Windows 10-opdatering sender web-kameraer til tælling

22. august 2016 kl. 16:274
Windows 10-opdatering sender web-kameraer til tælling
Illustration: Microsoft.
En opdatering til Windows 10 får flere til at melde om problemer med deres web-kamera.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

1607-opdateringen til Windows 10, frigivet i starten af august, har fået flere brugere til at melde om bøvl med deres webkameraer.

Det fortæller BBC News.

Opdateringen skulle have bevirket, at en del kameraer ikke længere fungerer med eksempelvis det Microsoft-ejede Skype.

Ifølge BBC lader opdateringen til at være relateret til den måde, Windows 10 håndterer video-streams på. Ændringen bevirker, at det nu skulle være muligt for mere end et program ad gangen at tilgå web-kameraet, men samtidig oplever flere nu åbenbart kamera-problemer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter 1607-opdateringen har flere brugere nemlig klaget deres nød på et Microsoft-support-site.

Ifølge en analyse på Thurrott , som BBC refererer til, hænger problemerne sammen med, at H264 og MJPEG med opdateringen ikke længere er supporterede. Og dermed er YUY2-encoding det eneste understøttede format.

Microsoft har endnu ikke officielt kommenteret problematikken. En Microsoft-udvikler skulle dog have tilkendegivet på supportsitet, at virksomheden arbejder på sagen, og at et fix formentlig bliver frigivet i september.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
23. august 2016 kl. 00:25

Måske også det som har givet flere VR briller problemer, og grunden til man anbefaler ikke at opdatere. Samt har kostet mig mindst en bøvlet dag.' Lidt træls når opdatering rammer samtidigt med at at får nyt "legetøj" så koster det lidt mere tid at fejlfinde, når man ikke har haft noget som virker.

Og en god grund til at man bør kunne slå automatisk opdatering fra, det er ikke selv om mange boi her på siden mener noget andet Ikke altid en god oplevelse at få det sidste ny,. med de fejl og mangler der så også følger med.
XP virker f.eks. godt med gammel USB hardware. Har ikke fået mit Hantek USB oscilloskop til at virke med andet. Jo oscilloskop delen ikke digital.

Og en god forklaring på min bøvl, og mine ikke særlige positive indlæg om MS de sidste uger. Som kunne være undgåe, meget nemt uden automatisk opdateringer, og mulighed for at vælge ældre build nemt.

2
23. august 2016 kl. 00:21

Det klart.. NSA, CIA, FBI, KGB, Lenovo, MI6, Cortana og whatnot skal jo kunne filme folk og alt i deres hjem..

1
22. august 2016 kl. 18:50

Det skyldes at de har ændret måden det virker på, så programmer ikke længere kommunikere direkte med kameraet, men i stedet med en service. Det giver mulighed for at flere ting kan bruge det samtidig. Problemet er, at de har slået komprimerede video streams fra, hvilket de arbejder på at rette op på.