Windows 8 får bedre filhåndtering

Illustration:
Microsoft vil gøre filhåndteringen bedre i det kommende styresystem, så der bliver færre dialogbokse, og det bliver lettere at sortere i dubletter.

I Windows 7 udgør kommandoerne kopiering, flytning, omdøbning og sletning af filer halvdelen af alt kommandobrug i filhåndteringsprogrammet Windows Explorer.

Derfor vil Microsoft sørge for, at brugeroplevelsen er i top for netop disse funktioner, når selskabet introducerer Windows 8. Det skriver firmaet på Bulding Windows 8-bloggen.

Microsoft har tre hovedmål, der skal forbedre brugeroplevelsen. Der kommer til at være én enkelt dialogboks, hvor alle filkopieringer bliver samlet i stedet for, at hver kopiering har sin egen boks.

Brugerfladen vil blive opstrammet ved at fjerne forstyrrende og irrelevant information, så brugeren som udgangspunkt blot får den information, han har brug for i den pågældende situation.

Halvdelen af kopieringshandlingerne tager mindre end 10 sekunder at udføre, men ind i mellem har brugerne også behov for at kopiere eller håndtere store filer. Hver femte kopieringshandling tager således mere end to minutter at udføre. Det viser data, der er indsamlet fra flere hundrede millioner personer, der har indvilget i at sende anonyme data omkring brugen af Windows til Microsoft.

Microsoft argumenterer for, at den nuværende version af Windows Explorer er i stand til at håndtere denne slags opgaver, men ikke er optimeret til handlinger med høj volumen, såvel som at udføre flere handlinger på en gang.

Derfor kommer den nye version af Windows Explorer til eksempelvis at have en ny funktion til kopiering af filer, hvor der er konflikter mellem filer med samme navn. Her vil brugeren kunne få fremhævet forskellene mellem de to udgaver af filen og vælge, hvilken fil der skal kopieres eller overskrives.

Se Microsofts video om forbedringen af filhåndteringssystemet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
Venligst Slet Min Bruger

Dette var jo også nyheden i Windows 7!!!! Er vi ovre i agile Windows udgivelser, hvor man inkrementelt forbedre funktionaliteten, men til fuld pris for forbrugeren?

Ja, det giver jo god mening at bedømme Windows 8 baseret på én Version2-artikel. Også selvom Version2 jo er vidt berømt for deres fremragende dybdegående artikler.. eller noget. Du plejer da at holde et noget højere niveau end det der, Nikolaj.

Da jeg så overskriften troede jeg det drejede sig om et nyt filsystem. Der er i høj grad brug for en afløser til NTFS. ext4 for eksempel.

Jeg må erkende, at jeg ikke er den store haj til filsystemer, men du har formentlig ret i, at der kunne trænges til at blive skiftet ud. Efter hvad jeg hører rundt omkring, så skulle div. fil-systemer (ext4 f.eks., som du nævner) være NTFS langt overlegen.

Nikolaj Brinch Jørgensen
Nikolaj Brinch Jørgensen

Da jeg så overskriften troede jeg det drejede sig om et nyt filsystem. Der er i høj grad brug for en afløser til NTFS. ext4 for eksempel.


Det ville i mine øjne være synd at benytte et filsystem (ext4) som allerede af arkitekten bagved er dømt ude. Nej Btrfs og ZFS er klart vejen frem.
I det hele taget pluggable filesystem som i Linux og BSD er en mangel på mange ander platforme. et ville være rart om man kunne slippe for den slags one-size-fits-all beslutninger fra leverandørenes side.
Der er jo tememlig mange brugsscenarier for en given maskine, og dermed er valg af filsystem ikke bare en arbitrær størrelse.

Venligst Slet Min Bruger

Ja det har du ret i. Men nogengange slipper så simple overskrifter forbi mit filter, og jeg skriver før jeg lige undersøger - sorry!

Intet problem - jeg undrede mig bare. :-)

I øvrigt spændende betragtninger omkring filsystemet. Det bedste ville vel næsten være, hvis de tog et eller flere filsystemer, der virker på tværs af platformene.

Jeg tvivler dog. Mon ikke de holder fast i NTFS? Det ville unægteligt ligne MS dårligt at lave interoperabilitet uden at EU har været blandet ind i det.

Nikolaj Brinch Jørgensen

Jeg tvivler dog. Mon ikke de holder fast i NTFS? Det ville unægteligt ligne MS dårligt at lave interoperabilitet uden at EU har været blandet ind i det.


Jo det gør de nok ikke, men de skal jo altså have klodsen (NTFS) til at virke på ARM, og ikke bare på super Core ix eller Xeon bamser.
Mit problem med Windows er, at jeg som Java udvikler sidder overfor en sløv padde af en maskine. Jeg har en workstation med 2 Quad Xeons i og et super hurtigt RAID, FBRAM og alt muligt hurtigt gejl, og alligevel spæner min MacBook fra den (det samme gør Ubuntu i en VM på denne MacBook, men Windows 7 i VM på samme også er sløv). Min gamle HP light stationære (noget billigt skrammel med underpowered alting) med Ubuntu kører også fra min workstation når det handler om Java udvikling.
Diverse performance tests indikerer at den er I/O bunden (det var også resultatet fra mit tidligere job, når vi satte LoadRunner til at analysere performance testene. Der skulle nogle vilde diskarrays til for at få de der Windows maskiner på omgangshøjde).

Om det hedder NTFS er jeg nok lidt ligeglad med, bare de forbedre performance, og brugbarhed. Hele tanken i Btrfs og ZFS, er fantastisk og den kunne MS overføre til NTFS (de skal så selvfølgelig selv finde på en masse, da der er en masse patenter i de andre systemer).

Jacob Nordfalk

Der kommer til at være én enkelt dialogboks, hvor alle filkopieringer bliver samlet i stedet for, at hver kopiering har sin egen boks.

Det er jo fantastisk!
Det har vi kun haft på Linux i en 5 års tid...

Jeg kommer til at tænke på den gang MS med stor fanfare annoncerede diskkvoter i Windows NT som en "nyskabelse", på et tidspunkt Unix/Linux havde haft diskkvoter i ca 10 år.

Men der er lyse tider forude, for varer tendensen ved, så kan vi regne med at der faktisk kommer innovation (i modsætning til plagiater) om en 10 års tid?

Plagiater er i øvrigt OK.
At kalde dem nyskabelser eller ikke nævne inspirationenskilden syns jeg ikke er OK.

Jesper Poulsen

Efter hvad jeg hører rundt omkring, så skulle div. fil-systemer (ext4 f.eks., som du nævner) være NTFS langt overlegen.

XFS er en ældre sag blandt filsystemer, men jeg har oplevet en faktor 2 til forskel ift. NTFS på den samme hardware. Og NTFS/Windows havde oven i købet fordel af at ligge på første partition på begge diske der var indvolveret i overførslerne.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017