Windows 10-opdatering genaktiverer fravalg i apps uden advarsel

Illustration:
November-opdateringen af Windows 10 afslører uventede overraskelser for brugerne. Tidligere fravalg af download i apps genaktiveres nemlig uden varsel i forbindelse med opdateringen.

En diskussion blandt flere tusinde brugere på Reddit.com afslører, at november-opdateringen af Windows 10 genetablerer tidligere fravalg af download i alle styresystemets apps, som for eksempel i DisableWinTracking.

For brugerne betyder det, at hvis man før november-opdateringen har fravalgt download i en app, skal man nu ind og kigge på indstillingerne igen, da disse måske er rullet tilbage til standard.

Komplet geninstallering

Ifølge en bruger på Reddit.com, er årsagen til problemet, at november-opdateringen stort set geninstaller hele Windows 10 og dermed annuller de ændringer, brugeren selv har foretaget.

Opdateringen har også vist sig helt at fjerne apps, der er blev installeret på brugeren, blot fordi de ikke var fuldt kompatible med den nye opdatering.

Brugerne af Windows 10 beskylder ifølge News.softpedia.com Microsoft for urent trav ved ikke på forhånd at oplyse om, at en sådan ændring er mulig.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Bo Bertelsen

Det her er ikke en opdatering, men det er en opgradering. Windows 10 er anderledes end de tidligere versioner fordi det bliver Windows as a service, og det har intet at gøre med licens og pris, men det er måden de opdaterer OS'et på.

Der kommer fortsat månedlige opdateringer (patches i det samme gamle interval: patch tuesday). Ud over de månedlige opdateringer kommer der også feature upgrades (ikke updates) cirka 3-4 gange om året. Dette er en in-place upgrade, hvilket faktisk svarer til et OS opgradering ligesom den man kunne foretage fra Win 7 til 10.

Dvs. man opgraderer Win 10 RTM til Win 10 1511 (15=2015 11=November). Man kan defer denne Feature Upgrade i op til 1 år før Microsoft stopper med officielt at frigives patches til den version af W10.

 • 0
 • 0
Børge Svingalius

min kommentar på newz.dk (som godt nok handlede om at folk tøver lidt med at opgradere fra 7 til 10):

How Microsoft makes money these days: http://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2015/11/24/windows-10-automatic-...

Har ikke selv prøvet, men dette skulle være det mest omfattende tool til at deaktivere:

http://www.majorgeeks.com/files/details/destroy_windows_10_spying.html

^ Ovenstående kan være en af grundende til at folk ikke skifter - og at Windows 10 var gratis.

 • 0
 • 0
Bent Jensen

https://photos.travelblog.org/Photos/22685/127089/f/889463-Gammel-spand-... eller http://mypiil.dk/wp-content/uploads/2014/07/IMG_3249.jpg

Med hensyn til PC'er så er det når man skal dreje på håndtag på siden af skærmen, for at lave en beregning eller hente en hjemmeside. Her er der en rigtigt gammel spand.

https://www.colourbox.dk/preview/3110614-old-mechanical-adding-machine-r...

 • 0
 • 0
Martin Kirk

Man bliver lidt træt af Microsofts beta-agtige måde at håndtere denne opgradering..

Default programmer bliver også nulstillet så man igen skal rode med hvilke programmer som skal starte når man dobbeltklikker på en fil.

Det også træls at man ikke er helt sikker på hvilke andre indstillinger som er blevet nulstillet..

Til gengæld er der kommet et par fede features med 1511

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere