Wikipedias grundlægger: EU's lovændringer er et angreb på internettets frie information

Illustration: Niels Møller / Wikimedia
EU's lovændringer om ophavsret vil kun styrke giganter som Google og Facebook, mens befolkning og mindre hjemmesider får indskrænket deres frihed ifølge talsmand fra Wikipedia Jimmy Wales.

Artikel 11 og artikel 13 fra EU's ophavsrets-direktiv er med til at frarøve folkets frihed, når de agerer og leder efter viden på internettet. Det fortæller Jimmy Wales, der er medgrundlægger og talsmand for Wikipedia
,
Det skriver DR.

Ifølge Jimmy Wales kan artikel 11 fra EU's ophavsrets-direktiv, der giver mulighed for at opkræve penge, når andre linker til journalistisk indhold på ens hjemmeside, og artikel 13 fra samme direktiv, der skal beskytte ophavsretten til materialer på digitale platforme som Facebook og Youtube, kun være en fordel for få parter af dem, der benytter internettet.

»Det er en lov, der i virkeligheden kun styrker giganter som Facebook og Google, mens de mindre hjemmesider får det meget svært, når man skal betale for at henvise og linke til sider,« siger Jimmy Wales.

Jimmy Wales fremhæver borgernes bidrag som en af internettets store styrker, og selvom encyklopædier som eksempelvis Wikipedia er fritaget fra loven vedrørende ophavsrets-direktivet, er Jimmy Wales svært utilfreds med, at borgere i EU nu har fået indskrænket deres frihed og mulighed for at finde information på nettet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere