Windows 10 May 2021 Update er sandsynligvis færdigudviklet

10. maj 2021 kl. 09:11
Windows 10 May 2021 Update er sandsynligvis færdigudviklet
Illustration: Screenshot/Digi.no.
Er helt i slutfasen af testningen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den næste version af Windows 10 kommer i maj, og nu tyder meget på, at den er færdigudviklet. Microsoft kom i slutningen af april med det som ventes at være den sidste testversion, og medmindre der opdages nogle alvorlige fejl i sidste øjeblik, er det denne version, der om relativt kort tid vil blive gjort til den officielle Windows 10 May 2021 Update (21H1) .

Enkelte rigtige nyheder

Forårsopdateringerne af Windows 10 handler mest om kvalitetsforbedringer og i mindre grad om helt ny funktionalitet. Microsoft har stort set kun beskrevet de følgende tre punkter som nyheder:

  • Windows Hello muliticamera support vælger som standard det eksterne kamera, hvis der findes både et eksternt og et internt Windows Hello-kamera.
  • Forbedringer af ydeevnen i Windows Defender Application Guard, herunder scenarier knyttet til åbning af dokumenter.
  • Forbedringer af ydeevnen i Windows Management Instrumentation (WMI) Group Policy Service (GPSVC), der skal støtte fjernarbejde-scenarier.

Selvom nogen måske har efterlyst netop dette, er det ikke nyheder, som de fleste brugere ikke (?) kan vente på.

Windows 10 May 2021 Update skal gøres tilgængelig via Windows Update. Hvis selskabet gør som tidligere, vil opdateringen i første omgang kun gøres tilgængelig for en mindre del af brugerne og derefter øges andelen gradvist, efterhånden som flere har fået set, om den virker, som den skal. Opdateringen vil indtil videre være frivillig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For dem, der ikke ønsker at vente, vil det sandsynligvis være muligt at downloade opdateringen ved hjælp af opdaterings-assistenten, der findes på denne side. Foreløbig er det kun efterårsopdateringen fra 2020, som er tilgængelig via assistenten.

Skal sove uden at rode med vinduerne

På lidt længere sigt planlægger Microsoft også at gøre noget ved en fejl, der sandsynligvis har irriteret mange Windows 10-brugere, som benytter flere skærme. Med en sådan opsætning er det almindeligt at flytte rundt på vinduerne mellem de forskellige skærme. Men når Windows 10 går i hvile- eller dvaletilstand og derefter vågner op igen, sker det, at mange af vinduerne har samlet sig på den primære skærm eller i hvert fald er blevet flyttet på.

Tilsyneladende sker dette, hvis bare én eller flere skærme er kobelt til pc'en via Displayport-interface'en. I et blogindlæg skriver Microsoft, at pc'en i fremtiden vil være i stand til at sove uden dette »mareridt«, der får operativsystemet til at flytte rundt på vinduerne.

Problemet kan efter sigende relateres til en hændelse kaldet Rapid Hot Plug Detect.

En fejlrettelse, som skal sørge for, at omorganiseringen af vinduerne ikke finder sted, når Rapid Hot Plug Detect opstår, testes nu i Windows Insider-udgaver med build-nummer 21287 eller højere.

Denne artikel er oprindeligt bragt på digi.no.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger