Windows 10 kan nu opdateres a la BitTorrent

10 kommentarer.  Hop til debatten
En ny beta på Windows 10, som udgives på onsdag, har Delivery Optimization som default.
1. september 2016 kl. 10:42
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft vil gøre det hurtigere for brugerne at hente en Windows-opdatering, ved at andre pc'er rundt omkring i verden levere opdateringsfilerne eller dele heraf.

En ny beta på Windows 10, som udgives på onsdag, har Delivery Optimization som default, hvilket betyder, at pc'en downloader opdatering fra andre computere forbundet til internettet ligesom i et Bittorrent-netværk.

Disse bits kan leveres parallelt med dem, som hentes fra Microsofts servere, og kan dermed bidrage til en hurtigere opdatering, især på mindre stabile netværksforbindelser.

Opdateringsfilerne deles op i bidder, og derefter vil Windows 10 hente bid for bid fra den enhed, der kan levere den hurtigst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Microsoft indførte oprindeligt featuren under en stor Windows 10-opdatering i november sidste år, men dengang var det kun tilladt at hente opdateringer fra computere på et lokalt netværk eller fra Microsofts servere.

Delivery Optimization kan frakobles

Brugere, der ønsker at slukke Delivery Optimization, kan gå til Indstillinger> Opdater og sikkerhed> Windows Update> Avancerede indstillinger

Her kan man deaktivere muligheden for at hente opdatering fra andre computere eller begrænse det til kun at gælde enheder på ens lokale netværk.

It-administratorer kan styre indstillingerne centralt via management software.

Det er også muligt for administratorer at udvide definitionen af ​​deres firmanetværk uden for LAN.

Funktionen vil være en fordel for dem, der har et stort antal computere på samme netværk, uanset om det er hjemme eller på arbejde.

Microsoft angiver, at den reducerer brugen af kapacitet til opdatering med 30 til 50 procent.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
4. september 2016 kl. 10:25

De fleste Windows brugere ANER IKKE hvordan deres PC opdateres, så det er naivt at tro, at man bare "deaktiverer bit torrent" Update metoden. Det er kun dem der læser version2, der ved hvad der foregår.

9
1. september 2016 kl. 15:29

Jeg har slåsset en del med Windows 10 på det seneste.. Jeg manglede plads på min Ssd, med kun 2 GB ledig ud af 80..

Jeg fandt ret hurtigt 6GB i Windows mappen under Delivery Optimization's mapper..

Jeg fandt derefter at Update sharing var slået til, på trods af at jeg udtrykkeligt har fravalgt det under installation..

3 af mine andre computere havde samme situation!!

Og værst af det hele, hvis jeg slog det fra, blev det aktiveret igen efter genstart!!!!

Så jeg har måttet oprette en GPO på mit domæne som nulstiller en regestry Key.. FFS

Det fandens så påtrængende Microsoft er blevet med win10 :-(

8
1. september 2016 kl. 15:18

Hvordan har du tænkt dig at en PC skulle vide det? På hvilken måde afviger et ethernet kabel fra en 4G router sig fra et fra en standard router?

Det afviger ikke, men jeg argumenter imod at featuren slås til som standard uden brugeren notificeres om det. Det er fint nok at featuren er der (selvom den nok mest er der for at spare båndbredde i Windows Update backend), men så må det være en opt-in i stedet for en opt-out. Vil de vildt gerne pushe den må de lave en notifikation efter opdateringen hvor brugeren forklares hvad den gør og så kan vælge om den skal slås til.

6
1. september 2016 kl. 14:38

Langt størstedelen af brugerne ser sikkert intet problem i dette. Det er sjældent man opdaterer sin computer mens man er på 4G, og så er man nok allerede pissed over de enorme downloadstørrelser i forvejen.

Har du et 4G router hvor din maskine sidder i med kabel eller wireless, så tror Windows for nærværende ikke at den befinder sig på det de kalder "Metered connection" og vil downloade opdateringer/dele med andre... På WiFi kan man så for hvert enkelt SSID slå det til som metered connection, men ikke på kabel...

5
1. september 2016 kl. 14:13

Jo, det er grotesk at du køber et produkt og senere skal godkende et nyt sæt "terms of service" uden mulighed for at aflevere produktet tilbage.

Det er på ingen måde det der er tale om her. Der er en funktion som vil blive slået til som standard og dette informeres du om. Det står dig helt frit at vælge den funktion fra men du må så også acceptere at opdateringer kan tage længere tid at hente, det er vel fair nok.

Det er jo ikke anderledes end når windows selv henter opdateringer ned fra server, der bliver din forbindelse da også brugt til noget du måske ikke lige har lagt mærke til.

Helt ærligt, der spilles med helt åbne kort. MS både informere og giver mulighed for opt out, det er fandme mere end hvad der ses i mange andre tilfælde. Jeg så ihvertfald ikke en detaljeret gennemgang af hvordan Battle.net styrer opdateringer og blizzard har netop kørt med torrent metoden lææænge. Mener også Spotify havde gang i noget af det samme.

4
1. september 2016 kl. 14:01

Læs nu artiklen, du kan bare slå det fra eller begrænse det til lokale netværk.

Langt størstedelen af brugerne ser sikkert intet problem i dette. Det er sjældent man opdaterer sin computer mens man er på 4G, og så er man nok allerede pissed over de enorme downloadstørrelser i forvejen.

3
1. september 2016 kl. 12:54

Det kan vel ikke være Microsofts problem hvis en bruger acceptere noget uden at mene det.

Jo, det er grotesk at du køber et produkt og senere skal godkende et nyt sæt "terms of service" uden mulighed for at aflevere produktet tilbage. Jeg kan lade være med at godkende den nye kontrakt, men så sidder jeg tilbage med et usikkert system.

Jeg er ikke i tvilv om at det vil blive ændret på sigt, fx den dag hvor alle med en Citroen (på hele jorden) ikke kan starte deres bil fordi den automatisk opdatering gik skævt.

2
1. september 2016 kl. 12:09

Det er vel ikke anderledes end hvad forskellige spilproducenter har gjort? Og selvom vi alle godt ved at terms of service aldrig bliver læst, så må det da være at få lov til netop hvad de gør?

Det kan vel ikke være Microsofts problem hvis en bruger acceptere noget uden at mene det.

1
1. september 2016 kl. 11:16

Så hvis man ikke slår det fra, risikerer man også at en del af éns båndbredde pludseligt bliver brugt til at levere opdateringer til andre. Det er da grimt at gøre den slags uden at få lov helt explicit.