Windows 10 er nu større end Windows 7 i Danmark

Windows 10 har nu overhalet Windows 7, blot ni måneder efter lanceringen.

Microsofts ambition om at få brugerne til at opgradere til Windows 10 ser ud til at lykkes, i hvert fald hvis man ser på de danske statistikker, hvor Windows 10 nu har overhalet Windows 7. Det skriver Microsoft i en pressemeddelelse.

Ser man på statistikken hos Statcounter, så var Windows 7 og Windows 10 nogenlunde lige store ved begyndelsen af 2016. Her kan man også se, at Windows 10 først var størst i weekenderne, men siden også har overtaget på hverdage. Det kunne indikere, at virksomhedernes opgraderinger er begyndt at kunne ses i statistikken.

Windows 10 blev lanceret 29. juli 2015, og dermed er der altså blot gået ni måneder fra lanceringen, til den nye Windows-udgave er blevet den største. Det er dog formentligt hjulpet på vej af, at det dels har været muligt at opgradere en eksisterende Windows-installation forholdsvis smertefrit i forhold til tidligere, og dels at opgraderingen har været gratis i det første år efter lanceringen.

Opgørelser for udbredelsen af styresystemer er vanskelige, da de bygger på målinger på websteder, der deltager i indsamlingen af statistikkerne. Derfor kan resultatet variere alt efter sammensætningen af brugere på webstederne, samt hvilke typer enheder de benytter sig af.

Ser man på Danske Mediers statistik, der indsamles af Gemius, så er iOS eksempelvis klart størst. Også her har Windows 10 dog overhalet Windows 7, men iOS scorer højt, fordi mange besøger medierne via mobile enheder som iPhone og iPad.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Steen Poulsen

Ja, hvordan registrer jeg alle de kunder som næsten grædende beklager at de kom til at opgradere til windows 10 ved en fejl ??? - Det er IKKE tegn på en succes fuld efterfølger, snare tegn på succesfuld tvangs metoder.

Jeg har selv skullet afinstallere KB2952664 samt KB3035583 - jeg ved ikke hvor mange gange, om man så "skjuler" dem, bliver MS ved med at snige dem ind, og lige pludseligt så har man "valgt" windows 10 - hurra !!! - Og med den høstning af personlige data windows 10 næsten officielt sniger ud af computeren, burde det lort forbydes - om ikke andet, så fordi den krænker privatlivets fred !

Lorte OS !

  • 6
  • 1
#2 Michael Weber
  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere