Wikileaks: Vi er udsat for DDOS-angreb

Whistleblower-tjenesten Wikileaks er blevet udsat for et distribueret denial-of-service-angreb i forbindelse med frigivelsen af et bundt fortrolige efterretningsdokumenter.

Wikileaks, der atter er kommet i vælten i forbindelse med frigivelsen af omkring en kvart million efterretnings-kommunikéer ? heraf flere klassificerede, har efter sigende væres nede på grund af et hackerangreb i går, søndag.

»Vi er på nuværende tidspunkt under et masse distribueret denial-of-service-angreb,« skrev tjenesten ifølge BBC i en Twitter-besked.

Som tilføjelse stod der, at flere aviser, som har fået dokumenterne i hænde, vil frigive oplysninger fra filerne, selvom Wikileaks skulle være nede.

Et distribueret denial-of-service-angreb vil sige, at relativt mange klienter sender data, som kan være det rene skrammel, i retning af en bestemt ip-adresse - i dette tilfælde de ip-adresser, som domænerne Wikileaks.org og cablegate.wikileaks.org, peger på, skriver Wired.com.

Begge servere er i luften igen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Hans-Michael Varbæk

En hacktivist ved navn: th3j35t3r har taget ansvaret for angrebet mod Wikileaks hvor han ene mand / computer bruger sandsynligvis den nyeste form for DoS-angreb mod Apache servere.

Alternativt, bruger han Slowloris.

Jeg kan selvfolgelig ikke bekrafte at det virkelig kun er denne ene person, men det ser sandsynligt ud.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere