Windows 10 snupper fem procent af markedet

4. september 2015 kl. 14:1411
Allerede efter en måned har Windows 10 snuppet 5,21 procent af det samlede marked for pc-operativsystemer, viser tal fra firmaet Net Applications.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Til sammenligning er markedsandelen for Mac OS X 4,76 procent. Det langt mest populære operativsystem er stadig Windows 7 med over 57 procent. Dette demonstrerer ikke alene, hvilken succes man kan forvente for Windows 10, men også, hvilken fiasko Windows 8 og 8.1 har været.

Det er også interessant, at Microsofts ikke alene har bekræftet, at Windows 10 i slutningen af august var blevet installeret på 75 mio. enheder, men også at 15 mio. af disse havde fået installeret Enterprise-versionen, hvilket er et tydeligt tegn på, at erhvervslivet har været usædvanligt hurtigt til at begynde opgraderingen.

I forbindelse med lanceringen af Windows 10 har der været en del kritik af firmaets nye licensbetingelser, der blandt andet giver Microsoft øget adgang til at indsamle informationer om, hvad brugeren foretager sig, blandt andet med henblik på at kunne sælge flere og mere målrettede annoncer.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
7. september 2015 kl. 13:02

Kunne undre mig over artiklen, da denne statistik kun giver 1.46% til Windows 10, men måske jeg tager fejl af bregningen?

Tjek hvilken 'timeframe' du har valgt (øverst til højre på siden).

Der er åbenbart en bug på www.netmarketshare.com hvor du kan risikere at timeframe ændrer sig til noget gammelt hvis du klikker lidt rundt i statistikkerne (jeg har selv oplevet det).

Statistikken for 'this month' siger 5.21%

6
5. september 2015 kl. 13:02

6,35% af IOS enheder, ikke af verdensmarkedet !!

Det er et "loadet question". Man definerer et svar, man gerne vil have, og sætter præmisserne for spørgsmålet udfra det.

Man kunne ligeså vel spørge, og det er nok vigtigere ifht. fremtiden, hvor desktoppen er af langt mindre betydning... Hvor mange af disse Win10 installationer benytter reelt Windows APPs til nogetsomhelst?

Fordi, hvis Microsoft vil have noget ud af denne "succes", så er det da helt klart et krav, at de får fat i mobilmarkedet. Og hvad siger statikkerne om det? Eller er det stadig for tidligt at spørge om?

5
4. september 2015 kl. 20:31

6,35% af IOS enheder, ikke af verdensmarkedet !!

3
4. september 2015 kl. 15:30

Noget af årsagen skal vel også findes i den gratis opdatering af ældre udgaver af Windows, som tilmed var nem at foretage. Og også er lykkedes ret godt for langt de fleste?

Selv er jeg godt tilfreds med den, selvom jeg ikke bruger mange af de nye apps.

1
4. september 2015 kl. 14:48

Uanset hvad kritikerne siger, må man sige det er en kæmpe (kærkommen) succes for Microsoft. Findes der nogle styresystemer (eller lignende) der har haft større succes så hurtigt?