WikiLeaks’ læk af Clinton-mails koster Assange netforbindelsen

Illustration: Virrage Images/Bigstock
WikiLeaks har de seneste dage lækket en række af Hillary Clintons hackede e-mails. Det har nu fået Ecuadors regering til at kappe stifter Julian Assanges internetforbindelse.

Myndighederne i Ecuador har taget internettet fra WikiLeaks-stifter Julian Assange. Det sker, efter at WikiLeaks har lækket nogle af Hillary Clintons hackede e-mails, heriblandt taler, som hun angiveligt blev betalt af investeringsbanken Goldman Sachs for at holde.

Det skriver flere medier, heriblandt Ars Technica.

Læs også: Hackere: Vi har snuppet al iCloud-indhold fra Clintons kampagnechef

Ecuador begrunder konfiskeringen af internettet med, at lækagerne kan påvirke præsidentvalget i USA. Det oplyser landets udenrigsministerium i en erklæring.

»Regeringen i Ecuador respekterer princippet om ikke at blande sig i interne anliggender i andre lande. Den blander sig ikke i eksterne valgprocesser, ligesom den ikke favoriserer nogen bestemt kandidat,« lyder det i erklæringen.

Assange har siden juni 2012 opholdt sig på det ecuadorianske ambassade i London, hvor han har fået politisk asyl.

Læs også: Storbritannien har brugt 100 millioner kroner på at holde WikiLeaks-stifter på ambassade

WikiLeaks har i de seneste uger offentliggjort en række e-mails, som hackere har stjålet fra Hillary Clintons kampagnechef John Podestas e-mail-konto, og det er altså Ecuadors indirekte indblanding i den amerikanske præsidentvalgkamp, der har fået dem til - bogstaveligt talt - at trække stikket for Assange.

»Som en følge heraf har Ecuador udøvet sin suveræne ret til midlertidigt at begrænse adgangen til nogle af sine private kommunikationsnet inden for ambassaden i Storbritannien. Denne midlertidige begrænsning forhindrer ikke organisationen WikiLeaks i at udføre sine journalistiske aktiviteter,« lyder det videre i erklæringen.

Her understreges det ligeledes, at regeringen har handlet på egen hånd, og at det ikke er pres fra udlandet, der har ført til beslutningen. WikiLeaks har ellers beskyldt især den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, for at presse Ecuador til at tage nettet fra Assange. Men det har udenrigsministeriet selv afvist.

»Forlydender om, at udenrigsminister John Kerry har haft samtaler med ecuadorianske embedsmænd omkring det her, er simpelthen usande,« sagde talsmand for det amerikanske udenrigsministerium John Kirby tirsdag ifølge DR.

Læs også: Wikileaks fylder 10, men hvad har været vigtigst?

Ecuadors udenrigsministerium oplyser i erklæringen, at beslutningen ikke kommer til at pille ved Assanges politiske asyl i landet.

»Ecuador, i overensstemmelse med sin tradition for at forsvare menneskerettigheder og beskyttelse af ofre for politisk forfølgelse, bekræfter det asyl, der er givet til Julian Assange, og gentager sin hensigt om at beskytte hans liv og fysiske integritet, indtil han er et sikkert sted,« lyder det i erklæringen.

Den manglende internet på ambassaden i London har dog ikke fået WikiLeaks' Twitter-side til at tie. Her er man fortsat med at offentliggøre hackede dokumenter fra Hillary Clinton.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Christian Bruun

måske fordi der ikke er så meget at lække da det hele ryger direkte i pressen. Medierne ignorerer totalt indholdet af Hillerys emails etc. - forhåbentlig genfinder pressen den kritiske sans efter valget.

Det er for øvrigt interessant at Assanger bliver cuttet lige efter at han har lækket taler til Goldman Sachs. (I know, det kan være et tilfælde)

  • 0
  • 0
Milos Game

Med mindre at han selv sidder manuelt og leaker disse oplysninger, så giver det ikke mening af fratage ham internet forbindelsen.

En eller anden i nabobygningen kan da bare oprette et WiFi hotspot. Så kan han logge på trådløst via mobil, bærbar eller stationær (hvis han har et USB trådløst netkort) og køre forbindelsen igennem en trusted VPN.

Er der tilfældigvis nogen her, der kender nogen i London? :-)

  • 0
  • 0
Tom Paamand

Ikke mindst en herre som Julian Assange burde slet ingen problemer have med at få sig hacket ind på et eksisterende hotspot midt i det centrale London. Ecuadors ambassade ligger ikke isoleret, men er blot en del af nederste etage i en større bygning.

Assange kan derfor nemt tale med folk udefra gennem vindue og balkon - samt opfange wifi fra området., eller få det direkte beamet ind fra en venlig nabo. Og nej, jeg hepper ikke på Hillary Clinton, men undrer mig over at WikiLeaks offentligt erklærer krig mod hende, og ikke ser ud til at have problemer med Trump.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere