Windows 10 skal nu redde sig selv fra dårlige opdateringer

5 kommentarer.  Hop til debatten
Windows 10 skal nu redde sig selv fra dårlige opdateringer
Illustration: Screenshot.
Skal sørge for, at operativsystemet faktisk starter.
13. marts 2019 kl. 11:04
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Fra tid til anden kommer Microsoft med én eller flere opdateringer til Windows 10, som hos nogle få fører til, at det ikke er muligt at starte operativsystemet på sædvanlig vis. Det kan ofte skyldes kompatibilitetsproblemer med anden software, som er installeret i systemet, inklusive hardwaredrivere.

Situationen kræver at brugeren typisk afbryder opstarten, vælger en alternativ måde at starte systemet på og afinstallerer opdateringen igen. Eventuelt skal operativsystemet resettes eller installeres på ny.

Det er ikke nødvendigvis så svært, men alligevel ikke noget, almindelige pc-brugere ønsker at forsøge sig med, hvis de ikke har nogen it-kyndige i nærheden, som f.eks. under en rejse. Dermed sidder man måske med en pc, som ikke fungerer.

Ny funktionalitet

I mandags skrev Bleeping Computer, at Microsoft netop har publiceret et nyt supportdokument, som beskriver noget, der efter alt at dømme er en ny funktionalitet i Windows 10, nemlig at operativsystemet nu efter sigende kan klare at løse sådanne opstartsproblemer på egen hånd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I dokumentet står der, at hvis ingen andre automatiske genoprettelsesforsøg lykkes, vil operativsystemet forsøge at løse problemet ved at afinstallere nyligt installerede opdateringer. Brugeren vil i så fald blive varslet herom under den næste vellykkede opstart.

Holdes tilbage

Windows Update vil først forsøge at installere de problematiske opdateringer igen efter 30 dage. I mellemtiden vil Microsoft og selskabets partnere kunne forsøge at finde årsagen til problemerne.

Microsoft har ikke oplyst, hvornår denne funktionalitet faktisk blev indført.

Hvis brugeren mener, at opdateringer er blevet afinstalleret ved en fejl, er det muligt at downloade og installere disse manuelt. Flere detaljer om dette kan findes på denne side.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Artiklen er fra digi.no.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
16. marts 2019 kl. 15:38

Om servere er gået ned, eller om det er klienten som er gået død på grund af opdateringer er vel lige meget for brugeren. Som sider medn en PC som ikke kan recovery på nogle måde, uden brug af USB image .

Tror ikke du har begreb om hvor mange kun 3-4 år gamle PC som der bliver smidt ud, bare forde der er et eller andet galt med softwaren. Eller hvor vi bare snakker logisk fejl, som en reinstallation kunne klare. Det kan også bare være hardisksen som er blvet fyldt op, som har væltet systemet.

Hvis personen ikke evner, eller kender nogle som kan hjælpe. Så er det alt for dyrt at få noget sådan lavet. Og der billigste er at købe en ny.

Da rigtigt mange heldigvis, har deres personligt data i skyen. Så er det langt det billigste og hurtigst for dem.

Og vi snakker også mindre firmaer. Et mindre tømmer firma, med 2-3 ansatte, har alt deres data og regnssakb i skyen. Men hvis deres PC vælter, så skal den jo alligevel op at køre igen. Eller som jeg har beskriver det, de køber bare en ny.

Om min forsøg på en pointe er. MS har aldrig været gode til at lave robuste systemer. Hvor også ikke expert bruger, via menuer kunne få systemet op at køre igen, ved de mest basale fejl. Trævtimod har dårligt opdateringspultik, kopibeskyttelse, og andre mærkværdigheder, som ikke altid genmtænkt diskforbrug,. Hvor gamle opdateringer, image, hypernation og andre filer har kune fylde et mindre lagermedium op, med et død OS som resultat.


Udover deres politik hvor man risikere vilkårligt genstart, eller man kan kommer til at vente flere timer, før man kan bruge en PC'er , hvis man startet en som ikke har været tændt i et stykke tid.

4
16. marts 2019 kl. 13:57

For mange mindre firmaer betyder "vel godt forvente at man kan klare sig selv" at deres server måske er nede i længere tid, endtil de har fået fat i den hundedyre konsulten, som med expres køresel skal ud og genoprette systemet.

Man kører vel forhåbentlig ikke serverroller på et klientOS. Derudover vil jeg mene at hvis man ikke selv kan klare basisopgaver som patchcyklus, recovery af et OS der bøvler i startup og lign. ligegyldigt om man har valgt Microsoft, Linux eller andet, så er det på høje tid at få outsourcet hostingopgaven /Jakob

3
13. marts 2019 kl. 18:50

Nu har mange nyere disktop og bærbare driver og andet godt fra havet. Noget som også en ikke expert bruger kan bruge, men ikke rettet op på, hvis windows opdateringer vælter systemet.

Som AMD StoreMI Technology

https://www.amd.com/en/technologies/store-mi

For mange mindre firmaer betyder "vel godt forvente at man kan klare sig selv" at deres server måske er nede i længere tid, endtil de har fået fat i den hundedyre konsulten, som med expres køresel skal ud og genoprette systemet.

Hvis så det kun var det, som kunne vælte en Windows, eller andet licens software på systemet.

Som eksemple så kunne jeg bruge StoreMI, med ved hvor meget bøvl sådan noget kan give, så har fravalgt det. Men jeg kan ikke frevælge Windods opdateringer

2
13. marts 2019 kl. 17:16

Hvis det er en raid driver må Microsoft vel godt forvente at man kan klare sig selv.. ellers burde man ikke rode med raid..:)

Er man tvunget til et raid af en it afdeling så kan de nok også hjælpe..:)

1
13. marts 2019 kl. 12:28

" Brugeren vil i så fald blive varslet herom under den næste vellykkede opstart"

Hvis det er RAID driverne den har ændret, så kommer den aldrig så langt. ?