Wikipedia runder 100.000 artikler på dansk

Den danske udgave af det brugerdrevne online-leksikon har nu udgivet mere end 100.000 artikler på dansk.

Den danske udgave af det brugerdrevne online-leksikon Wikipedia rundede mandag en milepæl med udgivelsen af artikel nummer 100.000 på dansk.

Wikipedia blev grundlagt i januar 2001 af Jimmy Wales med visionen om at skabe et leksikon, hvor alle havde mulighed for at bidrage ved at skrive artikler og rette fejl.

Siden da er blevet ét af de mest besøgte websteder på internettet med tæt ved 12 millioner artikler på flere hundrede sprog fra dansk til volapyk.

Den engelsksprogede udgave er den mest omfattende med mere end 2,6 millioner artikler. Den danske udgave rundede den først milepæl med 10.000 artikler i juli 2003.

Wikipedias oprindelige grundlag om at være et leksikon, hvor alle frit kunne bidrage, har givet problemer. Flere sider har været udsat for hærværk eller manipulation fra partshavere i konflikter.

Samtidig er Wikipedia blevet kritiseret for at have en kraftig overvægt inden for tekniske emner og popkultur.

Kritikken har fået Wikipedia til at stramme op for kontrollen med frigivelsen af rettelser. Det er således ikke længere automatisk muligt for alle og enhver at ændre en side og få udgivet ændringerne.

Visse sider er ligeledes blevet låst, så de kun kan rettes af en særlig gruppe af betroede brugere.

De nu mere end 100.000 danske artikler redigeres ifølge Wikipedias danske statistikside af omkring 1.300 brugere. Selvom den danske udgave nu har rundet en milepæl med 100.000 artikler, er den fortsat langt mindre omfattende end de svenske og norske udgaver, som har henholdsvis over 300.000 og 200.000 artikler. Dertil kommer omkring 44.000 artikler på nynorsk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder