Windows 8 kan give it-chefen hovedpine: Brugerne vil kræve ny hardware

6 kommentarer.  Hop til debatten
Når Windows 8 engang kommer på markedet, vil it-cheferne nok vælge at ignorere det. Det stiller nemlig mange nye krav til it-afdelingen, lyder en vurdering.
15. september 2011 kl. 09:55
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft har netop præsenteret et udvikler-preview af det kommende styresystem Windows 8 for offentligheden, og nyskabelserne er generelt blevet positivt modtaget.

Men sidder man som it-ansvarlig i et firma, har man nok ikke så meget lyst til at kaste sig over Windows 8, så snart det bliver muligt. Det vil nemlig gøre det svært at bevare kontrollen over firmaets it-miljø, mener Infoworld-journalisten Galen Gruman.

Selvom Microsoft lover, at Windows 8 kan køre på maskiner, der kan køre Windows 7, vil en opgradering blive fulgt af et massivt ønske om ny hardware, forudser han.

Brugergrænsefladen i Windows 8 er nemlig ganske anderledes, med et primært fokus på touch-skærme. Folk vil derfor forvente, at de kan få en bærbar med touch-skærm, eller få lov at supplere med en Windows 8-baseret tavlecomputer, lyder vurderingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det gælder især de steder, hvor it-chefen har forbudt iPads, fordi man kører et rent Windows-miljø.

En anden udfordring for it-afdelingen er Microsofts voksende fokus på adgang til skyen, med Office 365 og Skydrive. Det bliver sværere og sværere at styre virksomhedens data, som hurtigt kommer til at flyde rundt på alverdens cloud-tjenester, skriver Galan Gruman.

De fleste virksomheder, som har opgraderet til Windows 7, eller har planer om det, vil nok også springe Windows 8 over, vurderer Gartner-analytiker Michael Silver over for Infoworld.com.

Det tager mange kræfter at opgradere, og de fleste har brug for en pause efter skiftet til Windows 7, lyder det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Da Windows Vista fra 2007 ikke var den store succes, kører mange virksomheder i dag stadig Windows XP fra 2001. Og i takt med at Microsoft skruer ned for supporten af XP, stiger behovet for at skifte til for eksempel Windows 7.

Microsoft har ikke meldt ud, hvornår Windows 8 vil komme på gaden i sin endelige version. Det typiske gæt lyder på tre år efter Windows 7, altså til oktober 2012.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
15. september 2011 kl. 14:48

Infoworld-delen forekommer mig at være en gang hysteri. Touch er en mulighed, ikke en nødvendighed, i Win8, og næsten ingen virksomheder vil have en touch-baseret killer app. Jeg tror at langt de fleste virksomheder vil fortsætte med at følge deres almindelige udskiftningsplaner. Alle store producenter vil sandsynligvis udbyde Win8 tablets med dockingstationer og/eller laptop-konvertering ala Asus Transformer, så tanken om PC plus tablet tror jeg slet ikke bliver relevant. Cloud-bekymringerne virker også overdrevne - det kan allerede håndteres på Win7, og Win8 kommer til at have endnu flere håndtag at dreje på (flere group policies, bedre AppLocker etc.).

Gartner undervurderer to ting, tror jeg: præcis hvor meget lettere 7->8 vil være end XP->7, og hvor mange virksomheder der vil stå med en enten forestående eller nys overstået XP->7 migrering - og derfor enten vil kunne hoppe direkte på 8, eller kunne genbruge en stor del af arbejdet.

Jeg tror ikke at IT-chefer vil frygte Windows 8. Mit bud er at vi ender med at se noget i retning af 50/50 7/8 i løbet af 2014.

1
15. september 2011 kl. 11:08

Var det ikke også sådan med NT4, enten Windows 2000 eller XP, Vista og Windows 7?

Er det ikke nærmest en del af Microsoft/hardwarebranchens symbiose?

2
15. september 2011 kl. 13:34

Jo sådan har det altid været. Mon ikke det skyldes en helt forkert strategi i udviklingen af selve det OS, man fokusere mere på at fylde alt muligt ligegyldigt gejl på, frem for at lave et sikkert, simpelt og lynhurtigt system. Når man ser på hastighed på en ganske almindelig PC, burde alt afvikles mindst 1000 gange hurtigere end tilfældet er. Siden windows 95, er det hele tiden blevet langsommere og langsommere, selv om M$ hver gang siger det er blevet bedre, hurtigere og mere stabilt, har det også vist sig at være direkte modsat. Et ordentligt lavet OS kan køre på en 10 Mhz maskine helt uden problemer, det har windows ikke kunnet gøre i årevis.