Windows 10 skal nu redde sig selv fra dårlige opdateringer

Illustration: Screenshot
Skal sørge for, at operativsystemet faktisk starter.

Fra tid til anden kommer Microsoft med én eller flere opdateringer til Windows 10, som hos nogle få fører til, at det ikke er muligt at starte operativsystemet på sædvanlig vis. Det kan ofte skyldes kompatibilitetsproblemer med anden software, som er installeret i systemet, inklusive hardwaredrivere.

Situationen kræver at brugeren typisk afbryder opstarten, vælger en alternativ måde at starte systemet på og afinstallerer opdateringen igen. Eventuelt skal operativsystemet resettes eller installeres på ny.

Det er ikke nødvendigvis så svært, men alligevel ikke noget, almindelige pc-brugere ønsker at forsøge sig med, hvis de ikke har nogen it-kyndige i nærheden, som f.eks. under en rejse. Dermed sidder man måske med en pc, som ikke fungerer.

Ny funktionalitet

I mandags skrev Bleeping Computer, at Microsoft netop har publiceret et nyt supportdokument, som beskriver noget, der efter alt at dømme er en ny funktionalitet i Windows 10, nemlig at operativsystemet nu efter sigende kan klare at løse sådanne opstartsproblemer på egen hånd.

I dokumentet står der, at hvis ingen andre automatiske genoprettelsesforsøg lykkes, vil operativsystemet forsøge at løse problemet ved at afinstallere nyligt installerede opdateringer. Brugeren vil i så fald blive varslet herom under den næste vellykkede opstart.

Holdes tilbage

Windows Update vil først forsøge at installere de problematiske opdateringer igen efter 30 dage. I mellemtiden vil Microsoft og selskabets partnere kunne forsøge at finde årsagen til problemerne.

Microsoft har ikke oplyst, hvornår denne funktionalitet faktisk blev indført.

Hvis brugeren mener, at opdateringer er blevet afinstalleret ved en fejl, er det muligt at downloade og installere disse manuelt. Flere detaljer om dette kan findes på denne side.

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Morten Skandshus

Hvis det er en raid driver må Microsoft vel godt forvente at man kan klare sig selv.. ellers burde man ikke rode med raid..:)

Er man tvunget til et raid af en it afdeling så kan de nok også hjælpe..:)

 • 3
 • 0
#3 Hans Nielsen

Nu har mange nyere disktop og bærbare driver og andet godt fra havet. Noget som også en ikke expert bruger kan bruge, men ikke rettet op på, hvis windows opdateringer vælter systemet.

Som AMD StoreMI Technology

https://www.amd.com/en/technologies/store-mi

For mange mindre firmaer betyder "vel godt forvente at man kan klare sig selv" at deres server måske er nede i længere tid, endtil de har fået fat i den hundedyre konsulten, som med expres køresel skal ud og genoprette systemet.

Hvis så det kun var det, som kunne vælte en Windows, eller andet licens software på systemet.

Som eksemple så kunne jeg bruge StoreMI, med ved hvor meget bøvl sådan noget kan give, så har fravalgt det. Men jeg kan ikke frevælge Windods opdateringer

 • 0
 • 0
#4 Jakob Dahl

For mange mindre firmaer betyder "vel godt forvente at man kan klare sig selv" at deres server måske er nede i længere tid, endtil de har fået fat i den hundedyre konsulten, som med expres køresel skal ud og genoprette systemet.

Man kører vel forhåbentlig ikke serverroller på et klientOS. Derudover vil jeg mene at hvis man ikke selv kan klare basisopgaver som patchcyklus, recovery af et OS der bøvler i startup og lign. ligegyldigt om man har valgt Microsoft, Linux eller andet, så er det på høje tid at få outsourcet hostingopgaven /Jakob

 • 1
 • 0
#5 Hans Nielsen

Om servere er gået ned, eller om det er klienten som er gået død på grund af opdateringer er vel lige meget for brugeren. Som sider medn en PC som ikke kan recovery på nogle måde, uden brug af USB image .

Tror ikke du har begreb om hvor mange kun 3-4 år gamle PC som der bliver smidt ud, bare forde der er et eller andet galt med softwaren. Eller hvor vi bare snakker logisk fejl, som en reinstallation kunne klare. Det kan også bare være hardisksen som er blvet fyldt op, som har væltet systemet.

Hvis personen ikke evner, eller kender nogle som kan hjælpe. Så er det alt for dyrt at få noget sådan lavet. Og der billigste er at købe en ny.

Da rigtigt mange heldigvis, har deres personligt data i skyen. Så er det langt det billigste og hurtigst for dem.

Og vi snakker også mindre firmaer. Et mindre tømmer firma, med 2-3 ansatte, har alt deres data og regnssakb i skyen. Men hvis deres PC vælter, så skal den jo alligevel op at køre igen. Eller som jeg har beskriver det, de køber bare en ny.

Om min forsøg på en pointe er. MS har aldrig været gode til at lave robuste systemer. Hvor også ikke expert bruger, via menuer kunne få systemet op at køre igen, ved de mest basale fejl. Trævtimod har dårligt opdateringspultik, kopibeskyttelse, og andre mærkværdigheder, som ikke altid genmtænkt diskforbrug,. Hvor gamle opdateringer, image, hypernation og andre filer har kune fylde et mindre lagermedium op, med et død OS som resultat.

Udover deres politik hvor man risikere vilkårligt genstart, eller man kan kommer til at vente flere timer, før man kan bruge en PC'er , hvis man startet en som ikke har været tændt i et stykke tid.

 • 0
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere