WhopperCoin: Burger-kæde lancerer egen kryptovaluta i Rusland

Du kan blive rig af at spise burgere, lyder det fra fastfood-kæden Burger King.

Fastfood-kæden Burger King har besluttet sig for at ride hype-bølgen omkring digitale valutaer ved at lave sin egen: WhopperCoin.

Det skriver CNBC.

Læs også: Sådan skabes for 40 milliarder ny kryptovaluta: I dag deles Bitcoin i to

WhopperCoin – der indtil videre kun lanceres i Rusland – er tilsyneladende et kryptovaluta efter alle kunstens regler. Burger King har købt sig ind hos blockchain-selskabet Wave, der ligesom Etherium slår sig op på at tilbyde en plads på blockchainen til alle formål.

Hver gang en kunde køber for 1 rubel (ca. 10 øre) hos Burger King, bliver kundens digitale wallet belønnet med en WhopperCoin, og for 1.700 WhopperCoins udleverer Burger King en Whopper. Og så fremdeles.

Indtil videre er der blevet kreeret en milliard mønter til formålet, fremgår det af en meddelelse fra Waves.

Læs også: Kryptovaluta kan overflødiggøre banker

Der er dog ikke blot tale om et ekstra kompliceret rabatsystem, fremgår det af Burger Kings planer. I næste måned lancerer burger-restauranten således en app, der gør det muligt at handle, bytte, sælge og købe WhopperCoins.

Det gør ifølge Ivan Shestov, kommunikationschef hos Burger King i Rusland, Whopper til en god investeringsstrategi.

»Ifølge prognoser stiger kryptovaluta eksponentielt i værdi. At spise Whoppers er nu en strategi for finansiel fremgang,« lyder det ovenud optimistisk fra kommunikationschefen.

Læs også: IBM indsætter blockchain-løsning i intern bank: »Ingen anden teknologi kan gøre det her«

Reelt må WhopperCoins værdi til køb af alt andet end Whoppers betragtes som usikker. Af meddelelsen fra Waves fremgår det nemlig, at hvis behovet skulle opstå, skaber selskabet gerne flere krypto-mønter.

Til gengæld kan Burger Kings valg af loyalitetsprogram godt sige noget om udbredelse og accept af blockchain-teknologien generelt, påpeger Waves:

»Det viser, at Distributed Ledger-teknologi vil blive lige så mainstream som burgere og fritter.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (4)

Kommentarer (4)
Torben Larsen

Kryptovaluta, bitcoin, digitale penge o.s.v., hvad er det egentlig for noget?
Nu har jeg i årevis læst artikler, synspunkter og kommentarer om denne "nye" valuta, og alligevel har jeg ikke rigtig forstået en dyt.
Jeg betragter ellers mig selv som rimelig veluddannet, analyserende og fornuftig. Hvordan kan det så være at jeg aldrig rigtig har forstået en dyt af det? Behøver man at forstå "det" for at anvende det? Er jeg den eneste der ikke forstår det? Eller?
Jeg fornemmer at der er lidt "Uber" over emnet, altså på kant med loven, ukontrollabelt og bl.a. brugt af kriminelle. Er det bare det det drejer sig om?
Gaflet, sorry, 😔

Simon Mikkelsen

Amazon startede også som en boghandel. Hvis man vil have sin egen valuta, hvorfor ikke starte sådan? Man sikrer stor udbredelse i et bestemt markedssegment med minimal markedsføring og inden nogen myndigheder når at se sig om kan de intet gøre.
Og ja: WhopperCoins miner man ikke. Dem spiser man sig til. På BurgerKing.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 10:29

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017