Windows 8: Få de samme applikationer og indstillinger på flere pc’er via skyen

Illustration:
Du kan tage alle indstillinger og applikationer med dig mellem flere Windows 8-pc’er ved hjælp af Windows Live. Samtidig bliver det også lettere at få fuld fjernadgang til en anden pc.

ANAHEIM. Mobilitet er én af de grundsøjler, som Microsoft vil bygge Windows-platformen på i Windows 8. Vel at mærke ikke blot mobilitet som i bærbare pc’er og mobiltelefoner, men som i brugere, der skifter mellem mange forskellige enheder.

Derfor får man i Windows 8 mulighed for at tage en stor del af det, der gør pc’en personlig, med sig mellem flere enheder.

Den del af det, som Microsoft foreløbig har løftet sløret for, sker ved hjælp af brugerens Windows Live ID. Hvis man vælger at bruge funktionen, skal man logge på sin pc ved hjælp af Windows Live ID’et.

Derefter kan Windows 8 gemme brugerens personlige indstillinger for den nye startskærm, brugerens loginoplysninger til eksempelvis Facebook samt informationer for de Metro-applikationer, brugeren har installeret.

Læs også: Firkanter og touch vil dominere Windows 8 - men skrivebordet lever

På den måde kan brugeren delvist fortsætte på en ny enhed med de samme applikationer og indstillinger. Det gør det både lettere at skifte mellem enheder og tage en ny enhed i brug første gang.

Adgang til arbejdscomputeren fra stranden

Microsoft har selv tilbudt en begrænset mulighed for at fjernadministrere en Windows-pc, og der findes adskillige tredjepartsprogrammer, som giver adgang til pc’en fra andre computere. Windows 8 får imidlertid nye udvidede muligheder for fjernadgang indbygget.

Microsoft demonstrerede på Build-konferencen, hvordan man kunne få fjernadgang til fra sin tavle-pc til sin arbejdscomputer og navigere rundt i det fulde filsystem via Skydrive-tjenesten på Windows Live.

Samtidig har Microsoft lavet en ny version af Remote Desktop til fuld fjernadgang til en pc. Her er det også muligt at bruge avanceret touch-input, som Microsoft demonstrerede ved at vise en Microsoft Surface-applikation kørt via den nye Remote Desktop.

Microsoft har imidlertid ikke afsløret, hvordan sikkerheden vil fungere for fjernadgang og deling af information mellem enheder ved hjælp af Windows Live.

Derfor vil der formentligt også være mange netværksadministratorer, som efter Microsofts præsentation tænker, at specielt fjernadgangen er nødt til at komme med mulighed for at blokere for det på virksomhedens netværk.

En enkelt udvikler udtalte anonymt til Version2:

»Det er der aldrig nogen it-chef, der vil gå med til.«

Usynlig sikkerhed

Build er en udviklerkonference og samtidig Microsofts første chance for at vise Windows 8 frem for hjemmepublikummet, og det kan forklare, hvorfor sikkerhed ikke har spillet nogen fremtrædende rolle på konferencen.

Der er dog kommet et par nye sikkerhedstiltag frem, men sikkerhed er ikke blevet nævnt i forbindelse med de øvrige nyheder, hvilket kan undre set i lyset af, hvordan Microsoft tidligere har måttet slås med uhensigtsmæssigt beslutninger på sikkerhedsområdet.

Windows 8 får en udvidet Windows Defender, som nu kommer med en komplet basal antiviruspakke. I dag bruger Windows Defender signaturer til at opdage og fjerne udvalgte vira, men den nye version vil få indbygget reputation-baseret beskyttelse mod flere typer trusler.

Det bliver også muligt at bruge Bitlocker på flere typer drev, så man eksempelvis kan lave en ny Windows to Go på et USB-lagermedie, som er krypteret med Bitlocker.

Windows får også en ny kodeordsbankboks, som udviklere også får mulighed for at lagre loginoplysninger i til applikationer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere