Wikipedia runder 100.000 artikler på dansk

30. december 2008 kl. 07:39
Den danske udgave af det brugerdrevne online-leksikon har nu udgivet mere end 100.000 artikler på dansk.
Artiklen er ældre end 30 dage

Den danske udgave af det brugerdrevne online-leksikon Wikipedia rundede mandag en milepæl med udgivelsen af artikel nummer 100.000 på dansk.

Wikipedia blev grundlagt i januar 2001 af Jimmy Wales med visionen om at skabe et leksikon, hvor alle havde mulighed for at bidrage ved at skrive artikler og rette fejl.

Siden da er blevet ét af de mest besøgte websteder på internettet med tæt ved 12 millioner artikler på flere hundrede sprog fra dansk til volapyk.

Den engelsksprogede udgave er den mest omfattende med mere end 2,6 millioner artikler. Den danske udgave rundede den først milepæl med 10.000 artikler i juli 2003.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Wikipedias oprindelige grundlag om at være et leksikon, hvor alle frit kunne bidrage, har givet problemer. Flere sider har været udsat for hærværk eller manipulation fra partshavere i konflikter.

Samtidig er Wikipedia blevet kritiseret for at have en kraftig overvægt inden for tekniske emner og popkultur.

Kritikken har fået Wikipedia til at stramme op for kontrollen med frigivelsen af rettelser. Det er således ikke længere automatisk muligt for alle og enhver at ændre en side og få udgivet ændringerne.

Visse sider er ligeledes blevet låst, så de kun kan rettes af en særlig gruppe af betroede brugere.

De nu mere end 100.000 danske artikler redigeres ifølge Wikipedias danske statistikside af omkring 1.300 brugere. Selvom den danske udgave nu har rundet en milepæl med 100.000 artikler, er den fortsat langt mindre omfattende end de svenske og norske udgaver, som har henholdsvis over 300.000 og 200.000 artikler. Dertil kommer omkring 44.000 artikler på nynorsk.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger