Windows 10 kommer som gratis opdatering den 29. juli

Illustration:
Microsoft har nu sat dato på lanceringen af Windows 10, som bliver en gratis opdatering til brugere af Windows 7 og 8.

Som ventet bliver Windows 10 lanceret med udgangen af juli, helt præcist har Microsoft nu sat den 29. juli som officiel lanceringsdato for den nyeste udgave af Windows.

I modsætning til tidligere Windows-lanceringer bliver lanceringen af Windows 10 lidt anderledes, idet Windows 10 bliver tilgængelig som en gratis opdatering. Det forudsætter blot, at man i dag kører en opdateret Windows 7 eller Windows 8.1, og opgraderingen skal ske inden for ét år efter lanceringen af Windows 10.

Windows 10 markerer også et nyt kapitel for Windows. Det er nemlig planen, at det skal være slut med de store lanceringer og den deraf følgende lange hale af opgraderinger og især erhvervskunder, som springer hver anden Windows-version over. Microsoft vil nu med løbende, mindre opgraderinger forsøg at sikre, at alle Windows-brugere benytter den nyeste udgave.

Læs også: Windows 10 er stadig langt fra at være klar til dit skrivebord

Samtidig skal Windows 10 også være den fælles platform for alle Microsofts produkter, så fundamentet er det samme på både pc'er, smartphones, Xbox og nye Internet of Things-enheder.

Derfor suppleres Windows 10 også af udviklingsplatformen til Universal Apps, som i princippet kan køre på alle Windows-enheder, ligesom Microsoft med nye værktøjer til udviklerne har gjort det lettere at lave eksempelvis en Android-version af en Windows-applikation.

Læs også: Udviklere gider ikke konvertere Android og iOS-apps til Windows

Læs også: Analyse: Dansk Windows 10 kan blive lanceret uden intelligent søgefunktion

Microsoft har dog stadig en udfordring med bagudkompatibilitet, og Windows 10 vil da også understøtte traditionelle applikationer skrevet til Win32-platformen.

For slutbrugerne vil den største forskel være den nye brugerflade, som blander elementer fra Windows 7 og Window 8.1, så der nu er en mere traditionel startmenu, men mange af vinduerne til eksempelvis opsætning og indstillinger er skiftet ud med det nye design fra Windows 8.1.

De første nye pc'er og tablets med Windows 10 er netop blevet præsenteret, men selve opgraderingen til eksisterende hardware kommer altså først den 29. juli.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (73)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Bent Jensen

Er der nogen som har prøvet, og som ved noget mere, om der igen bliver alt for mange forskellige versioner.

Har nogen meget gamle Windows programmer, som lige med hiv og sving kunne køre i kompatibilitet mode. Men det er jo ikke alle versioner der kan køre det. Er der understøttelse for alle opgraderinger af. Kompatibilitet, Visualisering.

Så bliver opdateringen den samme, så vi igen skal leve med minimum 10-15 forskellige versioner.

Hvis man gemmer et image af sin gamle windows, virker den så og er den stadig gyldig. Hvis man vil vende tilbage, eller bliver man nød til at afvikle noget under andet OS.

Bliver mange af windows applikationer stadig total ubrugelig, hvis man ikke har lyst til at lave et login ved MS. Det er lidt tosset at jeg bare kan bruge Skype på min Android, men for at bruge den på en windows PC, skal MS have adgang til min konto.

Der er mange som har skreven, at de ikke mener det er moden og klar til udgivelse. Hvis nogen prøver, så giv et PIP. Om vi skal vente til SP1

Er der nogen som har testet så meget, at de ved noget om dette ?

 • 2
 • 1
#3 Mads Bendixen

Har nogen meget gamle Windows programmer, som lige med hiv og sving kunne køre i kompatibilitet mode. Men det er jo ikke alle versioner der kan køre det. Er der understøttelse for alle opgraderinger af. Kompatibilitet, Visualisering.

Du er nødt til at være mere specifik. Vmware workstation 11 virker fint under Windows 10.

Og du behøver (stadig) ikke benytte en Microsoft konto for at logge ind, du kan stadig oprette en lokal konto. Det eneste login du behøver til Skype er det samme for desktop versionen som til din Android.

 • 2
 • 0
#4 Jens Jensen

Vi mangler stadig masser af info inden vi skal juble for vildt...

Hvis man nu opgraderer til Win 10, og så finder ud af at ens computer som måske har 5 år på bagen ikke får understøttet alt sin hardware fornuftigt i Win 10... hvad gør man så?

Der er vel ikke mulighed for downgrade igen? Eller bliver ens Win7 licens stadig ved med at virke?

Og bliver det muligt at lave en ren installation ud fra den opgraderede Win10?

 • 6
 • 1
#5 Martin Jünckow

Din Windows 7 licens holder næppe op med at virke, hvorfor skulle den dog det? Om du kan downgrade er nok tvivlsomt, men du kan helt sikkert installere Windows 7 forfra med din normale key.

Jeg vil forvente de gør ISO'erne offentligt tilgængelige så man kan lave en clean install af Windows 10 også, det koster dem intet og det er jo ikke softwaren der har værdien, det er licensnøglerne. Jeg vil blive overrasket hvis det ikke sker.

Desuden kommer de ISO'er til at sprede sig uanset, det ved Microsoft formentlig udmærket godt at de ikke kan kontrollere.

 • 2
 • 0
#7 Rune Jensen

Øhh var det ikke også dét, der var planen med Windows 8? :-)

Hvorfor ser vi ikke en analyse af:

 • Hvor mange bruger reelt Metro-delen? Og vil flere have lyst til at bruge den i Windows10 end i Windows8?
 • Vil folk have lyst til en windows phone eller 2i1 på trods af færre APPs, eller vil de blive på deres nuværende mobile medie? ...og så bare bruge desktop windows10 til dokumenthåndtering og spil?
 • Hvad mener udviklerne om Windows 10?

Få et tilpas stort datasæt, og analysér på det udfra de spørgsmål. Så kan man vel godt få en idé om, om windows10 bliver den store omvæltning, som microsoft håber.

 • 1
 • 0
#8 Thorvald Johannes Pedersen

Jeg kan godt følge nogles usikkerhed ved at opdatere til Windows 10. Kommer det til at virke som om det bare er en eller anden tilfældig opdatering af windows, hvorefter alt i computeren og alle ens programmer virker - bortset fra at det nu er Windows 10 brugergrænsefladen man nu bruger. Kan man tilmelde sig den gratis opdatering og så selv vælge, hvornår man vi opgradere? F.eks. for at teste det på den ene af husstandens computere før man også gør det på den anden computer. Et andet alternativ er, hvis man nu alligevel har planer om at udskifte sin HDD med en SSD, at kopiere hele sin "gamle" computer over på SSD, før man opdaterer til Windows 10. Hvis man ikke er tilfreds med Windows 10, skifter man bare ud til SSD, som jo er klar med f.eks. systemet med Window 7. Hvis man er tilfreds med Windows 10, sletter man Windows 7 kopien på SSD'en og kopierer den nye udgave af computeren over.

 • 0
 • 0
#9 Rune Jensen

Vil folk have lyst til en windows phone eller 2i1 på trods af færre APPs, eller vil de blive på deres nuværende mobile medie? ...og så bare bruge desktop windows10 til dokumenthåndtering og spil?

Og ja, når jeg spørger seriøse gamere, så er FPS af ganske stor betydning.

Hvordan er performance her i Windows10 ifht. tidligere versioner? (Nogle nævner også drivere).

 • 1
 • 0
#10 Svend Nielsen

Jeg har prøvet, eller rettere forsøgt at prøve, den seneste Win 10 Enterprise Insider Preview. Det var på en VirtualBox (nyeste version (4.3.28 r100309) på en Ubuntu platform), som faktisk understøtter UEFI boot af Win 10 i både 32 og 64 bit udgaverne.

Win 10 kommer sådan set i luften, og holder sig i luften i ganske få minutter, og terminerer - enten helt af sig selv, eller under forsøg på at installere SW. Så det er no-go på VirtualBox som det ser ud lige nu.

Jeg prøvede så på en ikke-UEFI maskine (en ældre Dell desktop maskine), og det kan lade sig gøre hvis man booter fra CD. En langsommelig affære, men den kommer i luften, og forbliver kørende. Jeg stoppede så der, og har ikke prøvet at installere programmer.

I et lukket miljø som VirtualBox burde det være simpelt at få til at virke, fordi den specifikke hardware er "skjult" af VB's egne drivere. Det virker fint på Win 7, som faktisk kører lige så hurtigt i VB som på hardwaren direkte (dual-boot).

Den største udfordring jeg ser med Win 10 er, at den slippes løs på et uendeligt stort antal kombinationer af HW og dedikerede drivere, som alle skal kunne fungere i det nye miljø. Det har MS ikke været specielt stærke til at få i luften tidligere, så jeg forventer faktisk at der bryder et større ramaskrig løs, når ikke-kyndige IT brugere rundt om i virksomhederne, begynder at "gratis"-opgradere. Vi får se.

Hvis man påtænker at købe en ny maskine med Win 10, så vær i øvrigt opmærksom på den særlige UEFI Secure Boot, som nogle linux distros muligvis ikke har det helt godt med (skulle man beslutte senere at bruge maskinen til linux), se: http://www.pcworld.com/article/2900536/windows-10s-secure-boot-requireme...

På mit almindelige arbejde skiftede jeg for 3 år siden til OSX. For 9 måneder siden testede jeg så Ubuntu 14.04, og er blevet hængende på den, og bruger den med stor glæde hver dag i arbejdet. Stabil, lynende hurtig, og med et udbud af applikationer som fuldstændig dækker mit behov. LibreOffice går ind i stedet for Office, og det giver egentlig meget mindre udfordringer en jeg frygtede. Eneste reelle problem er, at man skal (SKAL) have font-pakkerne fra de andre miljøer med over - ellers er risikoen for at dokumenterne bliver omformatteret for stor.

Så min Win10 erfaring forbliver på Virtual box - det skal nok komme til at virke - men jeg kan sagtens vente de 7-8 måneder der mindst går, før de værste knaster er høvlet af Win10.

 • 2
 • 0
#11 Jens Jensen

Din Windows 7 licens holder næppe op med at virke, hvorfor skulle den dog det?

Jeg vil forvente de gør ISO'erne offentligt tilgængelige så man kan lave en clean install af Windows 10 også, det koster dem intet og det er jo ikke softwaren der har værdien, det er licensnøglerne. Jeg vil blive overrasket hvis det ikke sker.

Her tror jeg du tager fejl. Ved tidligere tilfælde hvor Microsoft har tilbudt disse upgrades (F.eks. til pc'er solgt med Vista dengang Win7 næsten var på vej.) har det været sådan at man i løbet af opgraderingen fik en ny nøgle, og den gamle blev deaktiveret. Dvs. selvom du har din originale ISO osv, så kan du ikke installere med den gamle nøgle.

Ligeledes har det tit været sådan at opgraderingsnøglen kun virkede til opgradering, men ikke til geninstallation. (Meget Tåbeligt...) I praksis løste folk det så ved at halvvejs installere en tidligere Windows, og andre små tricks.

Det er som om Microsoft ikke fatter at folk altså installerer om en gang i mellem. Og selvom man får en gratis upgrade EN gang, så skal man altså også kunne installere rent på et senere tidspunkt.

 • 4
 • 0
#12 Martin Jünckow

Jeg installerede Windows 10 på min hjemme-workstation sidste uge med Visual Studio, SQL Server, MySQL, Spotify, Teamviewer, SourceTree, TortoiseSVN, Office 2013, Steam, Battle.net, Chrome med mere.

Indtil videre ingen kompatibilitetsissues, det hele ser ud til at fungere lige så godt som havde det været Windows 8 jeg havde installeret det på.

Der er stadig lidt quirks i interfacet, man kan godt se det ikke er release-klar software endnu, men intet der har forhindret mig i at arbejde endnu.

Indtil videre er mit indtryk lidt at hvis tingene virkede med Windows 8 så virker det med stor sandsynlighed også med Windows 10.

Win 10 ser heller ikke ud til at være mere ressourcekrævende end Win 8 og booter mindst lige så hurtigt. Et bud er at Win 10 faktisk er en smule hurtigere og mindre ressourcekrævende end tidligere, da de har fortsat arbejdet med at optimere på tingene som startede med Win 7. Istedetfor tungere og tungere som kulminerede med Vista er tendensen istedet nu at det bliver lettere og lettere for hver version.

 • 2
 • 1
#13 Martin Jünckow

Her tror jeg du tager fejl. Ved tidligere tilfælde hvor Microsoft har tilbudt disse upgrades (F.eks. til pc'er solgt med Vista dengang Win7 næsten var på vej.) har det været sådan at man i løbet af opgraderingen fik en ny nøgle, og den gamle blev deaktiveret.

Microsoft har lavet mange åndsvage ting historisk set, hvis man skal holde dem op på det så kan jeg godt forstå tiltroen til dem er meget lav.

Men jeg synes vi ser et nyt Microsoft med ny ledelse der i løbet af de sidste 2 år har åbnet gevaldigt op. Både hvad gælder platforme og open source, men som også er ved at få Windows tilbage på rette spor efter Sinofsky fik sparket.

Min tiltro til at de vil håndtere det her fornuftigt er ihvertfald øget.

 • 3
 • 1
#14 Rune Jensen

Nu har jeg set previews af den nyeste 10130 release (på youtube). Og altså, det slår mig stadig... hvad skal man med mobil APPs på en desktop PC?

Det hele ser ud som om, det er blandet sammen. Ingen konsistens. Det er så avanceret, at der er settings for alt. Jeg tror helt personligt, at det er en forkert vej at gå. Simplicificering er vejen frem.

Prøv at se File Explorer. 1000 funktioner i hvad der sådan set bare er en liste med filer? Og blanding af designs også...

Men ja, min egen mening. Har ikke afprøvet Windows10. I må gerne uddybe, hvis i har modargumenter.

 • 0
 • 1
#15 Thomas Vestergaard

Jeg har ikke kunne finde oplysninger omkring dette men måske nogle her ved det. Jeg har en gammel maskine med win 7 på, og jeg planlægger snart at samle en ny maskine. Kan jeg bestille en win 10 ud fra den gamle maskine og ligge den på min nye maskine?

 • 0
 • 0
#17 Martin Christensen

Hvorfor ser vi ikke en analyse af: •Hvor mange bruger reelt Metro-delen? Og vil flere have lyst til at bruge den i Windows10 end i Windows8?

En sådan analyse vil jo bare ingen værdi have.

En meget lille skare it-journalister skrev om Metro-delen af Win8 og forstod desværre ikke helt hvor Windows var på vej hen. Så de gloede bare lidt på det visuelle og opdagede at startmenuen var ændret til en startskærm - og der stoppede deres forståelse. Og resten af verdens it-newssites, blogs og forummer red blindt med på bølgen, kopierede artiklerne og devaluerede forskellen mellem Win7 og Win8 til at være et spørgsmål om en GUI.

Direkte pinligt.

Og Hr. og Fru Jensen mener derefter at Win8 er noget skidt, da de "kloge" it-journalister igen, igen og så lige igen laver artikler om at de næsten ikke kan leve uden den forældede startmenu.

Hvis nu nogen af de kære it-journalister satte sig lidt ind i emnet og forstod at Metro interfacet mere handler om at komme væk fra de evigt sårbare Win32 programmer og i stedet få alt til at køre som sandboxed Universal Windows apps som er målet i Windows 10.

Se det ville være interessant at for fokus på.

At Microsoft med dette skift hæver sikkerheden i OSét 100-fold i forhold til hvad vi har været vant til.

Lidt læsning om sikkerheden ved AppContainers : http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/05/17/delivering-reliable-and-tr...

Lidt læsning om hvor meget apps er låst ned i tilgang til system, netværk osv. : https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/apps/hh464936.aspx

Lidt læsning om praktisk brug af samme i forbindelse med Udvidet Sikkerheds Tilstand i IE11 : http://blogs.msdn.com/b/ieinternals/archive/2012/03/23/understanding-ie1...

Endelig er der tiltag som Control Flow Guard i Windows8.1 og Windows10, som vil sætte en voldsom stopper for en lang række af de exploit vi har set. Microsoft udtalte tidligere på året at Control Flow Guard alene, ville kunne have blokkeret alle kendte exploits imod IE som har været fremme de seneste år. Mere her : http://blogs.msdn.com/b/vcblog/archive/2014/12/08/visual-studio-2015-pre...

Læg specielt mærke til Jim Hogg´s svar i kommentarene 7/1-2015

Det kunne være skønt hvis vi snart så nogen positive artikler, som gjorde opmærksom på alle de tiltag Microsoft laver som væsentligt forbedrer alles sikkerhed.

 • 1
 • 3
#18 Rune Jensen

Hvis nu nogen af de kære it-journalister satte sig lidt ind i emnet og forstod at Metro interfacet mere handler om at komme væk fra de evigt sårbare Win32 programmer og i stedet få alt til at køre som sandboxed Universal Windows apps som er målet i Windows 10.

Jeg har selv mine betænkeligheder, ikke mindst efter at have brugt Windows8.

Der skal godt nok arbejdes hårdt af MS for at redde den i land.

Jeg mener helt seriøst at Metro var en dyb fornærmelse imod min og andre brugeres intelligens (nu er jeg så blevet KUN windows8 brugerpå arbejde hvor det er tvunget - herhjemme har jeg ikke windows og skal heller ikke have det).

Og mange andre ting, som det ikke nytter at diskutere.

Jeg synes ikke Windows8 var godt overhovedet, og jeg forstår udmærket at det floppede. Det var en bastard. Fuldstændigt ubrugeligt.

Men om Windows 10 også flopper, er noget andet.

Mange nævner start menuen. Og ja, full screen er ren failurte.

Men jeg ser mere problemet i i det hele taget at have nogetsomhelst mobilt på en desktop. Og jeg kan stadig ikke se, hvad man skal med mobile APPs i en desktop menu.

Og hvorfor åbne en menu for at se om der er mails? eller hvordan vejret er?

Vi har allerede - havde vidst allerede fra XP hvis man er til windows - et notification area, hvor sådan noget kan ligge. Ét ikon, som viser om der er mail. Et ikon for vejr med temperatur.

Done.

For mig giver det nul mening at have sådan et dobbelt-af-alt-system når jeg kan få et rent desktop system i f.eks. Linux, MacOS eller Windows7 og uden bloat.

Jeg ved med 100% sikkerhed, om jeg er i desktop mode på mit desktop system, med optimering til desktop input devices. Men i Windows...

 • 2
 • 0
#19 Bent Jensen

Du logger ind på Skype med din Microsoft konto, uden en konto fungerer Skype ikke.

Det passer ikke helt, i 8.1 skal du også logge ind på din PC med en MS konto, for at skype virker. Fik billeder af mig selv, på min PC, fra min Android telefon. Det er jeg ikke interesseret i, da det er en arbejdselefon, og jeg slet ikke ser at MS behøves at vide hvad jeg har og bruger af enheder. Når du logger ind i Android, er det kun skype som MS har kontrol over. Der for fik jeg også som det fremgår af en anden tråd. Mulighed for at tilbage levere min Xboks one, selv efter 1 års brug. Dog af andre årsager, men efterfølgende endnu mere glad for det. Aldrig mere et stykke hardware, hvor der skal være tilknyttet en konto for at det virker. Så langs som det lader sig gøre.

 • 0
 • 0
#20 Bent Jensen

Det kunne være skønt hvis vi snart så nogen positive artikler, som gjorde opmærksom på alle de tiltag Microsoft laver som væsentligt forbedrer alles sikkerhed.

Hvad skulle det være.

Et godt tiltag kunne være et OS, hvor der ikke var brug for et antivirus program. Eller der var et, som blev leveret gratis med, eller SOM VIRKEDE og ikke tog alle resurser og ...

Eller hvor man i et panisk forsøg på at komme ind på mobil/tablet marked, pisser næsten samtlige af sin gamle kunder af.

At i samarbejdet med fabrikanter, har de gjort det særdeles meget mere vanskeligt at lave multi boot af OS,.

Hvis windows 10 have været en afløser til 7, og vi så lige have glemt alt det i mellem, så kunne du måske have fået dit ønske oplyst.

Men MS og mange smarte sælger ser stadig et nyt version af et OS som en revolution og ikke en evolution. Hvor vi alle skal klappe i vores små hænder, købe en ny PC.er og OS. Mens MS kan gemme lidt flere penge i sin skattefrie tank.

Men det sker ikke, af flere grunde.

Hvorfor skal man til at sætte sig ind i nye brugerflader og købe nye versioner af programmer. Nyt er ikke altid godt, og hvis noget virker hvorfor så skifte det ud ?

 • 0
 • 0
#21 Bent Jensen

Direkte pinligt.

Hvorfor det, min egen mor på over 80, kan lige klare at finde ud af windows7, men ringer stadig og er i tvil når der kommer en ny version af Java, eller Chorme. Hvor der bare er byttet om på 2 menuer.

"at komme væk fra de evigt sårbare Win32 programmer" Hvem har solgt dig den :-) MS på et seminar. ? Det sker ikke, for skulle vi ikke også væk fra 8 og 16 bit, af en eller anden grund, som måske skulle være at sælge et nyt OS.

At Win32 er sårbar er MS skyld. Man kunne også uden at skifte GUI, væk fra XP eller 7, have kommet væk fra sårbareheder. Men det er jo lidt svært at sælge noget nyt, når det ligner det gamle. Så grunden til at vi skal tvinges til nyt GUI, er at så tror vi, at får noget for pengene. MS kunne efter DOS have lavet et rigtigt OS, med en god sikkerhed som OS2, hvis det have været en prioritet.

 • 1
 • 0
#22 Kim Dragon

Mange nævner start menuen. Og ja, full screen er ren failurte.

Men jeg ser mere problemet i i det hele taget at have nogetsomhelst mobilt på en desktop. Og jeg kan stadig ikke se, hvad man skal med mobile APPs i en desktop menu.

Og hvorfor åbne en menu for at se om der er mails? eller hvordan vejret er?

Vi har allerede - havde vidst allerede fra XP hvis man er til windows - et notification area, hvor sådan noget kan ligge. Ét ikon, som viser om der er mail. Et ikon for vejr med temperatur.

Done.

For mig giver det nul mening at have sådan et dobbelt-af-alt-system når jeg kan få et rent desktop system i f.eks. Linux, MacOS eller Windows7 og uden bloat.

Jeg ved med 100% sikkerhed, om jeg er i desktop mode på mit desktop system, med optimering til desktop input devices. Men i Windows...

At man ikke kunne ændre fullscreen, til ikke fullscreen - det var det dårlige. Fullscreen er rigtig godt når man sidder med en tablet. Det kræver dog, at man har prøvet dette.

Og du har da ret, giver det vildt meget mening hvis man kun har en desktop, måske ikke. Men det ændre jo ikke på, at du kan lave en masse gode programmer, spil osv. i "app"-mode så at sige, som sagtens kan fungere i et desktop miljø. Jeg kan vitterligt ikke se problemet ? Før var det et problem, da alle metro apps var fullscreen, men nu kan de jo skaleres, fuldstændig som en Win32 app. Så egentlig er det jo blot ekstra programmer/spil, som fungerer på tværs af devices - hvad er det dårlige i det ?

Dit mail spørgsmål forstår jeg ikke helt ? Hvilken menu taler vi om her ? I Win 8 viste live tiles, om man havde fået mails, og endda viste snippets af de mails der var, eller så kom der en notifikation i højre hjørne. Selvfølgelig, hvis de skulle læses, så skal man ind i app'en/programmet. Vejret kunne du jo se direkte i live tiles også. Kan ikke se hvordan det var bedre/hurtigere på Win 7 ? Der kunne man bruge widgets eller lignende, men det krævede så alligevel man skulle ud på skrivebordet. Click-wise er det det samme, som at komme ind i den store startmenu og kigge. (Jeg vil sige, jeg havde INTET af det du skrev om notifikationer og vejr da jeg havde XP eller Win 7). Men måske jeg bare har misforstået hvad du mener.

Hvad er bloatet i Win 10 ? Du kan fjerne ALLE dine metro apps (Hvis jeg ikke husker forkert), og så har du egentlig noget der minder rigtig meget om Win 7. Derudover, og det kan da ikke gentages nok gange: Hvis der ikke skal mere til at forvirre folk, end et forkert placeret ikon eller to, så har de da vist større problemer end bare at skifte OS.

Hvad er det du mener, der ikke er optimeret i Win 10 mht. til mus og keyboard, som det er i Win 7 fx ? Du ved rimelig meget om du er i desktop mode eller tablet mode der også, da der er en knap/ikon der indikerer dette, som man let og elegant kan skifte mellem, såfremt man lyster det ikke. Hvad er det i Win 10 der gør, at desktop miljøet IKKE er on-par med Win 7 ?

 • 0
 • 0
#23 Martin Christensen

For mig giver det nul mening at have sådan et dobbelt-af-alt-system når jeg kan få et rent desktop system i f.eks. Linux, MacOS eller Windows7 og uden bloat.

Jeg ved med 100% sikkerhed, om jeg er i desktop mode på mit desktop system, med optimering til desktop input devices. Men i Windows...

Hvilket også er tilfældet på Windows 10.

Du skriver om tilstanden på Windows 8.

Jeg vil mene at man som minimim bør have prøvet Windows 10, før man udtaler sig om det. Uanset om det er positivt eller negativt.

Desuden er det ikke mobile apps. I Windows 8 havde en del apps et meget simplistisk udseende, dette har dog ændret sig i Windows 10. Du får med Universal Windows apps både fordelen af væsentlig større sikkerhed samt fordelen af at appen fungere på tværs af enheder. (se links længere oppe)

Og at du ikke kan lide at se status i de felter som du sætter på startmenuer - jamen så fjerner du dem jo bare. I Windows 10 er start-menu, process-linie og notifikationsområde fuldt justerbare.

Faktisk vil jeg mene at hvis nogen brokker sig over disse ting i Windows 10, så er de kværulanter. For nu kan de dælme få det lige som de vil have det.

 • 0
 • 0
#25 Martin Christensen

Hvad skulle det være.

Et godt tiltag kunne være et OS, hvor der ikke var brug for et antivirus program. Eller der var et, som blev leveret gratis med, eller SOM VIRKEDE og ikke tog alle resurser og ...

Ingen grund til at være negativ.

Windows 10 giver dig væsentlig højere sikkerhed end du åbenbart tror.

Fordelen ved Universal Windows apps som kører sandboxed samt med restriktioner (link højere oppe)

Fordelen ved Control Flow Guard. (link højere oppe)

Fordelen ved Device Guard som tillader dig som administrator i firmaet at låse enhver Windows 10 enhed ned så den aldrig vil kunne køre andet end hvad der er signeret af Microsoft samt af eget certifikat i dit firma. Læs mere her : https://msdn.microsoft.com/en-us/library/dn986865(v=vs.85).aspx

Fordelen ved Windows Defender som har fået en til bunds gående opdatering i Windows 10. Mere info her : https://channel9.msdn.com/Events/Ignite/2015/BRK2327

De test jeg har kørt op mod Windows Defender i Windows 10, viser at den er dælme blevet potent.

Og jeg kunne blive ved. Der er faktisk gjort et stort arbejde med at stramme sikkerheden.

 • 0
 • 1
#26 Rune Jensen

Men det ændre jo ikke på, at du kan lave en masse gode programmer, spil osv. i "app"-mode så at sige, som sagtens kan fungere i et desktop miljø.

Men hvorfor ikke bare skære mellemmanden væk og så lave et program dirtekte i selve OSet til desktoppen?

Hvorfor så mange krumspring?

Før var det et problem, da alle metro apps var fullscreen, men nu kan de jo skaleres, fuldstændig som en Win32 app. Så egentlig er det jo blot ekstra programmer/spil, som fungerer på tværs af devices - hvad er det dårlige i det ?

Designet er ikke det samme om det er metro eller desktop og navigeringen er heller ikke. På en desktop der vil jeg foretrække at alt designet er ens. Helt ens. Ser ens ud, har samme funktioner samme menuer samme navigering samme alt. Helt ens.

Det kan jeg nemt opnå i et OS som udelukkende er til desktop. Det har jeg svært ved i windows8+ (vi har selvsagt ikke Windows10 endnu så der kan jeg ikke sige af erfaring. Men udfra videoen på youtube? Det ser ikke ens ud).

Dit mail spørgsmål forstår jeg ikke helt ? Hvilken menu taler vi om her ?

Start menuen. Jeg kan ikke se nogen grund tilat have flash animationer i en start menu. Ejheller reelle funktioner fra listede programmer. Så skal man åbne den menu for at få status på programmet? Lyder meget ineffektivt.

I Win 8 viste live tiles, om man havde fået mails, og endda viste snippets af de mails der var, eller så kom der en notifikation i højre hjørne.

Jeg kan stadig ikke se hvad man skal bruge de flash animationer til.

Jeg er ret sikker på at het tilbage til Windows98 der havde man et notification area ved siden af uret. Det area er til at fortælle når der sker noget, som ikonet står for.

Det behøver man ikke åbne en menu for at se, og man behøver heller ikke et irriterende animeret GIF til at fortælle at noget sker "lige nu". Det er nok at ændre ikonets udseende én gang så det ikke konstant tager fokus og er hammer irriterende som live tiles er.

Det area er der altid ved siden af uret undtagen i fullscreen f.eks. hvis man ser video. Så hvorfor skulle man gå ind i en menu for at se hvad man kan se allerede. Eller ud på desktoppen. Det er slet ikke nødvendigt.

Hvorfor gøre det sværere end det er fordi det skal være fancyt. Jeg er hammer ligeglad med fancy. Jeg er KUN interesseret i efficiency. Og det er live tiles ikke. De er skide irriterende og tager focus fra ens work flow.

Hvad er bloatet i Win 10 ?[Quote]

Her er det som sagt bedømt udfra en youtube video, ikke erfaring. Så tag det for hvad det er.

[quote]Du kan fjerne ALLE dine metro apps (Hvis jeg ikke husker forkert), og så har du egentlig noget der minder rigtig meget om Win 7.

Min pointe her er - hvorfor enable alt det der?

Hvis det vitterligt løser et problem for nogle - så giv demmuligheden for at slå det til.

Jeg har ikke den store lyst til først at bruge tid på at installere systemet derefter fjerne?? alt det snavs, som Microsoft mener jeg har brug for?

Bla. Live tiles. Det hører på ingen måde hjemme på en desktop.

Men også sådan noget som hot corners..

Hot corners er en god ting. For dem, som har brug foir den feature. Som jeg har.

Men for dem, som ikke har, der vil den føles som et helvede. Og de vil direkte hade det system, hvis den er enabled fra start.

Derfor, netop derfor, har mit desktop OS også valgt at disable den funktion pr. default.

Det eneste, jeg har behøvet at gøre er at enable den, og så brugerdefinere hjørnerne.

For hvem siger, at de hjørner jeg har tænkt mig at bruge, er de samme, som dem, som har lavet OSet?

Simpelthed er en dyd.

Disable alt andet end det aller mest nødvendige, og lad brugeren selv bestemme, hvad der skal være "on".

Hvilket såbruingermig tilpunktet om, hvormeget somskal brugerdefineres. ForWindows10ladertil at væresåavanceret, at de har måttet plugge settings ind for nærmest hver enkelt lille del.

Det er ikke det jeg mner med at slå fra.

Nogle ting burde måske overhovedet ikke være tilsat. Så havde man ikke behøvet at lave settings for dem også.

Men min hovedanke er stadig - hvorfor blande mobil og desktop?

Jeg kan få noget som ikke engang kan det halve af windows8, men som er langt mere effektivt, fordi det ikke har en masse ekstrafunktioner, som i og for sig er unødvendige for en desktop OS.

Windows10 minder (stadig efter youtube videoen) om en sådan blanding af alt i hele verden). Det er ikke det jeg vil have, når jeg skriver simpelthed.

 • 0
 • 0
#27 Rune Jensen

Du ved rimelig meget om du er i desktop mode eller tablet mode der også, da der er en knap/ikon der indikerer dette,

Jeg tror du misforstår.

Jeg vil slet ikke have nogetsomhelst mobil på min desktop.

Jeg har ikke sådan et ikon på mit desktop optimerede OS, som fortæller mig om jeg er i tablet eller desktop mode. Hvorfor? Fordi det er ikke nødvendigt. Jeg er altid i desktop mode.

Og det går igen med mange ting. Man kan ikke sammenblande to miljøer på den måde, og så tro, der ikke kommer mere bloat af det. Det gør der. Og det er fysisk umuligt at undgå.

 • 1
 • 0
#28 Kim Dragon

Jeg tror du misforstår.

Jeg vil slet ikke have nogetsomhelst mobil på min desktop.

Jeg har ikke sådan et ikon på mit desktop optimerede OS, som fortæller mig om jeg er i tablet eller desktop mode. Hvorfor? Fordi det er ikke nødvendigt. Jeg er altid i desktop mode.

Og det går igen med mange ting. Man kan ikke sammenblande to miljøer på den måde, og så tro, der ikke kommer mere bloat af det. Det gør der. Og det er fysisk umuligt at undgå.

Du gør det én gang, og bum, så kører bussen i desktop forever. Hvis det seriøst er et problem, ja, så tror jeg mere det er dig der har et problem end OS'et.

Og husk nu på, endnu engang Rune, at du repræsenterer et segment af brugere der vel nærmest kun er en promille af alle med en computer (Måske lidt mere). Du siger du gerne vil have et bloatfri OS, men jeg kan garantere dig for (100% sikkert), at folk der ikke har forstand på computere, gerne vil have en pre-installeret mail klient, PDF reader, Office pakke og så fremdeles, end selv og skal til at rode med det. Det er nemmere at fjerne, end at finde. Jeg kan markere ALLE metro apps jeg ikke vil have, på en gang, og sige uninstall. Det tager 1 min, max ! Færdig bum, ikke mere bloat.

Det er muligt du har en masse negative kommentarer omkring Win 10, men du har tydeligvis ikke prøvet det. Du har set ét preview, af ét build, hvor de med garanti kun viser de nyeste opdateringer i det build - sådan plejer de at gøre det i hvert fald.

 • 0
 • 1
#29 Rune Jensen

Der er faktisk gjort et stort arbejde med at stramme sikkerheden.

Det er jeg så ikke i tvivl om. Og man kan sagtens finde det unfair, at hvor Microsoft har været pukket på for dårlig sikkerhed, så nu hvor de endelig rent faktisk er kommet op, måske nok noget af det bedste niveau, så er det ikke længere det, som tæller.

Blackberry var også en ret sikker telefon men det reddede den ikke fra døden. Så der er andre ting på spil end det.

Men jeg hører til de 10-12 mennesker i verden som fandt UAC smart. Det var ikke derfor jeg hadede Vista.Jeg havde og har efterhånden fået en god del respekt for Microsofts syn på sikkerhed. Ikke i alle produkter, for man kan stadig ikke bruge whitelists i IE... men generelt ja.

Derfor er det heller ikke sikkerheden, som vil få mig til at afvise Windows10. Hvis det kan trøste.

Jeg har en stor aversion imod at man skal have en Microsoft konto, til gengæld, aht. privacy. Jeg kan ikke se, hvad det gør på en desktop OS. Jeg tror ikke det er en rigitg vej at gå.

Men sikkerheden generelt, den er blevet ganske høj.

 • 0
 • 0
#31 Rune Jensen

Hvis det seriøst er et problem, ja, så tror jeg mere det er dig der har et problem end OS'et.

Jeg har i hvert fald et problem med unødvendig bloat.

Det gælder ikke kun visuelt eller mht. navigation.

Det gælder også med hvad der kører af processer.

Eller hvad der er installeret fra start.

Et rigitgt desktop OS vil aldrig have et problem med processer eller unødvendige filer fra et mobilt miljø.

 • 1
 • 0
#32 Kim Dragon

Jeg kan stadig ikke se hvad man skal bruge de flash animationer til.

Jeg er ret sikker på at het tilbage til Windows98 der havde man et notification area ved siden af uret. Det area er til at fortælle når der sker noget, som ikonet står for.

Det behøver man ikke åbne en menu for at se, og man behøver heller ikke et irriterende animeret GIF til at fortælle at noget sker "lige nu". Det er nok at ændre ikonets udseende én gang så det ikke konstant tager fokus og er hammer irriterende som live tiles er.

Det area er der altid ved siden af uret undtagen i fullscreen f.eks. hvis man ser video. Så hvorfor skulle man gå ind i en menu for at se hvad man kan se allerede. Eller ud på desktoppen. Det er slet ikke nødvendigt.

Hvorfor gøre det sværere end det er fordi det skal være fancyt. Jeg er hammer ligeglad med fancy. Jeg er KUN interesseret i efficiency. Og det er live tiles ikke. De er skide irriterende og tager focus fra ens work flow.

Flash animationer til ? Slap lige af. Der bliver vist info på en stille og rolig måde, som har langt mere info end en notifikationsbar (Som IKKE er standard i hverken Win 7 eller 98. Jeg kan med garanti sige, at jeg ALDRIG har haft det. For lad os være ærlige, hvilket program, i Windows 98 eller 7, skulle jeg koble fx min mail sammen med ?)

Og igen: Så lad vær at bruge live tiles for crying out loud ! Det er ikke en nødvendighed, det er en mulighed !

Designet er ikke det samme om det er metro eller desktop og navigeringen er heller ikke. På en desktop der vil jeg foretrække at alt designet er ens. Helt ens. Ser ens ud, har samme funktioner samme menuer samme navigering samme alt. Helt ens.

Det kan jeg nemt opnå i et OS som udelukkende er til desktop. Det har jeg svært ved i windows8+ (vi har selvsagt ikke Windows10 endnu så der kan jeg ikke sige af erfaring. Men udfra videoen på youtube? Det ser ikke ens ud).

Så din pointe er, at design aldrig må ændre sig, men skal se ud som alm. Win32 apps resten af vores levetid ? Nye metro apps har en design standard, som får alle til at se nogenlunde ens ud - hvis man følger dem naturligvis. Jeg må indrømme, du virker lidt til at have lidt OCD hvad angår design :) Som om, at hvis du ikke har de helt samme ting i alt hvad du laver, så kan du ikke finde ud af det. For fanden, browsere har da heller ikke samme design som alm. Win32 apps. Det eneste mange har tilfælles er den bjælke i toppen, hvor der står File osv. Ellers er langt de fleste Win32 ret forskellige hvad angår design. Igen, hvis der ikke skal mere til at hyle dig ud af den end det, så tror jeg altså du har et større problem end et OS ;)

Men hvorfor ikke bare skære mellemmanden væk og så lave et program dirtekte i selve OSet til desktoppen?

Hvorfor så mange krumspring?

Fordi Win32 apps ikke virker på alle devices ? Derudover er der jo ingen mellemmand. Det er jo bare en app. Jeg skal være ærlig at sige, at jeg ikke ved begrænsningerne ved de type apps kontra en Win32 er, så om det er muligt at lave/skrive fx Photoshop som metro app, det må andre kunne svare mig på. Såfremt det er tilfældet, så er der jo ingen problemer overhovedet.

 • 0
 • 2
#33 Rune Jensen

Og husk nu på, endnu engang Rune, at du repræsenterer et segment af brugere der vel nærmest kun er en promille af alle med en computer (Måske lidt mere). Du siger du gerne vil have et bloatfri OS, men jeg kan garantere dig for (100% sikkert), at folk der ikke har forstand på computere, gerne vil have en pre-installeret mail klient, PDF reader, Office pakke og så fremdeles, end selv og skal til at rode med det.

Og hvorfor skulle man ikke kunne installere PDF, en office pakke, selv spil på et rigtigt desktop OS?

Det ser da ud til at virke fint i Windows7.

Og jeg kan også gøre det på mit ikke mobile men fuldt desktop optimerede OS.

Så jeg ser ikke, hvorfor man skulle begynde at lægge mobilt OS oveni, for man kan allerede de ting du nævner uden det mobile bloat.

 • 1
 • 0
#34 Rune Jensen

Så din pointe er, at design aldrig må ændre sig, men skal se ud som alm. Win32 apps resten af vores levetid ?

NEJ.

Min pointe er, at detskal være konsistent hele vejen igennem hele systemet.

Hvis man vælger grøn som tema, så skal det være det, som går igen. Uanset hvad.

Ikke at jeg ville vælge grøn... men konsistens er alfa og omega. At tingene virker ens uanset hvor man er. Og det gælder for design, som det gælder for navigation, som det gælder selv placeringen af og farve på knapper.

Og de kriterier og best practices man så vælger design, navigation mm. udfra, skal være desktoppen. Ikke nogetsomhelst andet.

 • 1
 • 0
#35 Rune Jensen

Fordi Win32 apps ikke virker på alle devices ?

Og hvorfor skulle nogen andre end Microsoft så bekymre sig om det?

Windows7 var fint, det var et desktop OS og jeg har aldrig interesseret mig for formatet, kun at det virkede. ...på min desktop.

Her må jeg nok tilstå, at jeg ser mere fremtid i MacOS end i Windows.

MacOS er optimeret til desktoppen alene. Apple har fokuseret på mouse/touchkpad og finger gestures, som ikke går i vejen for indholdet på skærmen, som touch screen gør, og ikke kræver enorme ikoner for at fange, ikke sætter "fingre" på skærmen.

Og man behøver ikke læne sig ind imod skærmen for at lave de gestures, som man gør ved touch screen. Selv i Linux kan jeg two-finger scrolle med hånden på touch padden mens jeg ligger på sofaen, og computeren står på stuebordet. Men det er slet ikke på højde med hvad Mac kan... bare viser det nemheden i touch pad i forhold til touch screen på en desktop OS.

 • 1
 • 0
#36 Rune Jensen

Jeg må indrømme, du virker lidt til at have lidt OCD hvad angår design :) Som om, at hvis du ikke har de helt samme ting i alt hvad du laver, så kan du ikke finde ud af det.

Det har intet med OCD at gøre. Det har at gøre med effektivitet.

Jo mere konsistent, des hurtigere går det.

Måske må jeg anbefale at læse lidt på Jacob Nielsens blog... om brugervenlighed, tilgægnelighed (og kognitiv bloat).

Hvorfor gøre tingene vanskeligere end de er? Fordi det er cool? Det er jo ikke et godt argument.

Jeg kan ikke give dig noget på Windows8. Det er noget gedigent hø. Men ja, jeg har ikke afprøvet Windows10, hvilket jeg også skriver. Så den vil jeg godt give dig der.

I stedet, så lad os se, når Windows10 kommer. Så kan vi diskutere, om det stadig er samme problemer som i Windows8.

 • 1
 • 0
#37 Rune Jensen

For lad os være ærlige, hvilket program, i Windows 98 eller 7, skulle jeg koble fx min mail sammen med ?)

Eh. Jeg har ikon for både vejr og Gmail på Linux. Såååå... mon ikke det også findes til Windows7 :)

Linux weather: MyweatherAPP: http://www.webupd8.org/2014/06/my-weather-indicator-released-with.html

Email notifier: http://www.nongnu.org/mailnotify/

Det er ikke den, jeg har, for den jeg har kom med OSet, men det viser, det er muligt. De ligger som ikoner i notification area. De blinker ikke, de gør ikke væsen af sig. Overhovedet. Det eneste, som sker er, at ikonerne ændrer sig én gang, når der sker noget. Så bliver man ikke tortureret med GIF animationer, som flår en ud af work flowet.

 • 0
 • 0
#38 Søren Ferling

Det er lige der problemet kommer - som jeg læser MS mellem linierne, så er Windows fremover udelukkende OEM og altså bundet til 'the device'.

Retail ser ud til at være fortid. Fremtiden er at man køber 'et apparat' og at OS er en del af pakken.

Jeg har fire retail 8.1 og er 'not amused', da jeg skifter rundt på hardware efter behov.

 • 0
 • 0
#39 Bent Jensen

Windows 10 giver dig væsentlig højere sikkerhed end du åbenbart tror.

Det har de sagt siden,............. de sidst leveret et ny OS.

Hurtigt, Bedre, Sikker,

Men fandt lige over denne, selv om det er ikke er fredag.

"Men den nye Windows 8.1 kan du se,,,,eller finde din næste favoritapp i Windows Store."

Det er sikkert, Man kan få lov at købe programmer. Det eneste jeg nu har fundet der, er en opdaterings app, fundet er det rette ord, måtte lige forbi google for at kunne opdatere. Mangler mere noget til helt at fjerne programmer, som jeg ikke kan bruge. Da jeg ikke bruger et MS login. Har jo en Personlig Computer.

 • 1
 • 0
#40 Martin Christensen

Det har de sagt siden,............. de sidst leveret et ny OS.

Hurtigt, Bedre, Sikker,

Bent, du har vist ikke holdt dig opdateret længe om den sikkerhedsmæssige del af Windows.

Det virker mest som om du blot har en gnaven indstilling baseret på en holdning tillagt for 10 år siden eller mere.

Der er sket MEGET siden da.

Jeg har længere oppe lagt en lang række link som kan informere dig om tiltag i både Windows 8.1 og specielt i Windows 10, som i den grad øger sikkerheden.

Det står dig selvfølgelig frit for om du ønsker at læse dem eller ej, ligesom det står dig frit for om du ønsker at søge yderligere oplysninger eller endnu bedre - at teste det selv.

Men du ville blive positivt overrasket, hvis du tog dig tiden til det.

 • 0
 • 1
#41 Kim Dragon

Og hvorfor skulle man ikke kunne installere PDF, en office pakke, selv spil på et rigtigt desktop OS?

Det ser da ud til at virke fint i Windows7.

Og jeg kan også gøre det på mit ikke mobile men fuldt desktop optimerede OS.

Så jeg ser ikke, hvorfor man skulle begynde at lægge mobilt OS oveni, for man kan allerede de ting du nævner uden det mobile bloat.

Men hvis dit argument er, at du ikke gider at bruge tid på, at skulle slå tablet mode fra én gang, og ikke gider at afinstallere alle metro apps på under 1 min, så kan man vel også argumentere for, at jeg ikke gider at bruge tid på at installere Adobe Reader, Office pakken etc. Det tager jo for så vidt længere tid end det andet.

NEJ.

Min pointe er, at detskal være konsistent hele vejen igennem hele systemet.

Hvis man vælger grøn som tema, så skal det være det, som går igen. Uanset hvad.

Ikke at jeg ville vælge grøn... men konsistens er alfa og omega. At tingene virker ens uanset hvor man er. Og det gælder for design, som det gælder for navigation, som det gælder selv placeringen af og farve på knapper.

Og de kriterier og best practices man så vælger design, navigation mm. udfra, skal være desktoppen. Ikke nogetsomhelst andet.

Men det vil jo også være tilfældet for de nye metro apps. De har jo en design userguide, så de kommer til at ligne hinanden meget - men igen, det er jo meget op til udviklerne. Fx Photoshop, den har ikke samme farve bjælke, som du selv nævner, som resten af mit fx har. Og det er da om noget en Win32 app. Og jeg synes nu Photoshop er ganske awesome :)

Og hvorfor skulle nogen andre end Microsoft så bekymre sig om det?

Windows7 var fint, det var et desktop OS og jeg har aldrig interesseret mig for formatet, kun at det virkede. ...på min desktop.

Her må jeg nok tilstå, at jeg ser mere fremtid i MacOS end i Windows.

MacOS er optimeret til desktoppen alene. Apple har fokuseret på mouse/touchkpad og finger gestures, som ikke går i vejen for indholdet på skærmen, som touch screen gør, og ikke kræver enorme ikoner for at fange, ikke sætter "fingre" på skærmen.

Og man behøver ikke læne sig ind imod skærmen for at lave de gestures, som man gør ved touch screen. Selv i Linux kan jeg two-finger scrolle med hånden på touch padden mens jeg ligger på sofaen, og computeren står på stuebordet. Men det er slet ikke på højde med hvad Mac kan... bare viser det nemheden i touch pad i forhold til touch screen på en desktop OS.

Det kan du sgu da også i Windows :) Der er MASSER af gestures på trackpads. Derudover, mit bud er, at du aldrig har haft en touchskærm i mere end en dag ? Jeg havde samme opfattelse som dig, da jeg først fik min bærbar med touch. Selvom jeg kan scrolle, zoome og alt muligt med mit trackpad, så bruger jeg næsten konsekvent touch på skærmen. Det ér hurtigere vel nok noget i stil med 80% af tiden. Og ja, jeg ved godt du ikke tror på mig. Men det er jo ikke uden grund, at jeg er begyndt at gøre det. Og jeg kender flere der gør det. Det er næsten kun, hvis jeg skal være pin point accurate, at trackpad er at foretrække, fx hvis man sidder i Word eller lignende, og lige skal ramme ind imellem s og i i ordet si. Men luckily, så har jeg et trackpad, når jeg skal gøre dette. Ellers, så kører den på touch hele tiden. Og nej, ens skærm bliver mindre fedtet end man skulle tro ;)

Og fair nok med MacOS. Så kan du jo bare hoppe derover. Det er der ingen problemer i jo. Det er jo heldigvis helt op til den enkelte :)

Det har intet med OCD at gøre. Det har at gøre med effektivitet.

Jo mere konsistent, des hurtigere går det.

Måske må jeg anbefale at læse lidt på Jacob Nielsens blog... om brugervenlighed, tilgægnelighed (og kognitiv bloat).

Hvorfor gøre tingene vanskeligere end de er? Fordi det er cool? Det er jo ikke et godt argument.

Jeg kan ikke give dig noget på Windows8. Det er noget gedigent hø. Men ja, jeg har ikke afprøvet Windows10, hvilket jeg også skriver. Så den vil jeg godt give dig der.

I stedet, så lad os se, når Windows10 kommer. Så kan vi diskutere, om det stadig er samme problemer som i Windows8.

Igen, jeg er helt med dig når det kommer til Win 8. Der er nogle graverende fejl og inkonsistente elementer. Men JEG har altså ikke haft nogen som helst problemer med det. Jeg har alle mine programmer i den store startmenu, da jeg simpelthen finder den mere overskuelig end den gamle start menu. Men derudover, så kommer jeg jo ikke ind i den menu, ja, aldrig. Alt er som i Win 7, bare med bedre performance, og bedre keyboard shortcuts. Hver gang jeg kommer over på en Win 7 maskine, så fælder jeg altid lige en tåre, når jeg finder ud af, at Wintast + X ikke virker der. Jeg har INGEN problemer med Win 8 ift. 7'eren. Dermed ikke sagt, at der ikke er brug for optimering, for det er der. Men det var der også i 7'eren efter min mening.

Eh. Jeg har ikon for både vejr og Gmail på Linux. Såååå... mon ikke det også findes til Windows7 :)

Linux weather: MyweatherAPP: http://www.webupd8.org/2014/06/my-weather-indicator-released-with.html

Email notifier: http://www.nongnu.org/mailnotify/

Det er ikke den, jeg har, for den jeg har kom med OSet, men det viser, det er muligt. De ligger som ikoner i notification area. De blinker ikke, de gør ikke væsen af sig. Overhovedet. Det eneste, som sker er, at ikonerne ændrer sig én gang, når der sker noget. Så bliver man ikke tortureret med GIF animationer, som flår en ud af work flowet.

Men Rune, det er jo igen ekstra programmer. Hvorfor skulle jeg dog bruge tid på at installere dem ? Og i såfald, så kan du jo bare gøre det på Win 8/10 også, og så fjerne de andre apps. Du gør altså visse problemer MEGET større end de er. Hvorfor ved jeg ikke :)

 • 1
 • 2
#42 Bent Jensen

Hvorfor skal jeg sætte mig ind i, og bruge tid på at LÆSE om et OS er sikkert. Hvis det ikke er, så skal de ikke sælge det, da det er i stykker.

Alt dit FUD, har vi hørt fra MS om hver eneste nye Version, og det er stadig ikke sikkert nok.

Hvis MS ville garantere mig at jeg måtte levere deres OS og den medfølgende hardware tilbage, hvis der var fejl i sikkerheden, se det var noget nyt. Og så kunne jeg tage dine ord for gode varer, og der var ikke nødvendig at læse noget som helst.

Hvis du og MS ikke kan det, så er det alt sammen salgsgas, og alt det nye har mest til formål at gøre det vanskeligere at installere andre OS, eller at øge sikkerhede for at det ikke bliver kopieret.

 • 2
 • 0
#45 Rune Jensen

Men Rune, det er jo igen ekstra programmer. Hvorfor skulle jeg dog bruge tid på at installere dem ?

Fordi ikke alle er interesserede i en weather APP?

Og altså, email notifieren er indbygget, i og med, de mener i den distro, at mails er vigtige for alle brugere på samme niveau, som en browser er. Alt andet skal man selv plugge på.

Det gælder iøvrigt også en masse applikationer. Der er f.eks. browser og kalender med i OSet, men ikke f.eks. GIMP og mange andre ting, som der er i mange distroer. Det er en ren minimalistisk tilgang om, at brugeren skal kunne bestemme så meget som muligt hvad der skal installeres, så den indeholder alene de mest nødvendige ting.

Til gengæld, så er designet lavet, så det ikke behøver laves om i. Det er fint som det er.

 • 2
 • 0
#46 Martin Christensen

Hvorfor skal jeg sætte mig ind i, og bruge tid på at LÆSE om et OS er sikkert.

Fordi du udtaler dig om ting du ikke har sat dig ind i.

Og udtalelser som dine, der blot hakker ned på produkter uden at personen som kommer med udtalelserne reelt ved hvad de taler om, den slags udtalelser er unødvendige og i sidste ende skadelige.

Du har fået mulighed for at læse op på emnet, søge videre om emnet samt at teste det selv.

Først når du har testet det selv, vil du forstå effekten.

Hvis du og MS ikke kan det, så er det alt sammen salgsgas, og alt det nye har mest til formål at gøre det vanskeligere at installere andre OS

Hvis det er din forståelse af hvad Secure Boot er, så kan jeg godt se at dette bliver en debat op af bakke. Secure Boot sikrer dig mod bootkits og rootkits. Lige præcis to ting som var en pine på Windows 7 og tidligere.

Det har ikke en pind at gøre med at holde andre OSér ude. Det må være noget du har læst i den kulørte presse. En meget store del af de distroér du sikkert hentyder til, installerer helt fint med Secure Boot aktiveret.

 • 0
 • 2
#47 Rune Jensen

Du gør altså visse problemer MEGET større end de er. Hvorfor ved jeg ikke :)

Det kan du selvfølgelig mene. Men nu kom jeg også kun med min mening, baseret på hvordan jeg selv arbejder og hvad der kan genere mit arbjede.

Jeg finder live tiles dybt irriterende - ja. Det kan jeg simpelthen ikke lave om på og jeg har også givet de argumenter jeg har for at hade dem. Det er en gimmick, som folk fint ville kunne leve uden og som ødelægger workflowet helt enormt, men som MS mener folk skal have. Også selvom der allerede er langt bedre alternativer i form af non-obtrusive ikoner i notification area ved uret.

Men hvis alle andre mener de er guds gave til folket så fred da være med det. Sålænge jeg bare ikke skal tvinges til at bruge dem.

 • 2
 • 0
#48 Martin Christensen

Men hvis alle andre mener de er guds gave til folket så fred da være med det. Sålænge jeg bare ikke skal tvinges til at bruge dem.

Og det er lige præcis hvad du kan i Windows 10.

I Windows 10 er start-menu, process-linie og notifikationsområde fuldt justerbare.

Kan du ikke lide Live-tiles - så fjerner du dem bare. Kan du ikke lide størrelsen - så ændrer du dem bare. Er der noget andet du vil have på Start-menuen - så klik det på.

Settings giver desuden mulighed for at tilpasse snart sagt alt på process-linie og notifikationspanelet.

Og du nævnte længere oppe noget om at du foretrak bestemte farver og des lige - der er faktisk et felt i den nye Settings dialog i Windows 10 som netop omhandler dette og har indstillinger for dette.

Du har faktisk magten til at få disse ting som du vil have dem, med Windows 10.

Jeg kunne forstå at du ikke selv har benyttet det og derfor kun set videoer. Disse vil jo bare vise en eller anden tilfældig opsætning som denne person har valgt eller lige det build kom med.

Men det står dig frit for at ændre. Og det er nemt og hurtigt.

 • 0
 • 0
#49 Kim Dragon

Fordi ikke alle er interesserede i en weather APP?

Og altså, email notifieren er indbygget, i og med, de mener i den distro, at mails er vigtige for alle brugere på samme niveau, som en browser er. Alt andet skal man selv plugge på.

Det gælder iøvrigt også en masse applikationer. Der er f.eks. browser og kalender med i OSet, men ikke f.eks. GIMP og mange andre ting, som der er i mange distroer. Det er en ren minimalistisk tilgang om, at brugeren skal kunne bestemme så meget som muligt hvad der skal installeres, så den indeholder alene de mest nødvendige ting.

Til gengæld, så er designet lavet, så det ikke behøver laves om i. Det er fint som det er.

Kan du ikke se modsætningerne i det du siger ? Du vil ikke have metro apps, fair nok, men du mener samtidig, at det er en hån mod din tid, at du skal bruge 1 min på at fjerne alle apps, og så smide hvad du nu vil ind. Til gengæld mener du det er helt fjong, at skulle rende rundt og finde PDF-readers, weather apps og e-mail apps (Nej, den er IKKE indbygget i Win 7, jeg har lige checket, og der er nada), selvom det tager MARKANT længere tid.

Så man må gerne bruge tid på det DU synes er interessant og vigtigt, men alt andet, det er no-go, selvom det tager meget mindre tid ?

Jeg forstår ikke prioriteringen. Som Martin skriver, så kan du customize SÅ meget i Win 10, og det er vel det vi snakker om her ?` Det er så vanvittig en opdatering, at man ikke forstår det, hvis man ikke har set med helt fra de aller første builds. Alene performance boostet fra DirectX 12 er alene nok til, at alle burde opgradere til Win 10.

 • 0
 • 2
#50 Kim Dragon
 • 1
 • 2
#53 Rune Jensen

I Windows 10 er start-menu, process-linie og notifikationsområde fuldt justerbare.

Jeg skal ikke have noget "justerbart". Det er allerede fint nok som det er. Jeg får ikke live tiles ind, hvor de på ingen måde hører til, og jeg behøver ikke gøre noget for at slippe for dem. Jeg slipper også for Metro og full screen menu som er en bastard i et desktop OS uanset i hvilken form, og jeg behøver ikke gøre noget for at slippe for det heller. Ligesom mine hot corners er ikke enabled fra start, men jeg kan definere dem hvis jeg vil.

Jeg har ikke nogetsomhelst bloat fra starten. Hvis der kommer noget, så er det fordi jeg selv installerer det, og så kan jeg kun takke mig selv for det.

Og det bedste er, jeg behøver ikke vente på Windows10 for at få det. Jeg har det allerede.

Jeg synes det er lidt komisk, man skal være glad for at få en grundlæggende funktion tilbage. Som om det at man nu får en almmindelig menu i Windows10 er en helt ny funktion. Og så er den endda ganske meget dårligere end selv Windows XP. Med den tanegang, så kan de jo fjerne mange ting og så re-introducere dem som nye funktioner og få glade kunder. Fed strategi.

 • 1
 • 0
#55 Rune Jensen

Jeg selv finder bare Live Tiles meget mere interessante og pæne at kigge på, end random widgets, som man så det i Vista og Win 7, og for den sags skyld Android telefoner.

Det svar kan jeg godt acceptere uden noget.

Men prøv at overveje, hvorfor man gik væk fra at have ani-GIFfer på hjemmesider. Det var der en årsag til: Det tog fokus fra alt andet på siden. Og jeg kan altså også se med Windows8, at det tager fokus med de evindeige animeringer. Det er skide irriterende, det sinker arbejdet enormt.

Der er også en årsag til, jeg ikke længere læser Computerworld online. For deres HTML5/Flash-relklamer forstyrrer i den grad min læsning, så oplevelsen bliver alt andet end god. Så den har jeg ikke læst længe, og kommer heller ikke til det.

 • 0
 • 0
#58 Kim Dragon

Det svar kan jeg godt acceptere uden noget.

Men prøv at overveje, hvorfor man gik væk fra at have ani-GIFfer på hjemmesider. Det var der en årsag til: Det tog fokus fra alt andet på siden. Og jeg kan altså også se med Windows8, at det tager fokus med de evindeige animeringer. Det er skide irriterende, det sinker arbejdet enormt.

Der er også en årsag til, jeg ikke længere læser Computerworld online. For deres HTML5/Flash-relklamer forstyrrer i den grad min læsning, så oplevelsen bliver alt andet end god. Så den har jeg ikke læst længe, og kommer heller ikke til det.

1) Hvad er det dog du, tilsyneladende, vil lave i den startmenu hele tiden, som tager fokus fra alt, og ødelægger dit arbejdsflow ?

Jeg har pinned programmer til min startskærm. Når jeg skal åbne et program eller lignende, så trykker jeg på Windows tasten, finder ikonet for mit program, og så er det åbnet, og jeg kan fortsætte som hidtil. Jeg behøver ikke sidde og glo på min startmenu hele tiden. Ej heller popper den op når jeg sidder og programmerer, læser eller hører musik. Jeg ved ikke lige hvad det er du laver når du bruger din computer må jeg ærligt indrømme. Det lyder utrolig ineffektivt.

2) Hvor hyper optimeret er du lige når du arbejder ? Igen, hvis det at skulle trykke på en tast, klikke på et ikon for at åbne programmet, er nok til at sætte dit arbejdsflow HELT ud af kurs (Ja, det lyder sgu til tider sådan), så må jeg lige gentage mig selv: Så er det nok ikke OS'et der er det vilde problem.

Men egentlig, så kunne jeg virkelig godt tænke mig at høre, hvordan dit arbejdsflow er, siden den gamle Win 8 startmenu, og for den sags skyld den nye (Den lyder du heller ikke til at kunne lide så meget), kan lave så meget ravage i din dagligdag ? For det lyder ærlig talt lidt sygeligt i mine ører.

Jeg kan da fortælle, at siden jeg begyndte at kode på en hjemmeside her i dag kl 10, og så til for 2 timer siden, der har jeg været inde i startmenuen 2 gange. Det to sådan ca. 3 sek pr. gang. Ellers har jeg været i mit desktop miljø helt som havde det været en Win 7 computer. Og jeg fungerer skam endnu, tro det eller lad vær.

 • 0
 • 1
#59 Rune Jensen

Nu har jeg prøvet at lave lidt reasearch forat se,om det er mig, den er gal med.

Det lader til, man er enten hard core live tiles fanatisk-grænsende-til-religiøst-tilhænger, eller også, så hader man det som pesten.

http://www.zdnet.com/article/microsoft-time-to-bury-live-tiles/

Jeg får sgu helt ondt af manden, når jeg læser de kommentarer, for han forsøger i det mindste at argumentere for sine synspunkter. Og så har han efter min mening også ret, men det er noget andet.

Næh det interessante er, hvad siger usability testene.

Og de opremser sådan set langt henad vejen det samme som i ZDnet artiklen.

(En god ting ved ZDnet iøvrigt - ingen Flash-reklamer! FANTASTISK - måske jeg går til dem i stedet for Computerworld, så... anyways:)

http://www.nngroup.com/articles/windows-8-disappointing-usability/

Læs fra: Overly Live Tiles Backfire

Nuvel, det er selvfølgelig fra Windows8... Men stadig går nogle ting igen i Windows8.1, samt i artiklæen fra ZDnet.

Mit spørgsmål: Er der nogen forskel på hastigheden i ens arbejde med og uden live tiles?

For mit argument vil være, uanset hvem det er, så vil statiske ikoner i notification area være langt hurtigere. F.eks. mens jeg skriver det her, så har jeg fået en mail, hvilket indikeres i ikonet, som ligner et brev og med et 1-tal over (så én mail). Og det eneste jeg har gjort for at få den information var at kigge op i hjørnet.

Hvis jeg klikker på ikonet så kommer en menu, hvor jeg yderligere kan se oplysninger om den mail - eller åbne mail-programmet (i nyeste version af mit OS, der kan man SVJH også svare på mailen fra den menu, men det er en skod version, så jeg venter en version med at opgradere).

Hvordan kan det forbedre ens work flow at man skal ind i en menu for at få vigtig information i forhold til at have et statisk ikon med status i notification area?

Jeg kan få den information 100000 gange hurtigere ved bare at kigge på skærmen. Jeg behøver ikke gøre andet.

Og hvad er formålet med en menu?

Det er hurtigt at komme til et program og åbne det. Dvs. hvis det er et statisk ikon, så stiger genkendeligheden helt enormt -> man finder det ikon hurtigere -> man får åbnet programmet langt hurtigere.

Jeg vil godt lave det væddemål, hvem der er hurtigst til at finde ud af, hvordan vejret er eller om der er mail (eller andet, som kan indikeres), udtra de to metoder.

Og jeg vil satse hvadsomhelst på, at det at skulle åbne en menu altid vil være langsommere end bare at kunne se på skærmen uden at gøre noget.

Jeg tror at live tiles vil ende som gadgets i Vista/Windows7. Det var cool nok, men ikke videre brugbart i længden... Så jeg tror ikke på det bliver særligt lang levetid. Sats på, det er væk i windows11.

 • 0
 • 0
#60 Rune Jensen

Men egentlig, så kunne jeg virkelig godt tænke mig at høre, hvordan dit arbejdsflow er, siden den gamle Win 8 startmenu, og for den sags skyld den nye (Den lyder du heller ikke til at kunne lide så meget), kan lave så meget ravage i din dagligdag ? For det lyder ærlig talt lidt sygeligt i mine ører.

Jeg har mit OS sat op til kun at vise mails. Dette kan jeg se, når jeg vil, kig på skærmens øverste højre hjørne. Ingen grund til at åbne en menu for det.

Yderligere har jeg hot corners sat op sådan her:

Øverste venstre hjørne: Show All open windows overview

Øverste højre hjørne: Minimér nuværende vindue

Nederste venstre hjørne: Multiple desktop overview

Tre programmer har jeg åbne normalt:

1) Firefox: Til pen testing og web arbejde

2) Filezilla med FTP-connection til serveren

3) gEdit

Jeg har de mest brugte programmer i en dock.

Hovedmenuen - som ikke er fullscreen - bruges til at åbne andre programmer end de foretrukne. F.eks. GIMP.

Man gør dette ved at trykke Super+Space, imp, [enter]

Super+space er valgt, fordi jeg har andre kommandoer lagt på Super key også.

Workflowet er som følger:

Connection til Filezilla er persistent. Jeg arbejder derfor hovedsageligt i gEdit og så browseren selv (Firefox).

Når jeg fokuserer alene på kodningen, så er browseren placeret til venstre og gEdit til højre, hver med 50% snapping med FileZilla full screen bagved.

Skiftet af vinduer kan foregå med hot corners, hvilket er ret hurtigt eller jeg kan vælge dem fra docken.

Mit workflow på det system er 100000 gange hurtigere end windows8. Simpelthen fordi, når jeg ikke direkte bruger systemet (f.eks. en menu), så holder det sig fuldstændigt og aldeles af vejen. Der er intet som tager fokus hvor det ikke skal.

Farverne er også så vidt overhovedet muligt neutrale gråtoner i hele OSet. Undtagen, hvor der skal sendes direkte signaler til brugeren. Så selve designet tager heller ikke fokus.

Jeg HAR prøvet Windows8 og også Windows8.1. Det var forfærdeligt. Rent mareridt.

 • 1
 • 0
#62 Kim Dragon

Vi kan da sagtens vædde, det er intet problem. Du ville bare tabe på 3 sek. For det kan godt være du kan nøjes med et mail og weather ikon, men nu bruger jeg fx live tiles til: Vejret, mails, aktier, calender, nyheder fra NFL, nyheder fra NBA, superligaen og alm. nyheder - bare for at tage nogle eksempler. Jeg vil godt se dig med notifikationsikoner, som næppe findes til alle ting alligevel, checke alt det hurtigere, end ved at jeg bare klikker på Windows tasten.

Du siger fx selv, at du kan se, at der er kommet mails via ikonet, men du skal stadig ned at klikke for at se noget tekst fra en mail. Altså en klik. Det samme klik skal jeg bruge på at komme ind og se ALT info fra alle de live tiles jeg har. Og det bliver jo kun bedre i Win 10, hvor man jo får en notifikationsmenu.

Derudover, så er du godt klar over, at du sidder og er helt oppe i det røde felt over tider, der er milisekunder forskellige ? Lad os bare antage, at du 100000 gange hurtigere kan se, at du har fået en mail, end på en Live Tile, så er det tal jo alligevel ligegyldigt, da det tager mig 1 sek. Og der må jeg så være ærlig, jeg ved ikke lige, hvad jeg skal bruge alt den ekstra tid i form af 0.9 sekunder ellers ville kunne have givet mig. Men det ved du nok ;)

 • 0
 • 1
#63 Rune Jensen

Jeg vil godt se dig med notifikationsikoner, som næppe findes til alle ting alligevel, checke alt det hurtigere, end ved at jeg bare klikker på Windows tasten.

Det er jo ikke noget problem.

Det eneste jeg skal vide er, at der er sket en ændring. Det kan jeg se umiddelbart. Så kan jeg altid bruge indikatormenuen (som er beregnet til formålet), hvis jeg vil vide mere.

Og hvis det er noget, som jeg er MEGET interesseret i, så sætter jeg den til on-screen notification on, så der kommer en rigtig besked på skærmen. Så behøver jeg stadig ikke åbne menuen.

Du... skal så sidde og vente og gå i hovedmenu konstant. Det er i hvert fald ikke efficient i nogen som helst måde.

Så lad os bare tage den.

 • 1
 • 0
#65 Kim Dragon
 • 0
 • 1
#66 Kim Dragon

Det er ligemeget. For de sekunder ødelægger work flowet. Forskellen i bare at skulle kigge op når man finder det nødvendigt, og så foretage en egentlig handling er stor.

Udover, at notifikationer ikke hører til i en main menu. Overhovedet.

Det er så her jeg igen må påpege, at det nok mere er dig den er gal med, end OS'et :) Hvis der ikke skal mere til at ødelægge dit workflow, end 1 sek, så er du enten meget speciel, eller YDERST hyperoptimeret i det du laver. Som i HELT vildt. Som i, det burde slet ikke være muligt.

Jeg er sgu helt med på, at der er nogen der ikke bryder som om Win 8 looket, dens tiles osv. - og givet, det har sgu sine fejl. Men at sidde og skyde skylden på tid, der vel rundt regnet max giver 30 sek forskel, hvis ikke mindre, i løbet af en dag, come on...

 • 0
 • 1
#67 Rune Jensen

Det er jo din mening. Og den har du så lov at have. Men jeg har også min. Og den har jeg så også lov at have.

Der er ganske mange ting, som gør brugervenlighed og tilgængelighed.

Én af dem er ikke at fylde for meget bloat på fra start. En anden er, at tingene er intuitive og er placeret intuitivt. Og ikke at afbryde brugeren.

Det bedste operativsystem er et, som man ikke behøver huske navnet på, fordi det ikke gør opmærksom på sig selv.

Det er fint nok, du ikke kan lide mine argumenter. Men spørg ind til, hvorfor folk andre end mig hader windows8+. Så vil du finde mange af de samme elementer.

Så kan du sige, det er mig den er gal med og ikke OSet. Men jeg har aldrig kunnet se idéen i, at brugeren skal tilpasse sig OSet og ikke omvendt.

Og jeg kan godt forstå, hvorfor foilk afholder sig fra at siger deres egen ærlige mening om Windows8+. For man risikerer da godt nok at blive nakkeskudt for den forkerte mening.

 • 0
 • 0
#68 Rune Jensen

Du vil ikke have metro apps, fair nok, men du mener samtidig, at det er en hån mod din tid, at du skal bruge 1 min på at fjerne alle apps, og så smide hvad du nu vil ind.

Metro APPs og applikationer er ikke det samme.

Der fulgte ingen mobile APPs med mit OS, fordi det er ikke nødvendigt på et desktop OS.

Så allerede dér, der slipper jeg for at afinstallere en masse snavs.

Mht. at lade brugeren selv bestemme, hvad der skal installeres af applikationer, som er det jeg taler om; Det har sådan set vist sig meget populært at satse på en minmalistisk tankegang.

Og hvis man fratager de fire-fem programmer, som er leveret med OSet, som er lavet specielt til OSet, også hvad angår design, så dækker de 90% af brugernes behov.

Ligesåsnart man kommer ud i særlige applikationer som en weather notifier, så stiger chancen for, at brugerne vil afinstallere det.

Til gengæld mener du det er helt fjong, at skulle rende rundt og finde PDF-readers,

Det er indbygget i browseren. Jeg har i hvert fald aldrig installeret en.

weather apps

En weather APP er ikke noget, som hører naturligt til i et OS. Det er og bliver en tredjeparts APP. Og med APP mener jeg ikke her mobil APP, men naturlig, integreret APP, som er lavet til desktopmiljøet og notification area.

og e-mail apps

E-mail notifieren er en del af OSet. Igen, fordi det dækker mere end 90% af brugernes behov.

Så man må gerne bruge tid på det DU synes er interessant og vigtigt, men alt andet, det er no-go, selvom det tager meget mindre tid ?

Igen - det er baseret på at kunne de mest basale ting for 90% af brugerne.

Hvis man vil mere, kan man nemt installere fra software center. Man behøver ikke gå på nettet for det.

Jeg forstår ikke prioriteringen. Som Martin skriver, så kan du customize SÅ meget i Win 10, og det er vel det vi snakker om her ?`

Nej. Tværtimod. Det handler om, at så meget som muligt er rettet imod hovedbasen af brugerne. Og at dette virker fra start. Så man netop **ikke* behøver lave nye settings indstillinger. Og ikke installere mere end allerhøjest nødvendigt fra start heller. Så undgår man nemlig også at skulle lave nye settings for de funktioner.

Netop af den grund, så er der gjort ganske meget ud af selve designet. Det er lavet til, det ikke skal tweakes. Derfor har man også gjort noget, som ikke er så brugt i OSS OSer - man har lavet brugervenlighedstests. For man har villet være helt sikker på, at det passede til brugerne.

Så... det eneste, jeg har tweaket i OSet, det er at sætte hot corners, og så rette i CSSen, så jeg har en bedre kontrast på tekst. Den har jeg iøvrigt sendt en bug report om, og de er igang med en optimering, sådan man ikke selv skal ind og rette sådan noget, men kan vælge bedre CSS (højere kontrast) fra kontrol panel.

Men ellers, så kører jeg fuldstændigt i stock version. Og det er helt fint.

Det er bedre IMØ at gøre få ting og så gøre dem godt - end det er at kapsle det hele ind i en schweizerkniv, som dækker alt, men ikke rigtigt gør noget godt.

 • 1
 • 0
#69 Kim Dragon

Men Rune, jeg forstår vitterligt ikke hvad du laver i denne tråd ? Du hader tydeligvis alt hvad der hedder Win 8 og opefter, og let's face it, du er nok næppe en del af deres kernesegment. Så at please dig, det ville nok være at gå ud i ekstremerne for dem.

Derudover, så lyder det jo til, at du har lige præcis det OS du behøver, og det er så hertil jeg igen lige spørger: Hvad laver du i grunden i denne tråd ? :)

Dit input er mildest talt ubrugeligt for MS, da det eneste du drømmer om, det er at få Windows til at ligne det OS du i forvejen kører med - sådan lyder det meget til. Men det må du også selv kunne se ikke giver mening for MS, overhovedet... Hvis man gerne vil det du vil, så bruger man jo bare dit OS, længere er den vel ikke. Hvis man derimod godt kan håndtere, måske (Det er jo individuelt hvor sej man er på henholdsvis Windows og andre OS. Så det er slet ikke sikkert det er nogen fordel at skifte OS), de 30 sek forskel på en dag, og man sagtens kan undvære 1-2 minutter på at afinstallere Live Tile bloat programmer, og så ellers elske det andet som Windows har at tilbyde, jamen, så bruger man jo Windows.

Imo er det virkelig ikke så svært, og igen, jeg forstår ikke hvad du laver herinde :) Du har tydeligvis fundet det ypperste OS for dig.

Og må jeg i den ombæring spørge hvilket OS du bruger ? :) Det lyder jo næsten for godt til at være sandt.

 • 0
 • 1
#70 Rune Jensen

Men Rune, jeg forstår vitterligt ikke hvad du laver i denne tråd ? Du hader tydeligvis alt hvad der hedder Win 8 og opefter, og let's face it, du er nok næppe en del af deres kernesegment. Så at please dig, det ville nok være at gå ud i ekstremerne for dem.

Fordi jeg er nysgerrig, om windows10 bliver en sådan succes, som microsoft håber.

Fordi det - stadig - er teknologi, selvom jeg mener det er gået i den forkerte retning. Og jeg har interesse for teknologi.

Skulle jeg have holdt min kæft?

Måske.

Men det at man interesserer sig for, hvordan det går en bestemt teknologi, betyder ikke nødvendigvist at man er enig i den teknologi.

Windows har mange brugere, derfor også stor indflydelse. Jeg interesserer mig for de ting, hvor der er indflydelse.

Bla. er vi jo nu (desværre) blevet tvunget til at køre windows8 også på arbejdet.

Men det helt grundlæggende er, jeg forsøger at finde ud af, om det kommer til at performe med windows10. Og ikke mindst hvorfor/hvorfor ikke - og hvad evt. konsekvenser vil være. Dette er set udfra en streng objektiv betragtning.

Men jeg undskylder, jeg fik sammenblandet personlig holdning med dette.

 • 1
 • 0
#71 Rune Jensen

Derudover, så lyder det jo til, at du har lige præcis det OS du behøver, og det er så hertil jeg igen lige spørger: Hvad laver du i grunden i denne tråd ? :)

Du misforstår nu også.

Det har ikke at gøre med mit OS.

Det har at gøre med at et OS - *hvilketsomhelst OS * - bør overholde nogle basale krav til standardisering af brugerfladen - baseret på best practice og brugervenlighedstests.

Og at dette er særligt vigtigt, når det OS følger med en ny computer automatisk og man betaler for det automatisk også. Så er der ingensomhelst undskyldning for at lave nogen blundere.

Jeg kunne give den samme tur til Android, som IMØ er noget brugervenlighedsmæssigt hø. I hvert fald i Samsungs udgave. Omend jeg ikke ved, om jeg betaler for det (andet end til Microsoft, sjovt nok).

Men lad os bare i stedet holde os på det objektive plan.

Vil det, at opgraderingen til Windows10 er gratis være en fordel for MS?

Givetvis, fordi det ser ud til, at folk allerede er parate til at opgradere.

Det springende punkt er stadig, om brugerne så vil migrere til windows phone pga. windows10 desktop.

Og hvad udviklerne mener om windows10.

 • 1
 • 0
#72 Kim Dragon

Men lad os bare i stedet holde os på det objektive plan.

Vil det, at opgraderingen til Windows10 er gratis være en fordel for MS?

Givetvis, fordi det ser ud til, at folk allerede er parate til at opgradere.

Det springende punkt er stadig, om brugerne så vil migrere til windows phone pga. windows10 desktop.

Og hvad udviklerne mener om windows10.

Enig. Det bliver om noget spændende at følge.

Det har at gøre med at et OS - *hvilketsomhelst OS * - bør overholde nogle basale krav til standardisering af brugerfladen - baseret på best practice og brugervenlighedstests.

Også enig. Men mit bud er, at MS har statistik, hvad angår deres OS, hvor folk trykker, hvad de ikke bruger osv., end nogen anden i branchen. Og ja, Win 8 var nyt, det var der ikke meget statistik om da det launchede, og der var helt klart graverende fejl. Nu må man jo så håbe, at langt det meste er blevet fixet i Win 10 - for det ser virkelig godt ud allerede nu. Igen, bare DirectX 12 er værd at upgrade for.

 • 0
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere