Windows 10-opgradering til telefoner udskydes til 2016

Det bliver først en gang i 2016, at ejerne af Lumia-telefoner fra Microsoft får mulighed for at opgradere til Windows 10.

Microsoft ser ud til at have haft vanskeligt ved at få klargjort en udgave af Windows 10, som kan køre på de eksisterende Lumia-smartphones. De første telefoner skulle have haft en opgradering fra Windows Phone 8 i løbet af efteråret, men nu forlyder det, at det først bliver en gang i begyndelsen af 2016. Det skriver ZDNet.

Dermed er det fortsat kun de to nye modeller, Lumia 950 og 950XL, som har en officiel udgave af Windows 10. Visse af de øvrige modeller har kunnet få en preview-udgave som led i Microsofts Windows Insider-program.

Microsoft fastholder, at selskabet arbejder på at kunne tilbyde en opgradering til de fleste Lumia-modeller, men det er fortsat uvist, hvilke modeller der vil få opdateringen og hvornår.

Lumia 950 og 950XL fik som planlagt en månedlig opdatering i december, men opdateringen voldte problemer hos visse brugere, og Microsoft måtte trække den tilbage og genudgive den.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Jesper Hansen

Efter installation af preview, resatte jeg den (til clean 10, ikke 8.1) da skærmen stoppede med at virke. Det blev den aldrig helt færdig med, og nu er den gået i et dejligt loop hvor den prøver at blive færdig, men efter 5-10 minutter genstarter den og starter forfra.

Hard reset reagerer den ikke på, og den kommer ikke langt nok til at diverse programmer på computeren registrerer den.

Jeg har i øvrigt en Icon som kører ganske glimrende med preview på. Men min primære telefon er stadig 930'eren med 8.1 på, da jeg oplever liiige lidt for mange fejl på min Icon.

 • 0
 • 0
#5 Christoffer Kjeldgaard

Kan vi ikke godt lige blive enige om at det Windows 10 build, der fås gennem insider er præcist det samme som på 950? Der er samme features, samme bug-fixes og opdateringer. At man så kalder et stable build for beta er en hel anden sag. @Jesper: Brug Windows Phone Recovery tool og sæt den tilbage til 8.1, og kør opdateringen igen. Det er et normalt problem at der af forskellige årsager kan opstå bad flashes ved OTA.

 • 1
 • 2
#7 Christoffer Kjeldgaard

Hvis det var så simpelt havde de jo nok releaset det til alle telefonerne.

Det er ingen forskel på preview og Lumia 950 officielle builds af Windows Phone 10. Begge er i version 10586.36, og har samme MD5-hash og bug-fixes i changelog.

Grunden til de stadig er i preview er den forskellige hardware mellem modellerne og har intet med selve Windows 10 at gøre. Der nævnes mindre driver-issues på deres blog, som indgår i de almindelige fejlrettelser, men disse bliver også sendt til 950-enhederne.

Ellers vil jeg da meget gerne se noget dokumentation for hvor forskellen ligger, siden at et running-build af 10586.36 har samme MD5 uanset om det er "preview"-versionen eller ej.

 • 0
 • 2
#9 Bent Jensen

Bit Locker nøgle kopieres til One Drive. Når man bruger One Drive og Bit Locker så kopieres ens nøglefil "automatisk" til onedrive. Så ens data ikke er låst og gemt af vejen, for MS og andre.

Det er sikkert ikke for at forhindre at man skal miste denne, men for at NSA og andre kan få adgang til data. Nogen som ved om det kan forhindres, da jeg selv bruger truecrypt og ikke One Drive af denne grund. Ingen som har bare lidt personlig data, firma oplysninger eller persondata om andre kan bruge de 2 sammen af denne grund. Helt sikkert ikke efter 1 Jan. 2016.

Nogen mulighed for at stoppe denne snagen, prøver lige et par forum og kommentar ?

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere