Windows 10-jubilæumsopdatering på vej til smartphones

Den store jubilæumsopdatering til Windows 10, som Microsoft lancerede til pc i sidste uge, kommer nu også til smartphones.

Da tilbuddet om gratis opgradering fra Windows 7 eller 8.1 i sidste uge sluttede, lancerede Windows i samme ombæring den store ‘jubilæumsopdatering’ til pc', som bragte en lang række nye features på bordet.

Læs også: Windows 10 får stor opdatering - men mange nyheder kan du ikke bruge

Nu ser det ud til, at opdateringen også er på vej til smartphones. Det skriver flere amerikanske medier - heriblandt The Verge.

Mobiludgaven ventes ikke at blive lige så omfattende som jubilæumsopdateringen til pc, men mange af de samme features vil gå igen i en mobiludgave. Derudover kan man blandt de nye features eksempelvis finde en panorama-funktion til kameraet, nye muligheder på låse-skærmen og en ny, markant forbedret Skype-app.

Læs også: Smuthul giver gratis Windows 10 opgradering

Med Microsoft Wallet åbner opdateringen også op for kontaktløs betaling, ligesom den digitale assistent Cortana har fået flere nye features og blandt andet nu kan finde din telefon for dig.

Opdateringen bliver rullet ud tirsdag den 9. august, skriver The Verge, som refererer til et tweet lavet af en indisk Microsoft-konto. Det tweet er dog sidenhed blevet fjernet igen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Christoffer Kjeldgaard

Den har fået let adgang til skyperobotterne, der kan udføre en række opgaver. Fx. er den personlige assistent en anderledes måde at interagere med sin kalender, hvor kommunikationen virker en del mere menneskelig og naturlig. Her er et eksempel hvor en begivenhed oprettes og folk inviteres ved at chatte med robotten; "Is 13 - to 14 available? If so, schedule a meeting for 13:15, and invite some@mail.dk to the event and the subject is a new way of scheduling meetings". Det er i min optik mere brugbart end Siri, fordi Siri er meget begrænset i forhold til menneskelig semantik. Det virker desværre kun på engelsk.

Botten vil ligeledes spørge hvis der er mangler eksempelvis hvis du har glemt at nævne et subject for eventet.

 • 0
 • 0
Bent Jensen

Vel kun nyheder for de uheldige som har købt et snart helt dødt mobile OS ? Men også meget vigtige "småting", man kan jo ikke forvente at finde app. der kan de ting.

Sådan mindst 4-5 år bagefter de andre, og der kommer nok ikke Dansk Version foreløbig, hvis nogensinde.

Skype er vel på en eller anden måde også meget 00'erne. Bruger andre her Skype meget, eller er det bare mig som er lidt gammeldags og ikke har brugt det i langt tid ?

 • 0
 • 0
Christoffer Kjeldgaard

Skype er vel på en eller anden måde også meget 00'erne. Bruger andre her Skype meget, eller er det bare mig som er lidt gammeldags og ikke har brugt det i langt tid ?

Muligvis; men for os der bruger Skype er det simpelthen guld værd at der er en direkte integration i telefon & beskeder. Nu bruger jeg udelukkende SMS og Skype til IM; på den måde har jeg alt IM i en ganske glimrende app.

Vel kun nyheder for de uheldige som har købt et snart helt dødt mobile OS ? Men også meget vigtige "småting", man kan jo ikke forvente at finde app. der kan de ting.

Det kommer an på hvordan der ses på det. Windows 10 Mobile er ikke nødvendigvist "dødt", blot fordi det ikke har markedsandele; Microsoft har flyttet fokus fra en selvstændig mobil platform, til en multi-purpose platform hvor forskellen mellem desktop og mobil er lille. Windows 10 Mobile har eksempelvis tilnærmelsesvist samme kerne, hvilket også betyder Microsoft Store på de 2 platforme kan afvikle tilnærmelsesvist de samme apps.

Det betyder at Windows 10 Mobile er langt billigere at vedligeholde end udgaver af Windows Phone 7 og 8 hidtil har været. Der er mange flere argumenter til at Microsoft fastholder at udvikle og producere mobiltelefoner, det vigtigste argument jeg ser er at Microsoft hidtil har været fremme og udvikle egne versioner af populære apps, hvis app-udvikleren ikke selv gjorde det. Det er eksempelvis tilfældet med Facebook-appen på W10M. Resultatet er at vi W10M brugere har en app, der er længder foran Android-appen i hastighed. Pokemon Go er ligeledes blevet en populær dille - her har Microsoft igen udmeldt at de udvikler en klient til det populære spil.

Selv hvis platformen "dør" ærgrer jeg mig ikke. Jeg har givet 400 (!) KR for en Lumia 640, den får opdateringer hver måned, jeg har en direkte feedback mekanisme til Microsoft, og udviklerne svarer faktisk på henvendelser, og de mest populære henvendelser tages med når der udarbejdes patches. Google og Apple leverer ikke noget nær den sammme service for 10 gange prisen. Jeg er godt tilfreds med mit køb, selv hvis platformen skulle dø om 2 år.

 • 0
 • 0
Michael Mortensen

Jeg har selv Windows 10 på en Lumia 930, og kan på ingen måde genkende dit postulat om, at "Facebook-appen på W10M er længder foran Android-appen i hastighed.".

Grundet mange årsager, er jeg selv hoppet fra Windows Phone til Android (i privat øjemed).

Det har intet mindre end været en fantastisk beslutning. Pludselig har du apps i lind strøm og et OS der bliver opdateret jævnligt sammen med dine apps .. og som tilmed virker!

Sluttelig; jeg er Microsoft mand - en fanboy om du vil - og der skal godt nok ske meget på Windows 10 Phone førend jeg vil overveje dette som et fremtidigt alternativ (igen).

 • 0
 • 0
Christoffer Kjeldgaard

Jeg har selv Windows 10 på en Lumia 930, og kan på ingen måde genkende dit postulat om, at "Facebook-appen på W10M er længder foran Android-appen i hastighed.".

Det er selvfølgeligt svært at bevise; men min egen og helt uvidenskabelige test bestod af:

Motorola Moto G 3rd gen, med Stock Android 5.1 vs Lumia 640 LTE.

Du kan se her at hardwarespecifikationerne er identiske på alle relevante punkter; http://www.phonearena.com/phones/compare/Microsoft-Lumia-640,Motorola-Mo...

Kig på hvad appen fylder; til android fylder Facebook 255 MB eksklusiv data/cache; den fylder 37,9 MB til W10M) - det tager selvsagt meget længere tid at loade, og æder en del mere RAM. Flytter du appen til SD-kortet så bliver Facebook appen på Android ubrugelig på min Moto G; på W10M er der ingen problemer overhovedet.

Og så koster Moto G næsten det dobbelte.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere