WHO overvejer at gøre afhængighed af computerspil til officiel diagnose

Illustration: Dean Drobot/Bigstock
Symptomer tæller blandt andet, at man ikke kan styre sit forbrug af videospil og prioriterer spil over skole, jobs og sociale relationer.

WHO er på vej til at tilføje diagnosen ‘Gaming disorder’ til listen over psykiske sygdomme, som den internationale sundhedsorganisation officielt anerkender.

Det skriver CBS News.

Læs også: Statens spillemyndighed: Lootboxes kan være gambling

Selve beslutningen skal først træffes endeligt til næste år. Men sygdommen er på beta-listen over diagnoser, som bliver inkluderet i den 11. opdatering af den såkaldte International Classification of Diseases.

Ifølge sygdomsbeskrivelsen kan der være tale om ‘gaming disorder’, hvis personen ikke kan styre hvor ofte og hvor meget han eller hun spiller, hvis spillet tager præcedens over andre daglige gøremål, og hvis det går alvorligt ud over områder som job, skole eller spil-entusiastens sociale liv.

Adfærden kan være tilstede i lang tid eller komme i episoder. Men WHO vurderer, at spil-afhængigheden skal udmønte sig over 12 måneder før diagnosen skal tages i brug. Der er altså ikke tale om en sygeliggørelse af LAN-weekender med mere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere