Wikileaks lækker tysk spion-ware

Illustration: Virrage Images/Bigstock
I protest mod masseovervågning af journalister og politiske dissidenter, lækker Wikileaks nu FinFisher FinSpy PC

En komplet læk af FinFisher FinSpy PC med en beskrivelse af dets værktøjer er nu lækket på Wikileaks under synonymet Spyfiles 4. Det skriver digi.no.

FinFisher FinSpy PC kan ifølge Wikileaks arbejde sammen med de fleste styresystemer på pc og smartphones om at sende informationer opfanget via Skype, E-mail og mikrofon til den efterretningstjeneste, der sidder i den anden ende.

Det tyske firma, der laver programmet, sælger ifølge deres hjemmeside til stater og efterretningstjenester verden over og Wikileaks begrunder lækagen med, at det tyske firma skamløst sælger programmet til nogle af de værste regimer i verden og at man med lækagen ønsker at udfordre branchens ansvar, skriver digi.no

Specifkt skriver Julian Assange, den karismatiske leder for Wikileaks, at lækagen vil hjælpe folk med at opbygge et værn mod brugen af programmet, og at man vil kunne spore »lyttecentralerne«, når man ved, hvad man skal lede efter.

I lækagen er det lykkedes Wikileaks at kombinere forskellige kunders ID med deres support-henvendelser og det har derfor været muligt at finde ud af, hvem kunderne er.

På listen finder man lande som Holland og Australien, men også Mongoliet, Vietnam og Quatar.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Mikael Ibsen

åbner man for adgang til hele verden. Og tilsvarende får hele verden adgang til ens computer, og alle dens faciliteter, herunder mikrofon, kamera og eksternt udstyr, udover samtlige filer. Sådan ser verden nu engang ud i dag - og det må man så indrette sin generelle kommunikation efter, hvis man ikke lige er krypteringsspecialist, hvilket nu en gang kun de færreste er. Man kan jo starte med tape over kameralinsen og vat i mikrofonen...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere