Microsoft-brugere vælger stadig Windows 7 frem for Windows 8

Pc-brugerne gider ikke Windows 8. I stedet vælger de ældre systemer som Windows 7, Windows XP og endda Vista.

Mens Windows 7 gennem de sidste måneder har oplevet konstant vækst i antallet af brugere, ser det straks værre ud for Windows 8. Tal fra Netmarketshare viser, at ældre styresystemer vinder langt mere frem end Windows 8 og 8.1.

Læs også: Microsofts Windows-strategi går tilbage til skrivebordet: Nu er 7 + 8 = 9

Det skriver The Register, som de seneste ni måneder har fulgt udviklingen på Netmarketshare, hvor Windows 7's markedsandel er steget fra omkring 46,5 procent til 50,5 procent. Fra maj til juni steg også XP's markedsandel og det samme gjorde Vistas fra april til juni.

Kun 5,93 procent af brugerne har taget Windows 8 til sig, mens 6,61 procent anvender Windows 8.1, viser tal fra juni 2014. Det på trods af, at Microsoft hver måned sender millioner af nye maskiner på gaden med Windows 8. Ifølge The Register taler tallene sit eget tydelig sprog: De fleste Microsoft-brugere på både nye og ældre PC'er er fint tilfredse med Windows 7.

Der kan være mange måder at måle markedsandel på, og det bliver aldrig helt præcist, men typisk vil ændringer og forskydninger kunne spores med ret høj præcision. The Register har også set på tal fra andre kilder, der viser samme tendens.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (37)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Thomas Andersen

Hvorfor skille I win8 og win8.1 i to? Og hvor er ChromeOS efter 3 år, går det ind under "other"? Og hvordan er I iøvrigt kommet frem til at de andre vinder mere frem? Er det ved at skille 8+8.1 ad?

 • 0
 • 0
Thomas Andersen

Man får i øvrigt nogle helt andre tal hvis man downloaded dataene for samme periode fra Statcount: Win 8+8.1+8rt: 8,47 -> 14,37 = +5,9 Win7: 54,89 -> 55,02 = +0,13 WinXP: 21,28 -> 16,29 = -4,99 WinVista: 5,62 -> 3,38 = -2,24

MacOSX: 7,42 -> 8,57 = +1,15 Chrome OS: 0,04 -> 0,19 = +0,15

Så overskriften burde vist have været: Windows 8 buldre frem!

Kilde: http://gs.statcounter.com/#desktop-os-ww-monthly-201310-201406

 • 0
 • 0
Geo Jensen

Pointen med denne artikel er at lokke folk som Geo Jensen til. Folk der elsker, når MS har problemer (om de så er opfundne eller ej). Kan version2 få en masse clicks ud af sådan en non-story som denne, så er redaktionen jo lykkelig.

Kære Microsoft, alt jeg beder om er: lytte til hvad jeg har at sige.

PS. Stop med at sende dine aggressive lobbydogs efter folk der bare vil hjælpe jer med af forbedre et produkt.

 • 0
 • 0
Stefan Granholm

Og... Hvorfor har næsten halvdelen af Windows 8 brugerne ikke opdateret til 8.1 ?

Når Micrsoft ikke gør det automatisk, og vælger at bruge "Windows Store" til 8.1 og gør det ikke muligt at hente pakken som man altid har kunne med SP til vista, xp og 7, spænder de ben for sig selv. (det ligger nok også at de vil påtvinge folk at registrere sig i en opgradering til 8.1)

Samtidig har vi jo set enormt mange fejl når man opgradere til 8.1 (ud over fejl der kræver at nulstille, så ser vi også nye maskiner der IKKE når at aktivere licens inden en opgradering til 8.1 så virker serial ikke og man skal nulstille pc).

Windows 8 er og bliver bare en fallit erklæring fra Microsoft, pga. deres evige trang til at udgive noget hver 3 år, i stedet for når produktet er klar til udrulning.

 • 0
 • 0
Ivo Santos

Hvem er det der installerer Vista på deres maskine???

Jeg kender mindst 2 personer som stadig kører med en gammel computer med Vista, da en opgradering kræver at man køber en opgradering, så er den mulighed ikke helt realistisk, men nu taler vi så også om hr. og fru. danmark som dårligt tør at gøre noget med deres computer.

 • 0
 • 0
Torben Frandsen

Der er nok også mange, som ikke går specielt meget op i it. Der er sikkert mange mormødre og andet godtfolk der har købt en maskine for 6-7 år siden, som de så aldrig har opgraderet fordi den kunne det som de havde brug for, nemlig surf, mail og casual games.

 • 0
 • 0
Torben Frandsen

Jeg synes ikke at man kan komme udenom, at MS lavede en kæmpe bommert ved at tro at det var smart at lave et styresystem som var anvendeligt både til tablets og pc´ere.

Det er et forvirrende styresystem som tager en hovedrolle i stedet for at understøtte det arbejde man gerne vil udføre. De der "modern-apps" tilføjer jo INTET ud over muligheden for at spille Wordfeud på sin stationære pc.....WOW!

Nu ved jeg ikke om det bare er min installation der er ad r.... til, men her er et par eksempler hvor jeg synes at det sejler helt vildt:

Starter man en app inde fra Modern-startsiden og lukker den igen, er man pludselig havnet ude på skrivebordet. Hmmm...

Når man er træt af default-indstillingerne for alt muligt (og det bliver man hurtigt), vil man jo gerne ind og ændre nogle af indstillingerne. Når man så endelig har fundet ud af hvordan man finder indstillingerne ved at flytte musen højre så man får de der "charms" frem, kan man klikke på "Indstil", hvilket fører til en anden menu hvor man bla.a kan vælge mellem "Kontrolpanel", "Personlig tilpasning", "PC-oplysninger" og "Skift PC-indstillinger". Der er også en knap der hedder "Ikke tilgængelig", som viser sig at have noget med skærmens lysstyrke at gøre.

Og det var når jeg går ind i "Indstillinger" fra desktoppen. Når jeg går ind i "Indstillinger" fra Modern-skærmbillet kan jeg vælge mellem "Start" som er deaktiveret, "Tilpas", "Felter" og "Hjælp" (som linker til denne side som pt. ikke virker http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=286412).

Højreklikker man på startknappen får man en liste op med genveje til forskellige steder i Kontrolpanel - altså funktioner man sjældent har brug for medmindre man er nørd. Til gengæld må man ind og søge efter de programmer man har installeret, som i virkeligheden er grunden til at man har en pc.

Jeg begriber simpelt hen ikke at MS kan skyde så skævt. Windows har altid været knudret, men Windows 8/8.1 tager godt nok prisen!

 • 0
 • 0
Thomas Andersen

Windows 8/8.1 er en stor fejl.

Tag den med ro min ven. Det er jo bare et stykke software :-) Ja, der er nogle ting der burde have været anderledes, men sådan er det jo altid når man begynder på noget nyt.

Jeg synes ikke at man kan komme udenom, at MS lavede en kæmpe bommert ved at tro at det var smart at lave et styresystem som var anvendeligt både til tablets og pc´ere

Det er jeg ikke enig i. Der er ikke noget mere irriterende end apps der kun findes til enten Ipad eller PC. Det ville du sikkert også opdage hvis du havde en hybrid maskine.

Og jo, jeg hilser apps MEGET velkomne. Så man kan installere alt muligt, og fjerne det 100% igen, uden at være bange for det har f*cket et eller andet op.

 • 0
 • 0
Palle Meinert

Tag den med ro min ven. Det er jo bare et stykke software :-)

Sjovt at høre fra dig, der forsvare det med næb og klør.

Det er jeg ikke enig i. Der er ikke noget mere irriterende end apps der kun findes til enten Ipad eller PC. Det ville du sikkert også opdage hvis du havde en hybrid maskine.

Og jo, jeg hilser apps MEGET velkomne. Så man kan installere alt muligt, og fjerne det 100% igen, uden at være bange for det har f*cket et eller andet op.

MS skulle have sikret ens sdk mellem WP og Modern UI inden lancering. De kunne godt have leveret en arm tablet med modern UI, men skulle have ventet til det modern UI var klar og desktoppen ikke var nødvendig, ej heller for office. Den almindelige windows skulle de have bevaret som desktop. De kunne så have åbnet mulighed for at den kunne køre Modern UI programmer, som en feature. Men de skulle ikke have tvunget desktop bruger ind i en mindre optimal interface til opgaven. Windows 9 lyder til at rette op på mange af fejlene, men sådan skulle Windows 8 have været fra start. Det er tydelig at MS i deres forsøg på at opnå mobil markeds andel, har villet misbruge der dominans på desktoppen til at tvinge folk ind i deres økosystem. De var bagud på tid og har forceret tingene, samt undervurderet deres brugere. Derfor var/er windows 8.x en FEJL, der har skadet kunde loyaliteten. Desværre for almindelige forbruger, har der indtil sidste måned (chrome) ikke været alternativer ud over mac, ved køb af nu maskine.

 • 0
 • 0
Pelle Söderling

Palle: Jeg er helt enig i at Windows 8 blev pushed for hårdt af Microsoft og en hvis Steven Sinofsky var ikke meget for at lytte til feedback'en fra developer miljøet - han så sig selv som den nye Steve Jobs og havde en vision der desværre var en smule ensidig og hvor der ikke var plads til kompromiter i forhold til den.

Det kostede så også Steven Sinofsky jobbet i sidste ende og siden da synes jeg faktisk Windows 8 for hver opdatering har bevæget sig mere og mere i den rigtige retning igen og rettet op på flere af skævhederne og det lyder jo til at vi med den næste version er kommet full circle (start menuen tilbage popup-style og metro-apps i windowed mode).

API delen som du er inde på har rigtig nok også været noget rod især med fragmenteringen imellem Windows 8 og Windows Phone 8 - dette er dog rettet op på med Windows 8.1 og Windows Phone 8.1 som nu anvender samme udgave af WinRT.

Men fair skal være fair, uden en mand med visioner ala Steven Sinofsky tror jeg ikke Microsoft havde formået at flytte Windows radikalt og det ville på lang sigt have været fatalt - det var nødvendigt at der skete noget drastisk for at fremtidssikre Windows som OS og selvom det i starten gik lidt hårdt ud over os Desktop-brugere så er OS'et blevet trimmet i en sådan grad at Windows kernen nu kan køre på selv meget små mobile enheder - det er såmænd lidt af en præstation af et OS der med Vista toppede som det monster Windows efterhånden havde udviklet sig til med ekstreme ressource-krav.

 • 0
 • 0
Gert Agerholm

Hvis du kender en med en defekt maskine, kan du bruge den windows 7 licens, du skal blot aktivere den via tlf :o) (kig evt. på genbrug) Så koster det gratis, men det kræver en ren installation for at virke optimalt

Det er rigtigt, men er det ifølge OEM licensen lovligt? Mig bekendt er en OEM licens bundet til den maskine hvor til den er solgt.

Det kan så ikke gøres uendeligt mange gange. Jeg husker ikke hvor det stopper, men jeg mener at efter 2-3 "telefoniske aktiveringer" stopper legen.

 • 0
 • 0
Kristian Larsen

Der er godt nok meget tal magi i det her - og det kommer helt sikkert an på hvilken periode man kigger på.

Hvis vi tager hele perioden fra oct. 2013 og frem til nu kan vi udlede følgende: Windows 8+8.1 er gået fra 9.25% til 12.54% - en stigning på 3.29% Windows 7 er gået fra 46.42% til 50.55% - en stigning på 4.13% I samme periode er Vista andelen formindsket med 0.68% og XP med 5.93%.

Vi kan på basis af de givne tal altså konkludere at XP andelen falder hurtigere end Window 8 stigningen, at Windows 7 voksere mere end Windows 8 og som en detalje at Windows samlede andel er vokset med 0.81% siden oktober 2013.

 • 0
 • 0
s_ mejlhede

Lorten var Microsoft CE, Mobil *** eller hvad de nu har kaldt det, som de over næsten 20 år har prøvet at pakke deres OS til desktop ned i som mobiludgave.

Da det ikke lykkes prøvet de så med den nogen lunde fungere Pind, her OS til desktop at rode det hele sammen, da de troede at de så kunne få Lorten til at virke attraktiv.

Det eneste resultater, er at pinden nu også lugter.

-

Skriv dette i en anden tråd, men det er som alle de andre tråde i bund og grund den samme problemstilling, i de fleste tråde om Win8.* og MS her på V2.

MS og deres Lobbyisters samt lakejer, prøver med deres PR arbejde og reklamer, at overbevise verden om at der ikke er problemer med Win 8.* og Mobilstrategien.

Men på sidelinjen kan vi og resten af verden jo godt se at den er galt når.

 • MS selv skifter CEO, da den er gal.
 • MS er bange for ikke at tjene "nok" penge.
 • MS kom ikke for sent på mobil bølgen, de have et OS med 20 år på bagen, det var bare stadig ikke godt nok
 • MS At de før var ligeglade med utilfredse kunder, da de ikke have alternativer, nu flyter kunder til Appel, på Tabel eller beholder deres gamle system som kan nok.
 • MS strategi med nyt OS hver 3 år, ikke for kunders skyld, men for MS begynder også at være dyr for MS, når kunder ikke bare følger med.
 • MS har skidt på hele deres desktop marked, for at prøve at trække win8 på mobil og tablet ned over hovedet på kunder.

For første gang i mange år oplever MS real konkurrence på OS marked, og det klare de ikke godt. Det nye produkt som skulle erobre nye markeder floppet , og i den forbindelse ødelagde de deres produkt til det gamle marked.

At MS ikke har set, og stadig har svært ved at indse er one size fits all kan side dårlig på de fleste, når der ikke er (ind)hold og elastik nok.

 • 0
 • 0
Erik Lindberg

Kære allesammen,

Jeg har lige købt en Samsung notebook model NP915S3G, som er født med WIN 8.1 med touch screen og hele den "bruger venlige" adgang til en masse uinteressandte programmer. Den passer dog fint sammen med min iPhone4 !

Med megen hiv og sving er det næsten lykkedes for mig at sætte brugerfladen op til min gode gamle WIN 7 grænseflade.

Der er dog stadig lang vej tilbage tilbage f.eks. kan jeg ikke afinstallere en lang række programmer f.eks. SKYPE, som jeg ikke bruger, men som kører i baggrunden. Surt show ;-)

Findes der en bruger gruppe, som man kan hente erfaringer hos ???

Mange venlige hilsener

ERIK LINDBERG erik.lindberg@ieee.org

 • 0
 • 0
Torben Frandsen

Det er meget berigende at læse denne debat. Der er mange gode forslag til, hvordan man kan lave et styresystem som gør gennemsnitskontormedarbejderen mere effektiv.

Jeg synes bare kun at jeg ser undskyldninger og bortforklaringer når man bliver udfordret på alle de punkter hvor Windows ikke holder.

Hvis MS vil have at Windows får en rolle fremover, må MS se at finde ud af at indpasse Windows i folks arbejde i stedet for at prøve at indpasse folks arbejde i MS.

 • 0
 • 0
Anders Falck Tindborg

Jeg brød mig heller ikke om Windows 8 i starten og jeg hælder nok mest til MS generelt i kraft af jobbet og som privatperson.

Windows 8 var en beta - Windows 8.1.1 (SP1? :-)) har rettet op på nogle af de irritationsmomenter som OS'et blev født med. Jeg forpestede selvfølgelig som de fleste andre den nye startside langt væk, men endnu værre var det, at Metro/Modern UI apps var sat som default. Nu kan man også previewe modern UI apps i taskbaren og pinne dem direkte. Dernæst har apps'ne nu også fået en ramme (med minimer, luk og snapfunktion) og ikke det fuldskærmspis det startede med.

Sidst men ikke mindst har vi jo fået noget der ligner en startknap tilbage :-)

Motoren "under the hood" har jeg egentligt hele tiden været ganske tilfreds med - performance er fx. helt fin og alle der har prøvet Windows 8 på en SSD disk ved hvad jeg snakker om. :-)

Hvis MS skulle lære lidt af Apple burde man vælge en model hvor der alene bliver leveret inkrementelle updates til OS'et og man ikke behøver starte fra scratch med et helt nyt OS hver gang :-)

 • 0
 • 0
Lars Bjerregaard

Der er dog stadig lang vej tilbage tilbage f.eks. kan jeg ikke afinstallere en lang række programmer f.eks. SKYPE, som jeg ikke bruger, men som kører i baggrunden. Surt show ;-)

Du kan faktisk godt afinstallere de "modern apps" som Win8.* kommer med. Det er bare gjort meget besværligt. Du skal ud på Google og hente noget Powershell og så køre et script. Så kan du afinstallere det meste af det.

 • 0
 • 0
Lars Bjerregaard

Hvis man nu er tvunget til at bruge en Win8.x maskine, og forbander farveladen.. jeg mener tablet kaklerne... jeg mener metro.... jeg mener Modern UI, så kan man faktisk godt dressere den til at opføre sig fuldstændigt som en Windows 7 pc, og det er ikke specielt svært.

Hent "Classic Shell": http://www.classicshell.net/

Der er tonsvis af indstillinger så du kan få Windows desktop til at opføre dig som du gerne vil have det. Selv bruger jeg den 8 timer om dagen på arbejdet, og for mig fungerer maskinen fuldstændigt som en Windows 7 pc. Jeg kommer aldrig ind i Modern UI. Windows tast og startmenu virker som i Win7, ingen hotcorners eller charms. Brugt som sådan er Win8 sådan set Ok. På nogen punkter lidt bedre end Win7, på nogen lidt værre.

Højst anbefalet!

 • 0
 • 0
Erik Lindberg

Microsoft giver mig åbenbart ret i at WIN 8 er en fejl ;-)

Jeg har nu installeret WIN 10, og det går fint. Eneste problem var, at MS's automatiske opdatering til WIN 10 skabte store problemer ved opstart af maskinen. Jeg var nødt til at reinstallere den originale fabriks version af Win 8 for derefter først at opdatere til nyeste version af WIN 8.1, før WIN 10 blev installeret. Der var tale om download af ca 6G Byte ialt, så det tog lidt tid.

Nu mangler jeg bare, at få de gode gamle DOS omgivelser igen, som jeg har under WIN 7 på min Toshiba Satellite, så jeg kan køre mine gode gamle FORTRAN programmer ;-)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere