Windows 7 klar i prøveudgave til køleskabe og mobile dimser

Udviklere kan nu hente en prøveversion af Windows 7 til embeddede processorer, som findes i stor stil i alt fra forbrugerelektronik til medicinaludstyr.

Microsoft har frigivet en prøveversion af operativsystemet Windows 7 skræddersyet til embeddede processorer. Den færdige version ventes klar i anden halvdel af 2010.

Normalt forbindes Windows ikke med embeddede systemer, med mindre der er tale om den særligt tilsnittede variant Windows CE, der for eksempel kan køre på ARM- og MIPS-baserede embeddede processorer.

Med den nye Windows Embedded Standard 2011 lægges der op til, at teknologier fra Windows 7 kan gøre sit indtog i for eksempel 'intelligente' køleskabe, netværksopkoblede fjernsyn, GPS'er, medicinaludstyr og lignende apparater, der typisk indeholder en eller anden form for indlejret processor.

Samtidig er der også understøttelse af Windows Touch til apparater med trykfølsom skærm, og der er mulighed for at styre enheden gennem Active Directory-politikker og virtuelle desktops.

Prøveversionen skal give udviklere mulighed for at afprøve operativsystemet på embeddede enheder og give tilbagemeldinger til Microsoft om, hvordan det spænder af i praksis.

Windows Embedded Standard 2011 har blandt andet understøttelse for Internet Explorer 8, Windows Media Player 12, Remote Desktop Protocol 7.0 og .NET Framework 3.5.

Prøveversionen kan hentes fra hjemmesiden under fanebladet Eksterne links.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Lars Bjerregaard

Vil seriøst mene at al embedded brug af Windows er useriøst og uansvarligt. Jeg gyser ved tanken om Windows i medicinal-udstyr. Kast f.eks. et blik en gang imellem på en afgangs-tavle på DSB stationer, når den er i gang med et endeløst reboot, viser en blå dødens skærm, eller dens antivirus program fortæller at det ikke kan opdateres. Yikes!

 • 0
 • 0
Nick Frederiksen

De infoskærme der findes rundt omkring i landet, kører på en computer med windows XP eller ældre.
Har endda set hæveautomater fra Danske Bank der kørte win 3.11 for blot et par år siden.

Alle versioner af windows før windows vista, gik i BSOD for et godt ord. Windows Vista+ går kun i BSOD ved faulty drivere, beskadigede filer og hardware fejl.

I Vista er det nærmest umuligt at beskade en system fil, da systemet ikke giver dig lov til at foretage ændringer i dem.

Jeg har en Vista der crasher en gang i mellem, og det er fordi jeg har en beta driver til mit tv-kort. Jeg har aldrig haft en Vista, der crashede, uden det har været hardware/driver fejl.

 • 0
 • 0
Michael Coene

Jeg har Windows Mobile på en HTC telefon. Det er så dårlig det ikke engang er sjovt. Jeg troede at Internet Explorer var så dårlig fordi telefonen simpelthen ikke haft regnekraft nok til at vise komplicerede hjemmesider. Indtil jeg installerede Opera Mini. Den kører i Java motoren og kan faktisk vise en kompliceret hjemmeside uden at jeg skal tage batteriet ud af telefonen bagefter. Mens vi snakker batteri, hvis jeg tager den ud kan der gå EN HELT UGE inden den sætter uret korrekt igen, noget min gammelt Nokia kunne klare i 10 sekunder. Hvis jeg sover på hotel og gerne vil sætte væk uret, tager det 10 tastetryk, his jeg bruger alle shortcuts og tiden til alarmen allerede er korrekt indstillet i forvejen. Jeg kan vælge mellem "every day" og "working days", men der er ingen "only once", så dagen efter kræver det 10 tastetryk igen til at slukke. Efter et helt år kan jeg stædig ikke finde ud af hvordan jeg kan ændre rækkefølgen i hovedmenuen. Den eneste grund hvorfor folk køber Windows Mobile er integrationen med Outlook / Exchange, men jeg kan ikke se min SMSer på computeren; hvorfor er det ikke bare en ekstra mappe i Outlook? De eneste programmer jeg har glæde af er ikke lavet af Microsoft (Google maps og Opera) og jeg kan nemt skrive tre sider brok til hvis det skal være. Gud bevare patienterne hvis deres helbred afhænger af det stykke ....

 • 0
 • 0
Niels Henriksen

Så køb en med Android istedet. Jeg bruger selv min HTC som vækkeur på hotel og der er det nemt at sætte en alarm:

1) Tryk på klokken
2) Vælg alarm/dag/tid
3) Sov...

Det med at uret ikke går korrekt og der skal bruges en uge inden den viser korrekt forstår jeg heller ikke... hvilken model er din telefon? Sidder selv med en Pro2 og en HD.

 • 0
 • 0
Ask Stenum

Du kan ikke sammenligne Internet Explorer og Opera Mini da de fungerer på to helt forskellige måder. Internet Explorer står selv for download og parsing af de sider du tilgår, plus billeder osv., hvilket godt kan tage en del plads i hukommelsen. Opera Mini får konverteret siderne af Operas servere og får en optimeret version tilbage med mindre billeder osv.
Derudover er sammenligningen med en Windowstelefon og hospitalsudstyr helt til grin.

 • 0
 • 0
Michael Coene

Opera og Microsoft stod begge for den samme opgave. Opera har fundet en bedre måde at løse opgaven. Og din pointe er???? Ja, en firma som laver hospital udstyr vil have en anden slags QA procedurer. En del af dem vil være at sammenligne stabiliteten af styresystemer, inden de overhoved går i gang med at udvikle noget. En anden vil være at kigge hvilke programmeringssprog er til rådighed til hvert platform, og kigge på hvilken måde de kan opnå CFR Part 11 compliance, og al de andre søde sage myndighedrene i USA kræver. Det vil kræve lidt mere end en reklame kampagne fra Microsoft til at overbevise dem.

 • 0
 • 0
Anonym

Dem på S-tog + kystbanen er gået over til windows.

Jeg har ihvertfald haft problemer med at få en XP fejlbesked frem på min linux :-)

Og lige on-topic. Er nyheds værdien noget værd her, eller snakker vi om mikrofon holdning igen?

Og har windows ikke haft embedded i en del år? Der var der også en 2k embedded....

Men hvad, det er jo gratis reklame :-)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere