Wikipedia-medstifter på vej med socialt medie: »Vi vil aldrig sælge dine data«

Wikitribune Social skal adskille sig fra nuværende sociale medier ved at prioritere kvalitet over brugerinteraktioner og annoncer.

Jimmy Wales, medstifter af Wikipedia, vil lancere en ny platform, der med hans egne ord skal være et »nyhedsfokuseret socialt medie«.

Platformen får navnet Wikitribune (WT) Social. Jimmy Wales' hensigt er, at det sociale medie skal fungere via frivillige donationer fra brugere i stedet for via reklamer og betalingsmure.

Det skriver Jimmy Wales i et blogindlæg.

Ønsket om et nyt socialt medie med fokus på nyheder kommer på baggrund af andre sociale mediers arbejdsmetoder. Jimmy Wales kritiserer blandt andet Facebook og Twitter for at prioritere trafik over kvalitet.

»Det største problem ved lavkvalitets-medier er, at de kategorisk finansieres af annoncer, og de sociale medier, der står for store dele af distributionen, finansieres og drives også af annoncer,« anfører Jimmy Wales i sit blogindlæg.

Læs også: Wikipedias grundlægger: EU's lovændringer er et angreb på internettets frie information

Fælles frivillighed

Indholdet på WT Social skal ifølge Jimmy Wales ikke gemmes bag betalingsmure, og der skal ikke være annoncer på siden.

Målet er ifølge Jimmy Wales ikke at generere klik, men at »bringe mening til dit liv«. Ydermere fremgår det af WT Socials hjemmeside, at »vi vil aldrig sælge dine data«.

I forhold til selve indholdet på den nyhedsfokuserede del af platformen beskriver Jimmy Wales konceptet som et »fælles og redigerbart socialt netværk«.

Læs også: Wikipedia-stifter kritiserer Australien for planer om logningskrav

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere