WHO vil lancere corona-sporings-app

Illustration: petovarga / Bigstock
Verdenssundhedsorganisationen er i gang med at udvikle en app, der skal hjælpe med kontaktsporing i lande, som ikke har mulighed for selv at udvikle lignende apps.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, planlægger at udgive en app, der skal hjælpe befolkningen i lande med knappe ressourcer med at opspore, om de har været i nærheden af corona-smittede personer. Det skriver Reuters.

Appen vil med stor sandsynlighed have bluetooth-sporing og vil spørge ind til, om brugeren har symptomer samt give svar på, hvordan man skal reagere, hvis man har det. Appen vil også give brugerne information om, hvor man kan blive testet alt efter, hvilket land brugeren befinder sig i.

Læs også: Skal vi have en Corona app?

Ud over at udgive appen globalt, vil også den underliggende teknologi blive givet fri, sådan at regeringer kan tilføje features og udgive egne versioner af appen.

Flere lande har allerede udgivet apps, der skal spore brugernes kontaktspor og give information om, hvordan man skal handle, hvis man udviser symptomer.

Forventer efterspørgsel i Sydamerika og Afrika

Verdenssundhedsorganisationen forventer, at appen vil have interesse i lande i både Sydamerika og Afrika. Her stiger antallet af smittede, og der er flere lande, der ikke har teknologi eller udviklere til at udvikle apps selv.

Læs også: NHS udruller corona-sporings-app på Isle of Wight

Appen er udviklet open-source på Github af udviklere, der tidligere har arbejdet hos både Google og Microsoft.

Man har overvejet at bruge Google og Apples teknologi, der skal spore, når enheder har været i kontakt i over fem minutter.

Desuden overvejes også muligheden for at sende SMS’er, i stedet for at sende notifikationer, da nogle brugere ikke nødvendigvis har internetadgang.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere