, men også hvad Microsoft selv har udmeldt, så virker Windows 8 til at blive et meget interessant styresystem!

Jeg hopper i hvert fald IKKE med på den klassisk Microsoft joke mht. hver andet OS er en fiasko. Jeg skal helt sikkert have fingrene i den udgivet Windows 8 version ASAP!

:)

4
20. marts 2012 kl. 13:52

For deres consumer preview's Metro-ovenpå-interface er da godt nok noget gøgl. Lige lovligt "intuitivt", og fastlåst i tablet-tanken. Virker som om de har glemt, at der stadig er nogen som bruger windows til skabe indhold, og ikke bare ser youtube-film.

1
20. marts 2012 kl. 12:33

Jeg har endnu ikke talt med nogen der har tænkt sig at rulle Windows 8 ud i firmaerne endnu.. andre der har hørt andet?

Jeg synes det er en meget forkert tilgang Microsoft har anlagt, med så hyppige releases af et OS hvor der i meget høj grad er brug for stabilitet mere end noget andet..

Men der er jeg måske alene.

2
20. marts 2012 kl. 12:38

Man er jo velkommen til at springe over?

9
20. marts 2012 kl. 17:41

Pointén er at det er en meget dårlig tendens fra Microsoft. Al software skal opdateres til den nyere windows version, det vil sige endnu flere forskellige versioneringer, flere forskellige software varianter inden for alle områder - og al firmaets programmel skal patches og opgraderes.

Hvis det bliver noget der skal gøres hvert andet år, så kommer der til at være et ramaskrig fra virksomhederne rundt omkring. Mindes at det var hvert andet år Microsoft gerne ville frigive et nyt OS fremover.

Det er altså for hyppigt. Der er intet i vejen med stabilitet når det er noget som er så grundlæggende for så mange virksomheder rundt omkring i verden. Men igen, det kan være jeg bare ser for sort på tingene.

16
21. marts 2012 kl. 09:51

Det er altså for hyppigt. Der er intet i vejen med stabilitet når det er noget som er så grundlæggende for så mange virksomheder rundt omkring i verden. Men igen, det kan være jeg bare ser for sort på tingene.

Jeg har svært ved at følge dig i at det er for hyppigt. Jeg mener mere de er for sløve og uambitiøse. Der kommer nye OS fra alle andre til computere såvel som til telefoner, konstant. UI mæssigt var det sidste nye de lavede Windows Vista, som kom i januar 2007. At der så i oktober 2012 (6 år senere) kommer nyt UI, passer meget godt med at Windows XP kom oktober 2001, altså 5-6 år før Vista. I virkeligheden har MS sat frekvensen på UI updates ned.

17
21. marts 2012 kl. 16:57

Nu er det ikke ligefrem UI jeg bekymrer mig for.

3
20. marts 2012 kl. 13:40

Statistisk set skal man vel springe over denne version :-)

6
20. marts 2012 kl. 15:06

#Axel Andersen når jeg ser på consumer delen af windows så er jeg enig. Win 95 =godt Win 98 =dårligt Win 98se =godt Win me =dårligt Win xp =godt Win vista =dårligt Win 7 =godt Win 8 =dårligt? Jeg regner med at springe win 8 over da Metro ikke virker så godt på 3 24" skærme

8
20. marts 2012 kl. 17:35

Bare lige for at rette misforståelserne om windows 8: Metro kan altså slåes fra og erstattes af den normale startmenu, hvis man ikke vil bruge det. I øjeblikket dog kun gennem en ændring i registringsdatabasen, men man må forvente/håbe at der kommer en mere brugervenlig måde at gøre det på.

Det bliver vist her hvordan:https://www.mstechpages.com/2011/09/14/disable-metro-in-windows-8-developer-preview/

12
20. marts 2012 kl. 17:57

Hmm.. Må lige rette min tidligere kommentar. Kan læse mig frem til at Microsoft har fjernet denne mulighed for at komme af med Metro i deres Consumer Preview. Har dog set mange der skriver at det er for at gennemteste Metro, men jeg kan ikke finde kilder på det.

Man må da bare håbe, at de i sidste ende træffer den rigtige beslutning..

10
20. marts 2012 kl. 17:51

Ja det kan man sige hvis, når man remser versionerne løst op, og putter dem ind i listen, og udelader nogen, så kabalen går op :-)

Ja, hvor blev Windows 2000 af?

XP var jo lidt datidens Vista. Måske netop fordi Windows 2000 havde så lille footprint, var stabilt og ikke sejlede i overflødige dikkedarer og Fisherprice UI.

XP blev godt med tiden, men mine arbejdsgivere omkring den tid var mildt sagt tilbageholdne med at udskifte Windows 2000.

11
20. marts 2012 kl. 17:53

Windows 2000 var også min favorit. Det kørte bare kanon!

Jeg endte dog med at skifte til Windows XP efter Service Pack 1, da jeg skiftede hardware og begyndte at ramme en mur af mangel på drivere! :/

13
20. marts 2012 kl. 23:14

Tjaee... jeg kører stadig Win2K på to maskiner og har aldrig haft problemer på mit LAN mellem 3 PC'er. Desuden er det jo et ældgammelt OS, som ingen hacker gider bruge tid på, så det er helt fint. IE kan ikke opgraderes fra v. 6.? - men jeg bruger blot Firefox. Adobes Flash kan ikke opgraderes mere, men jeg har egentlig ikke brug for det crap. Så alt andet lige...... jeg fortsætter med Win2K til de to PC'er dør af naturlige årsager. Jeg vil på ingen måde "tvinges" til at købe nye PC'er blot for at følge tidens trend vedr. nye OS's ;-)

15
20. marts 2012 kl. 23:59

This.

Exploit kits bruger hvad der er.. som regel gamle sårbarheder... Det sker helt automagisk uden du behøver foretage dig yderligere..

5
20. marts 2012 kl. 15:06

#Axel Andersen når jeg ser på consumer delen af windows så er jeg enig. Win 95 =godt Win 98 =dårligt Win 98se =godt Win me =dårligt Win xp =godt Win vista =dårligt Win 7 =godt Win 8 =dårligt? Jeg regner med at springe win 8 over da Metro ikke virker så godt på 3 24" skærme