Wikipedia blokerer 381 svindlere

Et hold af Wikipedia-brugere har udnyttet hjemmesidens åbenhed til at presse penge ud af små forretningsdrivende og kunstnere.

I nat annoncerede Wikipedias administratorer, at de har afsløret og bandlyst 381 brugerkonti i en omfattende svindelsag. Det fortæller Wikipedia til Fusion.

Administratorerne har gennemført deres egen efterforskning siden slutningen af juli under kodenavnet ’Orangemoody’, som er navnet på en tidligere opdaget svindler i samme kategori. Disse bliver typisk kaldt for sokkedukker; en sekundær konto, som personer udnytter til at fremstå, som om de ikke har nogen tilknytning til den organisation eller person, hvis Wikipedia-side de redigerer.

Svindelnummeret går ud på, at opkræve penge hos bl.a. musikkunstnere for at oprette Wikipedia-sider som reklame og dernæst kræve beskyttelsespenge for at bevare artiklen. For at finde potentielle ofre har sokkedukkerne gennemsøgt oprettede kladde-artikler, som endnu ikke er færdige nok til at blive godkendt af en administrator. Et band kaldet The Receiver, en bryllupsfotograf og flere bitcoincasinoer har været blandt kunderne og har betalt cirka 200 kr. om måneden i beskyttelsespenge.

Wikipedia er overbevist om, at de 381 brugere er blevet anvendt af et velkoordineret hold af personer. Ud over at bandlyse brugerne måtte Wikipedia også slette 210 artikler, som sokkedukkerne har oprettet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere