Windows 10-computere går i 'Blue Screen of Death' med Kindle

Illustration: Microsoft
Windows 10 går i 'Blue Screen of Death', hvis man forsøger at overføre bøger eller oplade sin Kindle via USB. Fejlen skal findes i jubilæumsopdateringen, men den er endnu ikke identificeret.

Mange Windows 10-brugere rapporterer, at deres computer crasher, når de tilslutter Amazons e-reader, Kindle. Det skriver The Guardian.

Problemet skyldes formentlig en fejl i Windows 10's såkaldte jubilæumsopdatering, der blev frigivet i denne måned. Brugere af Kindle-modellerne Paperwhite og Voyage, som forsøger enten at overføre bøger til deres computer eller oplade Kindlen ved hjælp af USB, oplever at deres Windows 10-computere fryser og anmoder om at blive genstartet.

På Microsofts forum kan man læse om flere, der har oplevet, at deres pc går ned med en BSOD (Blue Screen of Death), og selv om de prøver at genstarte, sker der ikke andet, end at det samme skærmbillede dukker op, hvor der bliver anmodet om at genstarte.

For nogle brugere har det virket, hvis man lader sin Kindle være tilsluttet computeren, når man genstarter, men så snart man fjerner den igen, opstår problemet. En bruger skriver:

'Hvis jeg skal slutte min Kindle Voyage til, så bliver jeg nødt til at gøre det, inden jeg 'vækker' mit operativsystem.'

Men det er ikke alle, der har været lige heldige, og de har i stedet måttet realisere, at der ikke er noget, der virker. Præcis hvor problemet i opdateringen, der får Windows 10 til at crashe, skal findes, står endnu ikke klart.

Fejlen er den anden store fejl i Microsofts seneste Windows-opdatering - den første er en fejl med PowerShell. Opdateringen har dog også bragt forbedringer til Edge og Cortana samt usability-ændringer over hele linjen, der modsat denne fejl er blevet taget godt imod.

Læs også: Windows-opdatering sender PowerShell i gulvet

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Bent Jensen

Ja, men du var da også hurtigt, men underbygger vel bare mine indlæg- Man skal også være vågen for at forsvare et sådan produkt, og måde at håndtere opdateringer på.

"Opdateringen har dog også bragt forbedringer til Edge og Cortana samt usability-ændringer over hele linjen, der modsat denne fejl er blevet taget godt imod."

Edge eller Explorer bruges kun i de 2 minutter hvor man installere Firefox og Chrome. Cortana køre ikke på Dansk, og det har hvis lange udsigter, blev selv lovet det ville virke på Dansk i efterår 2014, ved køb af Xboks.

Så udover problemer med Grafikkort, USB, VR briller, Ustabilitet og PowerShell, hvad er det for usability-ændringer som er taget godt imod, i denne på tvungen beta release.

 • 7
 • 1
#5 Morten Toudahl

Så længe programmer er OS afhængige, så bliver det meget svært at flytte folk fra platform til platform.

Personligt syntes jeg ikke alternativerne på f.eks Linux fungere lige så godt og jeg har heller ikke lyst til at gå fra at være avanceret bruger af mit OS (Windows), til at have problemer med at forstå fil systemets struktur og lave andet end hvad jeg lige kan finde guides til.

Men på den anden side, så var jeg nok heller ikke meget bevendt da jeg havde tilsvarende erfaring med Windows ;-)

 • 2
 • 0
#8 Louise Klint

De giver mig problemer. Jeg har oplevet det 3 gange de seneste to måneder. Blue screen første gang, i juli, som jeg aldrig har prøvet før. Alt var væk! (Programmer, dokumenter) den havde geninstalleret fabriksindstillinger. (Hjertet oppe i halsen, jeg rørte den ikke). Der gik et par timer, før mit virusprogram venligt fortalte mig, den gerne ville genstartes. Så igen for 14 dage siden (hvor jeg tænkte at det nok var jubilæumsudgaven, som I har varslet her) men næ. Allerede igen her onsdag morgen, hvor den ikke kan finde ud af at hælde alle opdateringer ind på en gang, nej, først skal den skabe ravage og flytte rundt på ens ting, installere en masse apps, man ikke ønsker, og igen skal man tjekke alt efter – hvad der er installeret, og om den har slået noget til, man har slået fra. Dagen efter kan den pludselig ikke åbne firmaets egne programmer – Word, Excel, Power Point, som jeg desværre skal bruge. (Så spildte man lige 2 dage).

Det plejer at gå smooth. Tidligere versioner har ikke givet problemer, har faktisk aldrig skænket det en tanke. Og hver gang tror jeg at det er mig selv, der har gjort et eller andet galt! (Gransker… Computeren er helt ny, har købt den i foråret, den er tip-top. Der ligger kun Office-pakken (som jeg desværre skal bruge) og nogle standardprogrammer. Der er hverken film, musik, eller feriebilleder = masser af lagerplads, og jeg har ikke downloadet noget snask. Den er ren og nyvasket som en baby, what´s the f… problem?)

… MS?

 • 3
 • 0
#9 Leif Lykke Madsen

Ved at undgå Win 10 !

Jeg har flere gamle PC'er, som jeg har fået, fordi de skulle kasseres. En kører Win XP, en anden Win 7 og en tredje Win 8.1. Jeg har også fået opfordringer til at tillade Win 10, men jeg har fundet ud af, at man kan hente gratis programmer, som sætter GWX ud af spillet. GWX er det program, der er kommet med en opdatering, og som med alle midler forsøger at presse Win 10 ned på din harddisk. Der udover har jeg installeret Ubuntu (Linux) med dual boot på flere af PC'erne. Dvs. ved opstart kan jeg vælge mellem Ubuntu eller Win. Med Ubuntu følger Libra Office, som løser de fleste opgaver ligeså godt som M$ Office pakken. De fleste af mine dokumenter ligger på en af de gamle Win-partitioner, da man fra Ubuntu også har adgang til Win-partitionerne, men fra Win har man IKKE adgang til Linux partioner. Ubuntu er så høflig, at den altid spørger om lov først INDEN den installerer opdateringer. Der findes programmer til næsten alle formål til Ubuntu (og de andre Linux distributioner), men enkelte programmer findes kun til Win, f.eks. programmer til dit digitalkamera, din scanner eller spil. Derfor er det smart at kunne gå tilbage til Win. De gamle "rotter" her på version2 ved naturligvis alt om dette i forvejen. Man kan hente Ubuntu/Kubuntu over internettet gratis eller man kan købe et blad (easyLinux) i kiosken, hvor der medfølger en DVD med Kubuntu 16.04 LTS (64 bit). Endelig så har jeg også en USB-harddisk til sikkerheds-kopiering. Den kan også tilgås fra både Win og Linux, det er som at gå med både livrem og seler :-)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere