Windows 10 snupper fem procent af markedet

Allerede efter en måned har Windows 10 snuppet 5,21 procent af det samlede marked for pc-operativsystemer, viser tal fra firmaet Net Applications.

Til sammenligning er markedsandelen for Mac OS X 4,76 procent. Det langt mest populære operativsystem er stadig Windows 7 med over 57 procent. Dette demonstrerer ikke alene, hvilken succes man kan forvente for Windows 10, men også, hvilken fiasko Windows 8 og 8.1 har været.

Det er også interessant, at Microsofts ikke alene har bekræftet, at Windows 10 i slutningen af august var blevet installeret på 75 mio. enheder, men også at 15 mio. af disse havde fået installeret Enterprise-versionen, hvilket er et tydeligt tegn på, at erhvervslivet har været usædvanligt hurtigt til at begynde opgraderingen.

I forbindelse med lanceringen af Windows 10 har der været en del kritik af firmaets nye licensbetingelser, der blandt andet giver Microsoft øget adgang til at indsamle informationer om, hvad brugeren foretager sig, blandt andet med henblik på at kunne sælge flere og mere målrettede annoncer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#6 Rune Jensen

6,35% af IOS enheder, ikke af verdensmarkedet !!

Det er et "loadet question". Man definerer et svar, man gerne vil have, og sætter præmisserne for spørgsmålet udfra det.

Man kunne ligeså vel spørge, og det er nok vigtigere ifht. fremtiden, hvor desktoppen er af langt mindre betydning... Hvor mange af disse Win10 installationer benytter reelt Windows APPs til nogetsomhelst?

Fordi, hvis Microsoft vil have noget ud af denne "succes", så er det da helt klart et krav, at de får fat i mobilmarkedet. Og hvad siger statikkerne om det? Eller er det stadig for tidligt at spørge om?

  • 3
  • 1
#11 Robert Winther

Kunne undre mig over artiklen, da denne statistik kun giver 1.46% til Windows 10, men måske jeg tager fejl af bregningen?

Tjek hvilken 'timeframe' du har valgt (øverst til højre på siden).

Der er åbenbart en bug på www.netmarketshare.com hvor du kan risikere at timeframe ændrer sig til noget gammelt hvis du klikker lidt rundt i statistikkerne (jeg har selv oplevet det).

Statistikken for 'this month' siger 5.21%

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere