Windows 10 test-opdatering blokeret på computere med eksternt lager: Kan lave rod med drev-bogstaver

Test-udgaven af maj-opdateringen til Windows 10 kan rode rundt i drev-bogstaverne på computere med eksterne lagringsenheder tilkoblet.

Hvis du har bøvl med at installere prøveversionen af maj 2019-opdateringen til Windows 10, så kan det være, fordi du har eksternt storage sat i din computer, mens du forsøger at opdatere.

Det fremgår af et indlæg hos Microsoft, som The Register har fået øje på.

Microsoft har valgt at sætte opdateringen i bero med en fejlmeddelelse, såfremt der i forbindelse med installationen er sat eksterne drev til computeren via eksempelvis USB eller som SD-kort.

Årsagen er, at opdateringen indeholder en fejl, der ifølge Microsoft kan bevirke, at eksempelvis et USB-drev, der har drev-bogstavet G, efter maj-opdateringen kan få tildelt bogstavet H.

Og måske endnu mere kritisk så bemærker Microsoft i indlægget, at også interne drevs bogstaver kan blive påvirket.

Maj-opdateringen er foreløbig ikke rullet bredt ud. Efter planen sker det ifølge The Register sidst i maj måned, hvor problemet formentlig er løst.

Maj-opdateringen kan allerede nu kunne tilgås via blandt andet Windows Insider-programmet. Her skulle bug'en blive løst med build 18887.

Kan man ikke vente, så skulle opdateringen i dens nuværende form kunne installeres, hvis brugeren fjerner eventuelt tilkoblede eksterne lagringsenheder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Hans Nielsen

Desvære ikke noget nyt. MS/Windows har altid været elendigt til at håntere DREV/USB/Partioner og andre end sig selv. Et C: drev, en floppy og et DVD drev. Meget mere, som bare en ny harddisk eller partion, så kan det gå galt.

Ved ikke om det er på grund af den normale overdreven kopi og licens beskyttelse, eller om det bare er Windows som ikke er særligt god til at håntere drev.

Men Windows har altid haft problemmer, hvis der komme nye drev i, eller der bliver flyttet rundt på partionereinger. Eneste mulige løsninger, er nogle gange en geninstallation.

Men sådan er det jo når OS fra start kun har været tænkt som desktop løsning med en bruger. Der har aldrig været rigtigt styr på bruger håndtering og administrator håntereing.

Så enten har man skulle apceptere at køre som administrator med de sikkerhedsproblemmer de giver, eller at køre som bruger, med de vanskeligheder det giver, når system ikke er lavet til at håndtere det ordenligt.

Symbolske link, et ordenligt flerbruger fil system, og en bedre håndtering af bruger, retigheder og ligende ting er stadig savnet i Windows. Når man har oplevet hvordan det bare er så meget nemmere på Linux, så tager man sig til hovedet over MS løsninger. Det vil ud over at sådan fejl vil være historie, også gøre Windows mere robust og sikkert.

 • 4
 • 12
#2 Magnus Jørgensen

Symbolske link, et ordenligt flerbruger fil system, og en bedre håndtering af bruger, retigheder og ligende ting er stadig savnet i Windows. Når man har oplevet hvordan det bare er så meget nemmere på Linux, så tager man sig til hovedet over MS løsninger.

Jeg er da selv helt med på Linux osv. Men Windows har altså supported symbolse links siden windows 7. ActiveDirectory giver en rimeligt god styring af brugere og rettigheder. Mht drev, så har jeg savnet den måde man løste det på i Amiga Workbench. Unix måden er sådan set også helt ok, imens MSDOS/Windows måden er lidt gammeldags.

 • 4
 • 0
#3 Simon Bjørnes

Enig om at Linux fremgangsmåde er bedre men ellers er du da helt forkert på den.

Symbolske link samt drev er da understøttet og har været det længe. Du kan fint indstille rettigheder på programmer og filer. Du kan uden problemer køre som en almenlig bruger og når nødvendigt bliver du bedt om at logge ind som admin. Hvorfor skulle man geninstallere når man bare kan sætte drevbogstav eller endda mounte et drev i en mappe under Diskhåndtering.

Må man spørge om du stadig køre XP?

 • 4
 • 0
#7 Christian W. Moesgaard

Hvad var det sidste gang? Nårh ja - det var Windows installeren der kludrede i drevkonfigurationen og slettede HOME.

Siden Windows 7 i hvert fald har det været essentielt umuligt at installere Windows på en maskine med mere end et drev indsat under installationen. Hvis ikke du for en fejl om at alle drev er ugyldige destinationer for Windows, så kan du være sikker på at bootloaderen bliver installeret på et forkert drev, for det kan jo ikke være så nemt at installere boot loaderen på samme drev som Windows, vel?! Eller måske bare spørge?

Og nu assigner den drive letters til netværksdrev?! Hey, i det mindste kan dette måske love en fremtid om Remote Windows installationer. Det lyder fedt - bare ærgerligt at de er omtrent 20 år bagud ift Linux og MacOS.

Nogle nævnte også tidligere i denne tråd at standardkontoen er administrator. Hvorfor?!

Jeg håber snart der kommer fokus på det her problem. Rigtig fokus. Windows er en krig at sætte op korrekt. Installer er absurd elendig og fejler oftere end den virker. Nu tror jeg vidst lige der skal strammes op fra Redmond.

Ind til da installeret jeg Windows manuelt fra commandline. Tør ikke andet.

 • 2
 • 2
#8 Hans Nielsen

Nogle nævnte også tidligere i denne tråd at standardkontoen er administrator. Hvorfor?!

Ja det er usikkert. De fosøgte at ændre det i vista. Men det på en så tumpet måde, som betyd at mange blev træt af løsningen. Og de har ikke forsøgt rigtigt, at få lavet det rigtigt siden. Ud over manglede opdateringer af programmer og installation af ikke verifiseret hardware. Er det nok den største sikkerhedsrisko i windows.

https://www.version2.dk/artikel/rapport-fratag-brugerne-admin-rettighede...

Når man først har prøvet Linux automatiske opdateringer og installation fra kun sikkert kilde. Uden genstart eller nedbrud, så ønsker man sig aldrig tilbage. Eller hvordan man med 1 eller 2 comando linjer kan skifte GUI eller installere selv meget store pakker. Men det er nemmere at håndtere, når der ikke skal tænkes på licenser og beskyttelse af egen kode. Men hvis MS vil deres egen bedste burde de nok tvinge virksomheder ind på den linje. Det kunne gøres ved at gøre det rigtigt besvæligt ikke at bruge det. Som at programmer som installer uden om systemet, kun kan få lokale retigheder, og ikke kan læse skrive uden for brugeres egen data. Samt de ikke får lov til at installere "service" til opdateringer Denne i bedste fald, kun spionering burde dog helt fjernes som mulighed, og alt opdatering foregå via fælles sikkert server.

Men hensyn til boot og drev, synes jeg også at problemet med at man ikke kan flytte Drivet på mellem forskellige udgange. Eller hvis man skiftet boot type/drev i BIOS. Begge ting kan kræve en geninstallation i windows, for at få det til at virke igen.

Løsningen hvis man ikke kun bruger Windows som spilkonsol, er serfølgligt at installere og bruge windows virtualt.

 • 0
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere