Windows 7 vokser hurtigere end 8 og 8.1 - XP er stadig stort

En ny opgørelse over markedsandel fordelt på styresystemer afslører, at andelen af Windows 7-maskiner vokser hurtigere end afløserne Windows 8 og Windows 8.1. Det dødsdømte Windows XP har stadig en tredjedel af markedet.

Fem måneder efter lanceringen af Windows 8.1 vokser markedsandelen stadig støt, mens Windows 8 har det svært og slet ikke vokser. Det fremgår af de seneste tal fra Net Applications.

Windows er – måske ikke så overraskende - suveræn i førertrøjen med mere end 90 procent af kagen, mens nærmeste forfølger er de forskellige versioner af Apples OS X med lidt mere end 7,5 procent. Men det bliver straks mere interessant, når man kigger på, hvilke windows-versioner, der fylder hvor meget.

Windows 7 vokser hurtigere end begge sine efterfølgere, og har mere end fire gange så stor en markedsandel, som de to nyere versioner har tilsammen. Og en uge før supporten før supporten på Windows XP stopper, sidder det næsten 13 år gamle styresystem stadig på næsten 30 procent af Microsofts markedsandel på styresystemer.

Blandt andet kører halvdelen af alle computere i Kina stadig XP.

Opgørelsen fra Net Applications er baseret på data fra 160 millioner besøg på 40.000 hjemmesider.

Læs også: Botnet-fare? Halvdelen af Kinas computere kører stadig Windows XP

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Gert Agerholm

Nej fakta er: Windows 7 skrumper. Og "Net Applications" samt "The Next web" er useriøse døgnfluer. Version 2 burde ikke referer til dem!

... og hvor har du det fra? Kilde? Jeg kan nævne at vi leverer alle PC'er til industri styring med Windows 7, selv om PC'en leveres med både Windows 7 og 8. Der kan godt være forskel på salgstal og faktisk anvendelse.

  • 1
  • 0
#5 John Vedsegaard

Jeg er gået over til Win7 fra XP. Men Win8 vil aldrig blive noget for mig, først og fremmest fordi det ligner noget fra et billedlotteri og ikke et operativsystem.

Årsagen til min opgradering fra XP er udelukkende at min udgave var 32-bit.

Så hvis win7 vokser hurtigere end 8, syntes jeg det er forståeligt, uanset hvor godt et OS virker, skal det ikke ligne et billedlotteri, foruden det at Windows 7 er særdeles stabilt, ligesom XP.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere