Windows 8 får Apple-smart backupservice

Microsoft går Apples Time Machine i bedene og vil med Windows 8 lancere en automatisk backuptjeneste, History Vault, der gør det muligt løbende at genskabe data fra en specifik dato eller tidspunkt.

Microsoft arbejder på en ny backupservice under navnet History Vault, der lanceres i det kommende Windows 8 styresystem. Den nye service tager automatisk backup af systemets data ved at bruge den nyværende Shadow Copies funktion. Det skriver Winrumors.

Forskellen fra Shadow Copies, som allerede blev introduceret til Windows Vista, er, at den underliggende service er udvidet samtidig med, at brugeren kan genstabe og redigere i backupdata i et fuldt grafisk interface.

Brugerne vil fra en tidslinje i det nye interface kunne vælge hvilke data, der skal genskabes og fra hvilket tidspunkt.

Den nye funktionalitet minder meget om Apples Time Machine, der gør det muligt at gå 'tilbage i tiden' og genstabe data fra et bestemt tidspunkt, før de enten blev ændret eller slettet.

Der er ikke sat en lanceringsdag på Windows 8, men Windows 7 kom i efteråret 2009, tre år efter Windows Vista kom på gaden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anonym

Ikke at jeg bruger windows, men bruger mac og syntes at time machine er faktastisk.

Det er meget nemmere for folk at tage backup hvis det bare er at sætte en disk til, og så skal man ikke tænke over det. Endnu nemmere hvis det er en netværk disk, så den tager backup når de er logget på netværket.

Er det så også muligt at bruge den seneste backup når man installerer en ny maskine, som man kan med time machine?

For så kan det være at de dage er slut hvor man skal hive data frem fra folks diske fordi de ikke kan finde ud af at tage backup.

  • 1
  • 0
#2 Nicholas Colding

Korrekt! Time Machine er et smart backup system, som jeg også selv bruger - dog er der visse problemer...

Foto-programmet Aperture genererer en stor fil, der indeholder alle fotografier og denne fil vokser, hver gang du importerer filer fra kameraets hukommelseskort.

På nuværende tidspunkt, er mit foto-bibliotek på ca 75 Gb og det vokser altså dagligt med nogle fotos oveni. Filen er altså ændret og derfor vil Time Machine hver halve time forsøge, enten at genoptage backuppen via wifi, eller starte en ny. Over mit netværk der hjemme, tager det laaaaang tid at overfører så store datamængder og jeg har derfor sat Time Machine til ikke, at backuppe min foto-fil - det må jeg så gøre manuelt i stedet...

Under en rutinebackup, er det ikke ualmindeligt, at jeg ikke kan komme på nettet, via min iPhone eller iPad. Surt!

Min Time Capsule er gemt og ude af syne, så den forhåbentligt ikke forsvinder ved et evt indbrud. Men selvfølgelig tager jeg rutinemæssigt en ekstra backup via en usb tilsluttet harddisk, så backup helvede er ikke slut endnu.

VH Nicholas

  • 1
  • 0
#4 Per Erik Rønne

Fornuftigere udviklere end deem der star bag Aperture sørger for at bruge en masse småfiler (vel en for hvert billede) som over for brugeren fremstår som én megafil. Men som over for systemet, herunder TimeMachine, er netop en bunke småfiler.

Dermed ryger man ikke ind i de af dig beskrevne problemer.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere