Windows 10 skruer hardwarekravene i vejret

Illustration: Microsoft
For første gang i syv år sætter Microsoft højere krav til Windows 10-hardwaren.

Når den såkaldte ’Anniversary Update’ til Windows 10 lanceres til juli, er det samtidig første gang i syv år, at Microsoft skruer minimumshardwarekravene til Windows i vejret. Kravet til ram for 32-bit udgaven af Windows 10 sættes nemlig op fra en gigabyte til to gigabyte, skriver webmediet Ars Technica.

Minimumshardwarekravene til Windows har ellers ikke ændret sig alverden siden lanceringen af Windows Vista i 2006, hvor 32-bit versionen krævede en 1 GHz processor, en gigabyte ram, DirectX 9-grafikkort samt en 40 gigabyte harddisk med mindst 15 gigabyte fri plads.

Læs også: Windows 10 er nu større end Windows 7 i Danmark

Med Windows 7 i 2009 steg kravet til fri harddiskplads til 16 gigabyte, men ellers har minimumskravene for i hvert fald 32-bit versionen været uændret også i Windows 8 og Windows 10.

Ændringerne i minimumskravene har primært betydning for pc-producenter, der skal leve op til de nye krav, hvis de ønsker at producere og sælge maskiner med Windows 10 præinstalleret – styresystemet kan fortsat godt installeres og køre på en maskine, som ikke har de to gigabyte ram.

Læs også: Microsoft fjerner omstridt wifi-deling i Windows 10

Med ’Anniversary Update’ til Windows 10 ændres der også på styresystemets officielt supporterede skærmstørrelser. Windows 10 Mobile kan således fremover benyttes på enheder med en skærm på op til ni tommer – tidligere lå grænsen på 7,9 tommer.

På samme måde bliver en fuld Windows 10-installation fremover tilladt på enheder med en skærmstørrelse på 7 tommer eller derover – grænsen lå her førhen på 8 tommer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Martin Kirk

Haha... 16 GB.. Seriøst?

Alle mine Windows 7 installationer fylder over 20gb kun for operativ systemet.

Jaja, man kan installere win 7 og boot... Men der går ikke længe før den hyler og skriger

 • 0
 • 0
Kasper Hovgaard

"Med Windows 7 i 2009 steg kravet til fri harddiskplads til 16 gigabyte."

Der hentydes nok til kravet til fri harddiskplads EFTER installation af OS'et. Cachelager, sidefil osv. skal jo kunne boltre sig, hvis ikke Windows skal hakke i det.

 • 0
 • 0
Jimmy Christiansen

Uddrag fra systemkravene til nyeste version af et andet operativsystem

System Requirements ... A rule of thumb is that the computer should not pre-date 2000. The desktop images for lubuntu 16.04 requires a DVD / USB device to write it to, the alternate images are for those with have non-standard setups or Low RAM.

Memory (RAM)

For advanced internet services like Google+, YouTube, Google Docs and Facebook, your computer needs about 1 GB of RAM.

For local programs like LibreOffice and simple browsing habits, your computer needs about 512 MB of RAM. See minimal for systems below that RAM.

Processor (CPU)

The minimum specification for CPU is Pentium 4 or Pentium M or AMD K8. ...

 • 0
 • 0
Christian Nobel

Apple kunne snildt gå ombord i dette marked, men hér er det snob-effekten, der forhindrer det: Du kan jo kun installere OSX på en Mac og intet andet.

Huh??

Apple gider ikke at supportere alskens hardware, derfor kan OSX kun installeres på en Mac - det er deres valg, og vel egentligt fair nok.

Omvendt så kan man sagtens installere et alternativt os på en Mac.

En helt anden ting, er der så også øgede krav til til W10 IoT, eller er det allerede dødt?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere