Windows 7 haler ind på Mac OS X

Microsofts nye styresystem har nu rundet en global markedsandel på 3,6 procent siden lanceringen for 10 dage siden, og nærmer sig nu Apples styresystem, som har en andel på omkring 5,3 procent.

Selvom Microsofts markedsandel er svagt faldende, så er den nyeste version af softwaregigantens styresystem allerede 10 dage efter lanceringen hurtigt på vej mod at indhente den næststørste leverandør, Apples Mac OS X.

Ifølge Net Applications, som indsamler besøgsstatistik fra websteder fra hele verden, rundede Windows 7 for første gang tre procent i denne weekend. Mere præcist blev Windows 7 målt til 3,6 procent.

Styresystemet havde allerede rundet to procent, inden den officielle lancering den 22. oktober. Apples Mac OS X har ifølge Net Applications en markedsandel på omkring 5,3 procent. Apples markedsandel er dog svagt stigende.

»Den tidlige udbredelse af Windows 7 ser meget stærk ud, og jeg tror ikke, Windows Vista så den samme tidlige succes. Vi har også set kraftige stigninger i weekenden, og historisk set har Windows en større andel af brugen på hverdage end i weekender,« siger underdirektør Vince Vizzaccaro fra Net Applications til nyhedstjenesten CNET.

Samlet set har de forskellige versioner af Windows en markedsandel ifølge Net Applications på 92,5 procent.

På Version2.dk er fordelingen i øvrigt, at 79,7 procent af de besøgende bruger Windows, mens 10,4 procent bruger Linux og 9,6 procent bruger Mac OS X.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Anonym

Har netop beregnet, vha. online-tjeneste fra en større dansk IT-udbyder med dårlig kantine, hvad det vil koste at opgradere 150 XP PC'er, 150 Brugere med 10 software pakker incl. test/dokumentation.

KR. 820.255,-

Til den pris, er det da bare med at komme igang, XP trænger efterhånden også til en Servicepack 4.

  • 0
  • 0
Søren Olesen

Ja, jeg kan også undre mig over, hvorfor såvel offentlige myndigheder som private virksomheder ikke er med på beatet.

Ift. den produktivitetsforøgelse som et skift fra XP til W7 naturligt vil medføre blegner omkostningerne ved skiftet.

Så herfra skal der lyder en entydig opfordring til alle, - høj som lav, offentlig som privat - om at skifte til W7. Se at komme ud af starthullerne - det kan kun gå for langsomt!

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere