Windows 10 bliver den sidste Windows-version - sådan da

Illustration:
I stedet for nye Windows-versioner bekræfter Microsoft-evangelist, at planen er store opdateringer til platformen.

Microsofts plan for fremtidige udgaver af Windows er store opdateringer i stedet for selvstændige releases. Det fortæller Softpedia, der også har bidt mærke i en udtalelse fra Jerry Nixon, en Microsoft-udviklingsevangelist.

På konferencen Ignite i Chicago har Nixon sagt, at Windows 10 'er den sidste Windows-version; vi arbejder altid på Windows 10'.

Softpedia ser kommentaren i forlængelse af informationer, der tidligere har været fremme i forhold til Microsofts nye tilgang med store opdateringer i stedet for nye versioner.

»At sige, at Windows 10 vil være den seneste version af Windows, er kun halv sandt. Faktisk vil Microsoft begynde at arbejde på store opdateringer i stedet for selvstændige Windows-udgaver, så virksomheden vil skifte fra en model, hvor vi fik nye Windows-versioner hvert tredje år, til en simplere model, der formentlig betyder store opdateringer hver anden måned,« skriver Softpedia.

Mediet bemærker desuden, at Microsoft fremover vil udrulle feature- og sikkerhedsopdateringer, når de er klar, så brugerne ikke først får dem i forbindelse med en fastdefineret udgivelsesplan, som de gør nu.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Jens Jensen

En sådan struktur som beskrives i artiklen har masser af fordele... for Microsoft.

Det er slut med at køre en "gammel" version af Windows på dit gamle hardware. Dvs. der er ikke noget med at folk kan blive hængende ligesom de har gjort på Windows XP eller Windows 7. Dvs. alt gammelt hardware må automatisk ende sit liv på lossepladsen, eller finde et andet OS.

Med løbende opdateringer giver næsten sig selv at man i samme omgang dropper det fysiske medie. Et sådant vil jo netop være forældet på alt for kort tid og derfor ikke give mening. I stedet vil man hver gang man installerer, hente nyeste udgave fra Microsoft via nettet. Folk med sløvt internet lades i stikken, og da folk nu er tvunget til at være på nettet er det oplagt piratkopier til livs ved et krav om konstante tilbagemeldinger til Microsofts servere. Ligeledes holder din Windows op med at virke når du er uden for netforbindelse alt for længe...

Da der ikke kommer versioner bliver det endelige trin, en abonnementsmodel hvor man betaler for Windows med et fast beløb per år.

Endelig får Micro$oft kunden i sin hule hånd, og hardware producenterne er sikret gyldne dage.

 • 4
 • 4
#3 Bjarke I. Pedersen

Med løbende opdateringer giver næsten sig selv at man i samme omgang dropper det fysiske medie. Et sådant vil jo netop være forældet på alt for kort tid og derfor ikke give mening. I stedet vil man hver gang man installerer, hente nyeste udgave fra Microsoft via nettet.

Er det ikke sådan Apple gør i dag? Det lader til at virke ganske godt for dem. Umiddelbart vil de fleste maskiner folk køber blive leveret med en recovery partition, så de vil næppe skulle bruge et medie.

Mange nye maskiner i dag har ikke engang et optisk drev :)

Ligeledes holder din Windows op med at virke når du er uden for netforbindelse alt for længe...

Hvor har du denne oplysning fra?

 • 5
 • 0
#8 Ebbe Hansen

Nu er det sådan, at M$ faktisk ligner en taber i øjeblikket. På telefoner er det lykkedes dem at slå nokia ihjel i stedet for at bruge mærket som springbræt. Laptops er ved at gå af mode, hvis de ikke hedder apple. Tablets har android eller hedder ipad. Servere kører ikke altid windows. Så når de prøver at nytænke operativsystemet, så det giver indtægter løbende, er det "nød" der driver værket.

 • 1
 • 0
#9 Henrik Madsen

Er det ikke sådan Apple gør i dag? Det lader til at virke ganske godt for dem.

Men nu har Apple jo også kun et ret begrænset antal hardware configurationer de skal supportere.

Windows installeres måske på over 1 million forskellige hardware kombinationer.

Det mest spændende er hvordan de forskellige firmaer reagerer.

I et firma jeg kender til ved jeg at man aktivt undlader at installere nyt styresystem før det giver mening og at man ikke bare lader windows update skyde opdateringer på maskinerne fordi man ikke vil risikere at produktionen stopper.

Hvis man så pludseligt blander sikkerhedsopdateringer sammen med "styresystem opdateringer" så man ikke kan smide et hotfix på uden at man også lige opdaterer windows til version 10.1 så tror jeg ikke det vil vække udelt succes.

 • 2
 • 0
#11 Finn Christensen

..de prøver at nytænke operativsystemet, så det giver indtægter løbende..

Netop, Microsoft har aldrig opfundet noget, men flittigt købt/kopieret og muret rovet ind.

Utallige andre SW-bikse har de seneste år indbygget en SW-stopklods i applikationen, og koblet et årlig abb.gebyr på deres produkter.

Så Microsoft regnede på fremtiden og så, at de kan få et permanent, højere og stabilt cach-flow via svinebinding af folk til truget - kaldt 'Skyen' og abonnementsordning.

Lokkemad er massiv $ xxx. mio. reklamebrøl om en ingen/lav betaling (kun 1. gang) - en mange hundrede års gammel fidus.

$ og $ og $ og kun $. Snedigt - som sprut/smøger/dope - får kort fornøjelse, og du betaler $ xx igen og igen, ellers klipper vi snoren.

Hvorfor skulle nogen ved deres fulde fem ellers tillade opdatering til 10'eren for alle.. incl. gamle versioner og 'mystiske' kopier.

Heldigvis er der mange andre og prima alternativer, når man ikke er stikpropamatør.

 • 0
 • 2
#12 Finn Christensen

Så når de prøver at nytænke operativsystemet, så det giver indtægter løbende, er det "nød" der driver værket.

At sidde på hænderne og/eller mangle innovation vil jeg ikke kalde "nød" - for lidt, for sent og forlænge forkert hedder "degenerering" i min ordbog.

Vi kan kalde det her stunt fra Microsoft for en kildeskat direkte fra din bankkonto til skattely "NoKnownState".

Igen en helt forkert medicin, som de vil fortryde bitterligt om et par år.

 • 0
 • 0
 
#14 Rune Jensen

Netop, Microsoft har aldrig opfundet noget, men flittigt købt/kopieret og muret rovet ind.

Det kommer an på, om man mener gode idéer tillagt andre idéer eller reelt har opfundet helt fra start.

Men man skal ikke glemme, at under Bill, var Microsoft ansvarlig for Commodore 64 Basic, samt senere så undselige, men alligevel ganske fascinerende idéer som :hover og XMLHttpRequest Object (AJAX). Brugt af flere end man tror...

Men skal da gerne indrømme, at Microsoft før 2001 og efter er som ild og vand.

Jeg nåede aldrig at få samme respekt for Steve som for Bill. Jeg tror førstehåndsindtrykket af Steve, samt alle følgende indtryk af ham, ødelagde det lidt.

Ham den nye Nutella, ved jeg ikke rigtigt noget om, jeg bruger ikke Windows længere, men han er sikkert fin.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere