Windows 10 får særlig turbo-tilstand til afvikling af spil

16. januar 2017 kl. 12:514
Den kommende opdatering til Windows 10 giver brugerne en særlig tilstand til afvikling af spil, som skulle sikre en bedre ydelse.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Spilentusiaster skal kunne klemme lidt ekstra ud af pc'en, når de spiller, når Microsoft i løbet af foråret ventes at udgive den kommende store opdatering til Windows 10, Creators Update.

Xbox-udviklingschef Mike Ybarra skriver i et blogindlæg, at opdateringen omfatter en særlig 'Game Mode' i Windows 10.

Denne spiltilstand skulle forbedre ydelsen i afvikling af spil på Windows 10, og det vil både gælde spil udviklet på den traditionelle Win32-platform og den nyere Universal Windows-Platform, uddybede Mike Ybarra i et opfølgende tweet.

Remote video URL

Artiklen fortsætter efter annoncen

Præcis hvad denne nye Game Mode indebærer, og hvordan Microsoft vil forbedre ydelsen i afvikling af spil, har selskabet ikke offentliggjort.

Tidligere har brugere af de tidlige testversioner af Windows 10 rettet mod udviklere imidlertid fundet en DLL-fil kaldet gamemode.dll, som ser ud til at ændre indstillingerne for allokering af cpu-ressourcer, så spillet får højere prioritet, skriver Ubergizmo.com.

Ifølge Windows Central skulle Game Mode også gøre det muligt for udviklere at sikre, at et spil kan afvikles på samme måde på både spilkonsollen Xbox One og på en Windows 10-pc. Det vil formentligt forudsætte, at man spiller med den samme skærmopløsning, men det skulle altså sikre en mere ensartet oplevelse for brugerne på tværs af enheder.

Den nye Xbox One er baseret på Windows 10, og Microsoft forsøger at få flere at spiludviklerne til at bruge Universal Windows Platform til udvikling, som skulle sikre, at spillene kan køre på både Xbox og Windows med mindst mulig tilpasning.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
17. januar 2017 kl. 07:21

he he.. så bliver det ligsom i gamle dage igen (-;

3
16. januar 2017 kl. 23:29

Det vil i så fald bringe nostalgien til alle dem, der har spillet på en 386/486 processor. :-)

2
16. januar 2017 kl. 13:59

Kan det bindes en til fysisk knap?

Det vil betyde at man er villig til at give dig mere indflydelse på hvad som tillades hvornår på den hardware du har betalt for......

K

1
16. januar 2017 kl. 13:22

Kan det bindes en til fysisk knap?