Windows 7 får RAM-priserne til at stige

Prisen på RAM er på vej op lige nu, fordi producenterne af computere forventer et solidt salg til efteråret, når Windows 7 kommer på gaden.

Trænger din computer til mere RAM, så køb det nu. Priserne i en gros-leddet stiger nemlig i disse uger, rapporterer handelspladsen DRAM-exchange ifølge Infoworld.com. I løbet af de første to uger i juli steg priserne på DDR3-RAM således med ti procent.

Det skyldes, at pc-producenterne har skruet op for produktionen, efter nogle ret magre måneder, i forventning om et godt salg til skolestarts-sæsonen - og til oktober, når Windows 7 kommer på gaden.

Styresystemet er generelt blevet godt modtaget, og mange af dem, der ikke ønskede at opgradere til Windows Vista, er nu måske ved at føle, at det er tid til at skifte både computeren og det otte år gamle Windows XP ud, lyder argumentationen for, at salget af pc'er skulle blive bedre.

At priserne på RAM stiger, kan også hænge sammen med, at nedskæringer og lukninger blandt chipproducenterne nu endeligt slår igennem.

De seneste år har det generelt været en underskudsforretning at producere RAM-kredse, og producenterne af RAM i Taiwan kunne således melde om et underskud på samlet set 25,5 milliarder kroner sidste år.

Den økonomiske situation fik firmaerne til at lukke produktionslinjer ned og udskyde investeringer, der kunne effektivisere produktionen, hvilket efterhånden har fået udbuddet ned på niveau med efterspørgslen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere