Windows 10 skal nu redde sig selv fra dårlige opdateringer
Fra tid til anden kommer Microsoft med én eller flere opdateringer til Windows 10, som hos nogle få fører til, at det ikke er muligt at starte operativsystemet på sædvanlig vis. Det kan ofte skyldes kompatibilitetsproblemer med anden software, som er installeret i systemet, inklusive hardwaredrivere.
Situationen kræver at brugeren typisk afbryder opstarten, vælger en alternativ måde at starte systemet på og afinstallerer opdateringen igen. Eventuelt skal operativsystemet resettes eller installeres på ny.
Det er ikke nødvendigvis så svært, men alligevel ikke noget, almindelige pc-brugere ønsker at forsøge sig med, hvis de ikke har nogen it-kyndige i nærheden, som f.eks. under en rejse. Dermed sidder man måske med en pc, som ikke fungerer.
Ny funktionalitet
I mandags skrev Bleeping Computer, at Microsoft netop har publiceret et nyt supportdokument, som beskriver noget, der efter alt at dømme er en ny funktionalitet i Windows 10, nemlig at operativsystemet nu efter sigende kan klare at løse sådanne opstartsproblemer på egen hånd.
I dokumentet står der, at hvis ingen andre automatiske genoprettelsesforsøg lykkes, vil operativsystemet forsøge at løse problemet ved at afinstallere nyligt installerede opdateringer. Brugeren vil i så fald blive varslet herom under den næste vellykkede opstart.
Holdes tilbage
Windows Update vil først forsøge at installere de problematiske opdateringer igen efter 30 dage. I mellemtiden vil Microsoft og selskabets partnere kunne forsøge at finde årsagen til problemerne.
Microsoft har ikke oplyst, hvornår denne funktionalitet faktisk blev indført.
Hvis brugeren mener, at opdateringer er blevet afinstalleret ved en fejl, er det muligt at downloade og installere disse manuelt. Flere detaljer om dette kan findes på denne side.
Artiklen er fra digi.no.
