WHO: Hackere 'advarer' om coronavirus i phishing-forsøg

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Hackerne udgiver sig for at være WHO, når de forsøger at stjæle personlig information og installere malware. Det fortæller den rigtige World Health Organization.

Der er mange ting, man kan være bange for i denne verden. For nogle kan det være coronavirus, mens det hos andre kan være et phishing-angreb med et coronavirus-tema.

I hvert fald har ondsindede aktører udnyttet fremkomsten af den nye type virus til at udgive sig for at være Verdenssundhedsorganisationen, World Health Organization (WHO) og har udsendt mails til flere personer med 'instrukser til at undgå smittefaren ved coronavirus'.

Det skriver Bleepingcomputer.com på baggrund af advarsler fra den rigtige World Health Organization, der advarer om de udspekulerede phishing-forsøg.

Læs også: Svindlere stjal 22.000 danskeres kortoplysninger henover julen

I mailen blev ofrene bedt om at downloade og gennemgå vedhæftede dokumenter, hvori der angiveligt skulle være de nødvendige sikkerhedsinstrukser.

I virkeligheden blev ofrene navigeret til hackernes hjemmeside, der i øvrigt lignede WHO's, hvor de kunne blive lokket til at oplyse mail-adresse, kodeord og andre personlige oplysninger.

Læs også: Rapport: Syv ud af ti nordiske it-virksomheder mangler kvalificerede sikkerhedsfolk

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jørgen L. Sørensen

Jeg fik i går en SMS fra UNICEF om at donere til kampen mod coronavirus ved at svare HJÆLP eller BESKYT til nummer 1900. Aner stadig ikke om det er ligitimt.

For mig som privatperson er forskellen ens: Alle sms'er fra afsendere som ikke er i min kontaktbog, eller som jeg ikke kan slå op på 118.dk eller Krak bliver ignoreret/slettet.

Når jeg tjekker missede opkald er det samme procedure --- hvis de har noget vigtigt at meddele mig ringer de nok igen.

Opkald fra folk som lige har et produkt eller problem, de synes jeg bør støtte får meget hurtigt et "det har ingen interesse, farvel".

Jeg skal nok selv finde/tage kontakt til dem, jeg har lyst til at støtte.

Ovenstående giver en rimelig beskyttelse mod plattenslagere/sælgere --- indrømmet, det er nemt nok at følge som privatperson, men har man et lille firma skal man naturligvis vurdere om man risikerer at gå glip af nogle nye kunder, særligt hvis der er plads i ordrebogen :-0

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere