Windows 7-kunder får USB 3.0 i sneglefart

10 kommentarer.  Hop til debatten
Windows 7-kunder skal selv manuelt installere drivere for at få styresystemet til at understøtte den lynhurtige USB 3.0-standard. Ellers får man kun 10 procent af den lovede hastighed.
25. oktober 2010 kl. 08:59
errorÆldre end 30 dage

Taipei: Det er ikke kun på hardwarefronten, at der er manglende understøttelse for USB 3.0 i form af manglende chipsæt fra Intel ? den er også gal,når det gælder software.

Da Windows 7 kom på gaden inden USB 3.0, var der ingen direkte understøttelse, men ifølge USB-producenten VIA fra Taiwan, har Microsoft heller ingen planer om opdatering til Windows 7, der skal inkludere standarddrivere til standarden.

Resultatet er, at slutbrugerne hver gang manuelt skal installere drivere fra chip-producenten, hvis de vil have fuld glæde af USB 3.0. Gør de ikke det, vil portene ganske vist fungere, men kun med 10 procent af den maksimale ydeevne, hvilket gennem flere måneder har fået mange entusiaster til at flå håret af hovedet.

»Vi havde håbet på, at Microsoft ville udvikle USB 3.0-standarddrivere til en Service Pack til Windows 7, men det lader ikke til at være tilfældet,« siger marketingdirektør Richard Brown fra VIA.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Alt tyder derfor på, at der ikke sker noget før Windows 8, hvilket igen giver øgede muligheder for konkurrerende operativsystemer som Linux til at få et forspring.

Det har ikke været muligt umiddelbart at få en kommentar fra Microsoft.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger