Windows 10 er nu større end Windows 7 i Danmark

12. maj 2016 kl. 15:384
Windows 10 har nu overhalet Windows 7, blot ni måneder efter lanceringen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsofts ambition om at få brugerne til at opgradere til Windows 10 ser ud til at lykkes, i hvert fald hvis man ser på de danske statistikker, hvor Windows 10 nu har overhalet Windows 7. Det skriver Microsoft i en pressemeddelelse.

Ser man på statistikken hos Statcounter, så var Windows 7 og Windows 10 nogenlunde lige store ved begyndelsen af 2016. Her kan man også se, at Windows 10 først var størst i weekenderne, men siden også har overtaget på hverdage. Det kunne indikere, at virksomhedernes opgraderinger er begyndt at kunne ses i statistikken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Windows 10 blev lanceret 29. juli 2015, og dermed er der altså blot gået ni måneder fra lanceringen, til den nye Windows-udgave er blevet den største. Det er dog formentligt hjulpet på vej af, at det dels har været muligt at opgradere en eksisterende Windows-installation forholdsvis smertefrit i forhold til tidligere, og dels at opgraderingen har været gratis i det første år efter lanceringen.

Opgørelser for udbredelsen af styresystemer er vanskelige, da de bygger på målinger på websteder, der deltager i indsamlingen af statistikkerne. Derfor kan resultatet variere alt efter sammensætningen af brugere på webstederne, samt hvilke typer enheder de benytter sig af.

Ser man på Danske Mediers statistik, der indsamles af Gemius, så er iOS eksempelvis klart størst. Også her har Windows 10 dog overhalet Windows 7, men iOS scorer højt, fordi mange besøger medierne via mobile enheder som iPhone og iPad.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
15. maj 2016 kl. 15:04

Som jeg også blokere. Så der er en mindre i statistiken. Når mindst 1/3 bruger addblook og browser ikke længer angiver nationalitet, type og version. Eller et mismask, så usikkerheden jo over de 50%

1
15. maj 2016 kl. 11:17

Ja, hvordan registrer jeg alle de kunder som næsten grædende beklager at de kom til at opgradere til windows 10 ved en fejl ??? - Det er IKKE tegn på en succes fuld efterfølger, snare tegn på succesfuld tvangs metoder.

Jeg har selv skullet afinstallere KB2952664 samt KB3035583 - jeg ved ikke hvor mange gange, om man så "skjuler" dem, bliver MS ved med at snige dem ind, og lige pludseligt så har man "valgt" windows 10 - hurra !!! - Og med den høstning af personlige data windows 10 næsten officielt sniger ud af computeren, burde det lort forbydes - om ikke andet, så fordi den krænker privatlivets fred !

Lorte OS !