WhopperCoin: Burger-kæde lancerer egen kryptovaluta i Rusland

Du kan blive rig af at spise burgere, lyder det fra fastfood-kæden Burger King.

Fastfood-kæden Burger King har besluttet sig for at ride hype-bølgen omkring digitale valutaer ved at lave sin egen: WhopperCoin.

Det skriver CNBC.

Læs også: Sådan skabes for 40 milliarder ny kryptovaluta: I dag deles Bitcoin i to

WhopperCoin – der indtil videre kun lanceres i Rusland – er tilsyneladende et kryptovaluta efter alle kunstens regler. Burger King har købt sig ind hos blockchain-selskabet Wave, der ligesom Etherium slår sig op på at tilbyde en plads på blockchainen til alle formål.

Hver gang en kunde køber for 1 rubel (ca. 10 øre) hos Burger King, bliver kundens digitale wallet belønnet med en WhopperCoin, og for 1.700 WhopperCoins udleverer Burger King en Whopper. Og så fremdeles.

Indtil videre er der blevet kreeret en milliard mønter til formålet, fremgår det af en meddelelse fra Waves.

Læs også: Kryptovaluta kan overflødiggøre banker

Der er dog ikke blot tale om et ekstra kompliceret rabatsystem, fremgår det af Burger Kings planer. I næste måned lancerer burger-restauranten således en app, der gør det muligt at handle, bytte, sælge og købe WhopperCoins.

Det gør ifølge Ivan Shestov, kommunikationschef hos Burger King i Rusland, Whopper til en god investeringsstrategi.

»Ifølge prognoser stiger kryptovaluta eksponentielt i værdi. At spise Whoppers er nu en strategi for finansiel fremgang,« lyder det ovenud optimistisk fra kommunikationschefen.

Læs også: IBM indsætter blockchain-løsning i intern bank: »Ingen anden teknologi kan gøre det her«

Reelt må WhopperCoins værdi til køb af alt andet end Whoppers betragtes som usikker. Af meddelelsen fra Waves fremgår det nemlig, at hvis behovet skulle opstå, skaber selskabet gerne flere krypto-mønter.

Til gengæld kan Burger Kings valg af loyalitetsprogram godt sige noget om udbredelse og accept af blockchain-teknologien generelt, påpeger Waves:

»Det viser, at Distributed Ledger-teknologi vil blive lige så mainstream som burgere og fritter.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Torben Larsen

Kryptovaluta, bitcoin, digitale penge o.s.v., hvad er det egentlig for noget? Nu har jeg i årevis læst artikler, synspunkter og kommentarer om denne "nye" valuta, og alligevel har jeg ikke rigtig forstået en dyt. Jeg betragter ellers mig selv som rimelig veluddannet, analyserende og fornuftig. Hvordan kan det så være at jeg aldrig rigtig har forstået en dyt af det? Behøver man at forstå "det" for at anvende det? Er jeg den eneste der ikke forstår det? Eller? Jeg fornemmer at der er lidt "Uber" over emnet, altså på kant med loven, ukontrollabelt og bl.a. brugt af kriminelle. Er det bare det det drejer sig om? Gaflet, sorry, ?

  • 2
  • 2
#3 Simon Mikkelsen

Amazon startede også som en boghandel. Hvis man vil have sin egen valuta, hvorfor ikke starte sådan? Man sikrer stor udbredelse i et bestemt markedssegment med minimal markedsføring og inden nogen myndigheder når at se sig om kan de intet gøre. Og ja: WhopperCoins miner man ikke. Dem spiser man sig til. På BurgerKing.

  • 1
  • 1
#5 Svend Nielsen

Hvis den eneste måde at tilføje (ny) valuta til systemet er ved at spise burgere, kommer dette valutasystem ikke til at virke. Jo mere der spises, desto flere "penge" kommer der i omløb, og der er således indbygget en inflationsfaktor på forhånd. Det samme gælder indløsningen af valutaen, som også kun kan ske ved at spise en burger. Så nej, der er ikke tale om en ny valuta, men om - netop - et indviklet rabatsystem, som har til formål at få flere til at spise burgere. Men der skal da nok være nogen som lader sig narre.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere